Θέλουν να πάρουν από τον Χάρη Δούκα τον «Αθήνα 9.84» και να τον δώσουν στον Νίκο Χαρδαλιά

Θέλουν να πάρουν από τον Χάρη Δούκα τον «Αθήνα 9.84» και να τον δώσουν στον Νίκο Χαρδαλιά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απίστευτες κινήσεις από την κυβέρνηση μετά την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη!

04 Ιανουαρίου 2024

Σήμερα λοιπόν σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφώνων. Να τους αποσπάσει από τους Δήμους και να τους περάσει στις Περιφέρειες.

Να πάρει δηλαδή τον «Αθήνα 9.84» από τον Χάρη Δούκα (που δεν είναι δικός της) και να τον μεταφέρει στον Νίκο Χαρδαλιά (που είναι «γαλάζιος»).

Το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά τους ζημιογόνους δημοτικούς σταθμούς οι οποίοι αρχικά θα περάσουν στις Περιφέρειες και, από εκεί, στα χέρια ιδιωτών. Η ρύθμιση είναι φωτογραφική, όπως συνέβη και με την Ανάπλαση ΑΕ. Στην πραγματικότητα το κάνει για να πολεμήσει τον Χάρη Δούκα αλλά το επεκτείνει και σε άλλους ως πρόσχημα! Στην Αττική εκτός από τον Αθήνα 9.84, τόσο το Κανάλι 1 90.4 όσο και ο Επικοινωνία 94 θα ελέγχονται από τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ ο FM 100, η TV 100 και ο FM 100.6 της Θεσσαλονίκης από τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Υπενθυμίζουμε πως και στη Θεσσαλονίκη εκλέχτηκε δήμαρχος μη αρεστός στην κυβέρνηση, ο Στέλιος Αγγελούδης. Επαναλαμβάουμε, διότι έχει ιδιαίτερη σημασία, πως οι περιφερειάρχες θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τη διαχείρισή των ραδιοσταθμών σε ιδιώτες.

«Είναι σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στη συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα, καταγγέλλοντας τη ΝΔ ότι επιδιώκει να χάσουν την δυνατότητα να ελέγχουν τους δημοτικούς σταθμούς, οι δήμαρχοι που δεν ανήκουν στο κυβερνών κόμμα. Να δούμε ωστόσο και πως θα πάρουν το Κανάλι 1 του Πειραιά από τον Μώραλη και τον Μαρινάκη

Βέβαια, πρέπει να αλλάξουν και το νόμο Ρουσόπουλου και συγκεκριμένα το άρθρο 11 παρ. 5 που δεν επιτρέπει αυτές τις μεταφορές: «Οι φορείς άδειας τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού υποχρεούνται να εκμεταλλεύονται αυτοί οι ίδιοι και απευθείας το σταθμό. Οι σταθμοί μπορούν να αναθέτουν την παραγωγή του προγράμματός τους σε εταιρίες του ίδιου ομίλου, κατά την έννοια της παραγράφου 11 του άρθρου 5. Επιτρέπεται μόνο η ανάθεση παραγωγής συγκεκριμένων προγραμμάτων σε επιχειρήσεις παραγωγής προγράμματος ή η ανάθεση παραγωγής εκπομπών σε ανεξάρτητους παραγωγούς».

Αφήστε δε το ΕΣΡ που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο από τη στιγμή που μιλάμε για ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και δημόσιες συχνότητες