Περικοπές στο Documento με τρεις απολύσεις

Περικοπές στο Documento με τρεις απολύσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έγινε και συνέλευση των εργαζομένων παρουσία εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ.

01 Φεβρουαρίου 2024

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε και ανακοίνωση (την ημέρα που 8 διεθνείς οργανώσεις αναδείκνυαν τον πόλεμο που δέχεται ο Τύπος στη χώρα μας από την κυβέρνηση) μιλώντας για μία απόλυση, αλλά στην πορεία οι απομακρύνσεις έγιναν τρεις. Περικοπές στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη οι οποίες, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, έχουν σχέση με το άδικο πρόστιμο των 235 χιλιάδων ευρώ που τους καταλόγισε η ΑΑΔΕ. Ένα πρόστιμο θηλιά για το Documento, όπως θα ήταν και για οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα. Η ανακοίνωση των οργανώσεων Τύπου αναφέρουν και το συγκεκριμένο πρόστιμο. 

Επί τούτου έστειλε και επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ο εκδότης του Documento, σημειώνοντας πως «μοιραία κάνω τις ελάχιστες περικοπές ελπίζοντας να αντέξω». 

Αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Κατά του Documento μεθοδεύτηκε επί τρία χρόνια στημένος φορολογικός έλεγχος με σκοπό τον στραγγαλισμό του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει, προκειμένου να μας εξοντώσουν οικονομικά χάλκευσαν και παραποίησαν στοιχεία. Σχετική ανακοίνωση έχει βγάλει η ΕΙΗΕΑ με την οποία καταγγέλει τις μεθοδεύσεις. Η ΕΣΗΕΑ τα γνωρίζει αυτά αλλά δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης των μεθοδεύσεων εναντίον της εφημερίδας για να αποτραπεί το κακό. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλογίσουν με τα χαλκευμένα στοιχεία 235.000 ευρώ πρόστιμο τα οποία πρέπει να καταβληθούν και να διεκδικήσω στο μακρινό μέλλον την δικαίωση μου. Σε αυτό το ποσό πρέπει να συνυπολογίσετε 50.000 ευρώ έξοδα για να διεκδικήσω το δίκιο μου στα δικαστήρια. Όλα αυτά αφορούν φορολογικό έλεγχο μιας χρονιάς και αναμένεται καταλογισμός για δύο έτη ακόμη. Δηλαδή πρέπει να καταβληθούν ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ο οικονομικός στραγγαλισμός έχει επέλθει. Η μοιραία ώρα για την οποία δεν ενδιαφερθήκατε, έφτασε. Πρέπει να προφυλάξω την εφημερίδα και τους εργαζόμενους. Μοιραία κάνω τις ελάχιστες περικοπές ελπίζοντας να αντέξω. Θεωρώ ότι πρέπει να καταλάβετε τι συμβαίνει και να επιδείξετε λογική και κατανόηση. Το ελάχιστο που οφείλετε να κάνετε είναι να καταδικάσετε τώρα τις επιθέσεις στο Documento. Αυτή είναι η αιτία της κατάστασης στην οποία οδηγηθήκαμε και όχι κάποιες δικές μου αποφάσεις. Σας καλώ να πάρετε τώρα απόφαση καταδίκης των μεθοδεύσεων εναντίον της εφημερίδας και των δημοσιογράφων της. Διαφορετικά θα αρχίσω να πιστεύω ότι κάποιοι θέλουν να κλείσει το Documento. Όπως άλλωστε και η κυβέρνηση.

Συναδελφικά Κώστας Βαξεβάνης

Οι δύο από τους τρεις που απομακρύνθηκαν (και διεκδικούν επαναπρόσληψη) μιλούν για εκδικητικές απολύσεις που έρχονται από πέρυσι, με αφετηρία εκείνη τη μεγάλη κρίση που είχε οδηγήσει τον Βαξεβάνη να πάρει απόφαση λουκέτου στην εφημερίδα όπως μας είχε πει στο e-tetRadio, απόφαση που ευτυχώς για τους εργαζόμενους (και όχι μόνο) γρήγορα την άλλαξε. Τώρα απολύθηκαν μία πολιτιστική συντάκτρια, μία συντάκτρια ύλης και ο υπεύθυνος του site

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την άδικη απόλυση συναδέλφου από την εφημερίδα DOCUMENTO. Η εργοδοσία με συνοπτικές διαδικασίες απομάκρυνε την συνάδελφο, η οποία εργαζόταν επί εξήμισι χρόνια στο Πολιτιστικό Τμήμα, δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε ενέργεια της συναδέλφου για την προάσπιση των εργασιακών της δικαιωμάτων.