Τέσσερις νέους ραδιοσταθμούς λανσάρει το BBC στο ψηφιακό ραδιόφωνο

Τέσσερις νέους ραδιοσταθμούς λανσάρει το BBC στο ψηφιακό ραδιόφωνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όλοι μουσικοί και «παρακλάδια» των βασικών του προγραμμάτων.

09 Φεβρουαρίου 2024

Στην λειτουργία τεσσάρων νέων θεματικών προγραμμάτων στο ψηφιακό ραδιόφωνο, ανακοίνωσε ότι προχωρά το BBC. Συγκεκριμένα, ενός «αδερφού» ραδιοφώνου του νεανικού Radio 1 το οποίο θα παίζει επιτυχίες από τα 00s και τα 10s, μαζί με τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών των δεκαετιών που δεν ακούγονται συχνά. Επίσης, το ιντερνετικό Radio 1 Dance που λειτουργεί θα πάρει «προαγωγή» στο ψηφιακό ραδιόφωνο με προσθήκες στο πρόγραμμά του.

«Παρακλάδι» θα αποκτήσει και το adult pop Radio 2, το οποίο θα παίζει μουσικές από τα 50s, τα 60s και τα 70s, μαζί με εκπομπές από παραγωγούς που είναι ήδη στο δυναμικό του βασικού σταθμού. Τέλος, θα βγει στον αέρα και ένα «αδερφό» πρόγραμμα του κλασσικού Radio 3, που θα παίζει χαλαρωτική κλασσική μουσική για να «αποβάλλουν το στρες και την πίεση της ρουτίνας» οι ακροατές του.

Όπως σημειώνει το BBC, αυτά τα ραδιόφωνα θα είναι τα πρώτα με πλήρες πρόγραμμα που λανσάρονται στο ψηφιακό ραδιόφωνο από το... μακρινό 2002, οπότε και ξεκίνησαν το Radio 1Xtra με μαύρη μουσική, το «εναλλακτικό» 6 Music και το ενημερωτικό Asian Network. Τα ονόματά τους δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.