«Οι εργαζόμενοι του Κόκκινου δεν πληρώθηκαν από το δάνειο Κασσελάκη, τον Δεκέμβριο»

«Οι εργαζόμενοι του Κόκκινου δεν πληρώθηκαν από το δάνειο Κασσελάκη, τον Δεκέμβριο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δήλωση του πρώην διευθυντή οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου και απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

04 Μαρτίου 2024

Μια διαφορετική εκδοχή για τον τρόπο με τον οποίο πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι του 105.5 Στο Κόκκινο τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσίασε ο Θύμιος Γεωργόπουλος. Μέσα από τα social media ο πρώην διευθυντής οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Δώρο Χριστουγέννων και η μισθοδοσία του μήνα καταβλήθηκαν πριν μπει στους λογαριασμούς της Left Media Α.Ε. (η εταιρεία που λειτουργεί τον ραδιοσταθμό) το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο επεστράφη λίγες ημέρες αργότερα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, δηλώνω (και δεν διαρρέω) με ονοματεπώνυμο Θύμιος Γεωργόπουλος:

- Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023.

- Το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής.

 

Ακολούθησε απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω άτυπης ενημέρωσης. Ιδού:

Ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος με τη σημερινή του ανάρτηση, υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας. Συγκεκριμένα:
1. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.
2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.). Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία.
Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα. Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα.

 

Θέση πήρε και ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών «Left Media Α.Ε.» (105,5 Στο Κόκκινο) και της «Η Αυγή Α.Ε.», σημειώνοντας πως «τα γεγονότα και οι καταθετικοί λογαριασμοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αγαπητού συντρόφου Θύμιου, ότι το δάνειο από την εταιρεία του Προέδρου δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα: τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα. Παραμένει απορίας άξιον γιατί ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σε αυτούς του είδους τους ισχυρισμούς».

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος απάντησε εκ νέου

Οι απειλές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή στη Δικαιοσύνη ενός στελέχους του κόμματος, επειδή δεν δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την εκδίωξη, τη δυσφήμιση και τη σπίλωσή του, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το νέο ήθος που επιχειρεί να επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης. Για τα δυσφημιστικά για το πρόσωπο μου ψεύδη, από τα οποία βρίθει η «άτυπη ενημέρωση» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του προέδρου του, ένα μόνο έχω να πω: Στα όργανα του κόμματος θα αποδειχτεί η αλήθεια. Εκεί, ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Κεντρικής του Επιτροπής και θα μιλήσω, όπως έχω δικαίωμα, και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία.
Οψόμεθα εις Φιλίππους….