Η νέα ποιητική συλλογή του Λευτέρη Ζαμπετάκη

Η νέα ποιητική συλλογή του Λευτέρη Ζαμπετάκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο παραγωγός του Ελληνικού 93.2 που κάνει χίλια-δυο διαφορετικά πράγματα.

29 Μαρτίου 2024

Πολυπράγμων ο Λευτέρης Ζαμπετάκης (που κάνει κι εκπομπές στον Ελληνικό 93.2) παρουσιάζει τη Δευτέρα 1 Απριλίου (στις 20:30) στον Ιανό στη Σταδίου, το «Έρωτες θερίζουν», τη δεύτερη ποιητική συλλογή του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Παρουσιάζει και συντονίζει η Λένα Αρώνη. Τη συλλογή θα προλογίσει η κορυφαία στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Έμιλυ Κολιανδρή. Μελοποίηση και ερμηνεία ποιήματος από τους STRING DEMONS.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, από Έλληνες γονείς. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Eίναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην υποκριτική κινηματογράφου και το χοροθέατρο στο περίφημο Stella Adler Studio στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία του Ωνασείου Iδρύματος ενώ υπήρξε και μαθητής του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη-χορογράφου Bob Wilson . Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο αλλά και ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον «Ελληνικό 93,2». Η πρώτη ποιητική του συλλογή, με τίτλο «Ψυχής μου κύματα», έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο κοινού στην κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση.