Pepper 96.6: Ακροβατώντας ανάμεσα στο «εναλλακτικό» και το mainstream ρεπερτόριο

Pepper 96.6: Ακροβατώντας ανάμεσα στο «εναλλακτικό» και το mainstream ρεπερτόριο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαφορετικός και στις μουσικές του από τότε που πουλήθηκε στον ΣΚΑΪ.

14 Απριλίου 2024

Όπως αποδεικνύεται, εκτός από τον Μέντα 88 -που τον τελευταίο καιρό τα πηγαίνει περίφημα στις ακροαματικότητες- και το έτερο μουσικό ραδιόφωνο της πρώην Διαπασών που αποκτήθηκε από τον ΣΚΑΪ, ο Pepper 96.6, υπέστη αλλαγές στο μουσικό του ύφος. Γεγονός αναμενόμενο από τη στιγμή που ο άνθρωπος που δημιούργησε την «ταυτότητά» του, ο Γιώργος Μουχταρίδης, αποχώρησε από τη συχνότητα για να αναλάβει τον Voice 102.5.

Πλέον ο Pepper 96.6 δεν είναι ένας κατά βάση «εναλλακτικός» σταθμός με ορισμένα mainstream στοιχεία, όπως ήταν στην Διαπασών και στον όμιλο Γιαννίκου, αλλά κάτι ενδιάμεσο. Ναι μεν εξακολουθεί να παίζει ορισμένες νέες κυκλοφορίες από είδη μουσικής που δεν συναντώνται στα mainstream ραδιόφωνα, όπως οφείλει να κάνει ένας σταθμός του είδους του, αλλά βασίζεται σε πιο «safe» επιλογές και επιτυχίες που ακούγονται και σε adult pop σταθμούς. Δεν είναι, δηλαδή, το ίδιο «ψαγμένος» με πριν. Ιδού ένα δείγμα από την τρέχουσα playlist του:

ME GUSTAS TU - MANU CHAO
DANCING AWAY IN TEARS - YOLA
UNDER THE BRIDGE - RED HOT CHILI PEPPERS
STAND BY ME (DIPAP REMIX) - FLORENCE & THE MACHINE
LOSE CONTROL - TEDDY SWIMS
HEART OF GOLD - JOHNNY CASH
LA RITOURNELLE - SEBASTIEN TELLIER
JANUARY 8TH - GOOD JOB NICKY
LOSE YOURSELF TO DANCE - DAFT PUNK
SUMMER WINE - VILLE VALO & NATALIA AVELON
SONNET - THE VERVE
MY WORLD IS EMPTY WITHOUT YOU - BEN L' ONCLE SOUL
DON'T BELIEVE WHAT THEY SAY - PAROV STELAR FT. ANGELA MCCLUSKEY
ROME - BON ENTENDEUR
RUNNING UP THAT HILL (SUPERNOVA COLLECTIVE FT. AV 0 ITALO SYNTHWAVE REMIX) - KATE BUSH

Το μουσικό ύφος του Pepper 96.6 είναι, θα λέγαμε, μια υποκατηγορία του «εναλλακτικού» ρεπερτορίου. Την ίδια στην οποία βρίσκονται και τουλάχιστον δύο ακόμη ραδιόφωνα της πόλης. Ο Galaxy 92 που, εσχάτως, παίζει περισσότερα mainstream τραγούδια σε αναλογία, και ο νεοσύστατος Pride 98.6.

Παρόλο, όμως, που ο Pepper 96.6 άλλαξε -έστω λίγο- τις μουσικές του, όχι μόνο παραμένει επικεφαλής στον ανταγωνισμό του αλλά το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ενισχυμένος. Στις τελευταίες τάσεις ακροαματικότητας έως τις 07/04, ο ραδιοσταθμός είναι μακράν πρώτος ανάμεσα σε όλους τους «εναλλακτικούς» και 15ος στη γενική κατάταξη, με μέσο όρο πάνω από το 7% επί των ακροατών (περίπου στο 5,5-6% επί του πληθυσμού) και διαφορά κοντά στη 1,5 μονάδα από τον δεύτερο «εναλλακτικό», τον En Lefko 87.7.