Στο ΣτΕ κρίνεται, αύριο, το μέλλον των μεσαίων και των βραχέων της ΕΡΤ

Στο ΣτΕ κρίνεται, αύριο, το μέλλον των μεσαίων και των βραχέων της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάλεσμα συμπαράστασης από την ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε. και την Π.Ε.Μ.Ε.Ν.

22 Απριλίου 2024

Κρίσιμη ημέρα η αυριανή για τα μεσαία και τα βραχέα της ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε. και η Π.Ε.Μ.Ε.Ν., εκδικάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν τα δύο σωματεία ενάντια στην κατάργηση της λειτουργίας των κέντρων εκπομπής μεσαίων και βραχέων κυμάτων της δημόσιας ραδιοφωνίας. Επιπλέον, καλούν όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα γραφεία του ΣτΕ στην Πανεπιστημίου, στις 9 το πρωί.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 εκδικάζεται ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακυρώσεως του ΠΑΣΥΜΗΤΕ και της ΠΕΜΕΝ ενάντια στην κατάργηση των Κέντρων Εκπομπής Βραχέων και Μεσαίων Κυμάτων από τη Διοίκηση της ΕΡΤ.

Με τις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, καταργήθηκε η χρήση των Βραχέων και Μεσαίων κυμάτων από την ελληνική ραδιοφωνία.

Οι εκπομπές στα Βραχέα και στα Μεσαία αποτελούν σημαντική πηγή ενημέρωσης του απόδημου ελληνισμού, των Ελλήνων ναυτικών, των κατοίκων δυσπρόσιτων ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, ενώ συνδέονται άμεσα με την επάρκεια των τηλεπικοινωνιών, ακόμη και με την ίδια την εθνική άμυνα και την πολιτική προστασία.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας των Βραχέων και Μεσαίων Κυμάτων, καθώς εκπέμπουν σε όλη την υδρόγειο και αποτελούν τον πιο αξιόπιστο τρόπο μετάδοσης πληροφοριών σε περιόδους ακραίων φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) παροτρύνει τα μέλη της να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα υφιστάμενα κέντρα εκπομπής των Μεσαίων Κυμάτων (MW) και Βραχέων Κυμάτων (SW) και να τα εκσυγχρονίσουν, αφού είναι αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και σε περιόδους πολεμικών συγκρούσεων.

Η ανεύθυνη πολιτική της Διοίκησης της ΕΡΤ στερεί από τον ελληνικό λαό έναν σπάνιο δημόσιο πόρο, πλήττοντας τόσο το δικαίωμα πληροφόρησης των αποδήμων και των ναυτικών που βρίσκονται σε περιοχές χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, όσο και το ίδιο το δημόσιο συμφέρον, ιδίως σε εποχές έντονης διακινδύνευσης. Πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς αντέδρασαν έντονα και απαιτούν με κάθε τρόπο την ακύρωση των αποφάσεων, την επαναλειτουργία και την αναβάθμιση αυτών των υποδομών, προς όφελος της κοινωνίας.

Καλούμε το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει τις παράνομες και αντισυνταγματικές αποφάσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ.

Καλούμε κάθε φορέα πολιτικό ή συνδικαλιστικό, τους εργαζόμενους, τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των Σωματείων και των συναδέλφων μας, για να ακυρωθούν οι παράνομες αποφάσεις της ΕΡΤ, για να μην κλείσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας προς τους ναυτεργάτες, τους αποδήμους και την κοινωνία.

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΗ στις 09.00 στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - Πανεπιστημίου 47-49.