Εκδήλωση για τη δημοσιογραφία στην Ε.Ε. από τις μαθητικές εφημερίδες του Βήματος

Εκδήλωση για τη δημοσιογραφία στην Ε.Ε. από τις μαθητικές εφημερίδες του Βήματος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

08 Μαΐου 2024

Στην πορεία της δημοσιογραφίας και την εξέλιξη των ΜΜΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εστιάσει η εκδήλωση με τίτλο «Η Δημοσιογραφία ως πυλώνας Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που διοργανώνουν το Βήμα, μέσω των μαθητικών εφημερίδων του, και το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το event θα γίνει στην αίθουσα Anassa City Events την «Ημέρα της Ευρώπης», την Κυριακή 12 Μαϊου στις 13.00. Εν όψει και των Ευρωεκλογών που θα γίνουν σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα. Εκεί θα παραβρεθούν μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα της Ευρώπης» (φώτο), αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με το βασικό θέμα της εκδήλωσης από δημοσιογράφους, παραγωγούς και στελέχη των ΜΜΕ της Άλτερ Έγκο.

Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες το πάνελ των συζητήσεων θα απαρτίζουν η αρχισυντάκτρια ελεύθερου ρεπορτάζ και υπεύθυνη για την έκδοση των μαθητικών εφημερίδων του Βήματος, Μάρνυ Παπαματθαίου, η μια εκ των δύο παρουσιαστριών του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Mega, Κατερίνα Παναγοπούλου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του My Radio 104.6, Χάρης Χρονόπουλος, και ο head of digital storytelling του portal tovima.gr, Γιώργος Πολυμενέας. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει η δημοσιογράφος του Mega, Κωνσταντίνα Ζαντοπούλου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κώστας Τσουτσοπλίδης, και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, που θα είναι και το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης.