Στη Βουλή το ταξίδι Κωνσταντίνου Ζούλα στην Eurovision

Στη Βουλή το ταξίδι Κωνσταντίνου Ζούλα στην Eurovision
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ταξίδι με έξοδα που πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο.

15 Μαΐου 2024

Το θέμα το έβγαλε χθες η Espresso. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας μαζί με τη σύμβουλό του στο Ραδιομέγαρο Λίνα Παπαδάκη, με τα έξοδα του διήμερου ταξιδιού, σύμφωνα και με το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», να καλύπτονται από το ελληνικό δημόσιο

«Το άλλο εξωφρενικό είναι», όπως γράφει η εφημερίδα, «πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας δεν έλαβε κάποια επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο -και το τονίζουμε- τους CEO των δημοσίων φορέων, ενώ φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και η σύμβουλός του δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής! Παρ’ όλα αυτά Ζούλας και Παπαδάκη, σύμφωνα και με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ΤΑ/39144 και με ημερομηνία 9 Μαΐου 2024, πέταξαν για το Μάλμε της Σουηδίας στις 10 Μαΐου και επέστρεψαν την Κυριακή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, με το κόστος του διήμερου ταξιδιού να ανέρχεται συνολικά στα 2.815 ευρώ! Στο ίδιο έγγραφο για τον κύριο Ζούλα αναφέρονται αναλυτικά τα κόστη του διήμερου ταξιδιού (εισιτήρια, διανυκτέρευση και πρόσθετα έξοδα), που φτάνουν στο σύνολο τα 830 ευρώ, ενώ για την κυρία Παπαδάκη (η οποία στο παρελθόν ήταν η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού του Στ. Θεοδωράκη) τα κόστη (υπάρχει μέχρι και αποζημίωση διατροφής) φτάνουν τα 1.985 ευρώ!».

Την υπόθεση έφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη με θέμα «Ανάγκη για εξηγήσεις όσον αφορά τη δημόσια δαπάνη για αποπληρωμή ταξιδιού στη Σουηδία του προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε. και της συμβούλου του, κατά το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής της EUROVISION 2024».
Και ρωτάει:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Έλληνας φορολογούμενος κάλυψε τη δαπάνη για το ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία, κατά τις ημέρες διεξαγωγής της EUROVISION 2024;
2. Ποιο είναι το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό;

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της και η ΠΟΣΠΕΡΤ:

Δημοσιεύματα με τίτλο «ΖΟΥΛΑΣ TRAVEL», περιγράφουν το πολυτελές τριήμερο που πέρασαν στο Μάλμε της Σουηδίας ο κ. Ζούλας και η κ. Παπαδάκη, σαν Εurovision fans στην αρένα, μιας και δεν ήταν προσκεκλημένοι της EBU. Ένα ταξίδι προγραμματισμένο πολλές μέρες πριν και όχι λόγω του χασμουρητού της καλλιτέχνιδος όπως αναρωτιέται το άρθρο, καθώς όπως θα παρατηρήσετε κι εσείς, η απόφαση εκδόθηκε 9/5/2024, πριν την ημέρα της κοινής συνέντευξης στη Eurovision.
Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, ο οποίος παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με τις δηλώσεις του για το τραγούδι της Κύπρου, είναι αυτός που κινεί τα νήματα και ρίχνει το ζάρι, αλλά για κακή του τύχη… τον πήραν χαμπάρι.