Χωρίς ποινή ο ΣΚΑΪ για σχόλια του Γιώργου Αυτιά για τον Στέφανο Κασσελάκη

Χωρίς ποινή ο ΣΚΑΪ για σχόλια του Γιώργου Αυτιά για τον Στέφανο Κασσελάκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ΕΣΡ έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν ήταν ομοφοβικά.

24 Μαΐου 2024

Την απαλλαγή του ΣΚΑΪ από την κατηγορία της «δυσμενούς διάκρισης σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού», και συγκεκριμένα του Στέφανου Κασσελάκη, αποφάσισε το ΕΣΡ. Με πλειοψηφία 7-2 το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έκρινε ότι σχόλια του Γιώργου Αυτιά που έγιναν μέσα από την εκπομπή του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στρατιωτική του θητεία, τα οποία είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, δεν ήταν ομοφοβικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως μειοψήφισαν ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

«Ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνει τη σκέψη του ο παρουσιαστής δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο πρόεδρος του Σύριζα δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Σ. Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας. Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού», αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής του το ΕΣΡ.

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Αυτιάς στις 14 Οκτωβρίου 2023 είχε δηλώσει στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ ότι «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί;» και «Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμάει όμως ότι πάει στρατό».