«Εδώ και Σήμερα» για τον Γρηγόρη Λαμπράκη στο Αρχείο της ΕΡΤ

«Εδώ και Σήμερα» για τον Γρηγόρη Λαμπράκη στο Αρχείο της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφιέρωμα της δημόσιας τηλεόρασης στον μεγάλο πολιτικό, αθλητή, γιατρό και φιλειρηνιστή που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς.

27 Μαΐου 2024

61 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Γρηγόρη Λαμπράκη, και το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του ανεβάζοντας στο ert.gr ένα επεισόδιο της εκπομπής «Εδώ και Σήμερα», παραγωγής 1986, που ήταν αφιερωμένο σε εκείνον. Σε αυτό το επεισόδιο παρουσιάζονται μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη, με αναφορές στην καριέρα του ως αθλητής, την ενασχόλησή του με την ιατρική, την αντιστασιακή του δράση κατά τη διάρκεια της Κατοχής, την πορεία του στην πολιτική και τις στιγμές της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του από παρακρατικούς, στις 22 Μαϊου 1963.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μιλούν για τον Γρηγόρη Λαμπράκη ο πολιτικός και (τότε) δήμαρχος Υμηττού Ανδρέας Λεντάκης, ο συναθλητής του Σωτήρης Νάνος, ο Παντελής Γούτης, ο δικηγόρος και συγγενής του Οδυσσέας Τσουκόπουλος, το στέλεχος της ΕΔΑ Γιώργος Θεοφανίδης, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Τριανταφυλλίδης.