Αναταραχή!
07 Ιουλίου 2025
Όπως γράφουν οι The Times, η Lorna Clarke, η director of music του BBC, παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας του Bob Vylan στο φεστιβάλ του Glastobury. Ο Independent προσθέτει ότι παραιτήθηκε επίσης και μια μικρή ομάδα άλλων ανώτερων στελεχών του BBC. Η Lorna Clarke ήταν υπεύθυνη για έξι μεγάλα μουσικά ραδιόφωνα του BBC, τα Radio 1, Radio 2, Radio 3, 6 Music, Radio 1Xtra και Asian Network, ενώ ήταν υπεύθυνη και για τα μουσικά events που έκανε ο οργανισμός.
Το BBC δείχνοντας live το φεστιβάλ, μετέδωσε και το show του Bob Vylan, οπότε έπαιξε σε εθνική μετάδοση το σύνθημα που φώναξε ο τραγουδιστής «θάνατος, θάνατος στο IDF [Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις]». Οπότε καταλαβαίνετε ότι ακολούθησε ο κακός χαμός με πολλές αντιδράσεις όχι μόνο από το Ισραήλ αλλά και από την εγγλέζικη κυβέρνηση.
Το BBC ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για τη μετάδοση του Bob Vylan και παραδέχτηκε ότι αν και αρχικά θεώρησε το σετ «υψηλού κινδύνου», στη συνέχεια το έκρινε κατάλληλο για live streaming. Πρόσθεσε επίσης ότι τα σχόλια του Bob Vylan ήταν «προσβλητικά και αξιοθρήνητα» και ότι «λυπάται βαθιά» για την απόφασή τους να προβληθεί ζωντανά. Εννοείται πως από δω και στο εξής θα κόβει εκ των προτέρων όλα τα live που θα χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου».
Ο Bob Vylan έπαιξε και στο Release Athens προχθές, στην πλατεία Νερού και ήταν καταπληκτικός όπως σας είπαμε στο Loaded (φωτό). Ενώ το άλμπουμ του(ς), ανεβαίνει ξανά στο Top 10 της Μεγάλης Βρετανίας.