Ακολουθήστε μας στο Google news
@ Το ένα μεγάλο θέμα είναι ο Αθήνα 984 και το μέλλον του. Το ποιοι θα φύγουν, το ποιοι θα μείνουν στο σταθμό, όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τη στιγμή που θα μεταβληθεί και αυτός, όπως και τα υπόλοιπα δημοτικά μέσα, σε ανώνυμη εταιρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, o κ. Γιώργος Καμίνης, ο 984 είναι άλλο ένα τρανό παράδειγμα δημόσιας (κακο)διοίκησης που κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια, χρυσές μασέλες, χρυσά στομάχια κ.λπ. Μα, κόστος μισθοδοσίας 9 εκ. ευρώ; Με τόσα χρήματα που εισέπρατταν κάποιοι, θα είχαν τη μικρότερη δυνατή υποχρέωση να πηγαίνουν σε γειτονιές και να κάνουν επιτόπιες εκπομπές, σε παρέες 20 ατόμων! Η εκκαθάριση, λοιπόν, άρχισε, αρκετοί φεύγουν, άλλοι έφυγαν ήδη, μετά συνοπτικών διαδικασιών. Εκτός - ανάμεσα στους άλλους - και ο Γιάννης Τζαννετάκος που διετέλεσε πρώτος διευθυντής του σταθμού και, μάλιστα, χωρίς καμία ενημέρωση. Ταυτόχρονα, κάποιες παρουσιάστριες (λαλαλί-λαλαλό) τηλεοπτικών εκπομπών, δεν κατεβαίνουν από το... στασίδι. Πιθανώς να εμπίπτουν στην κατηγορία που έθεσε ο κ. Καμίνης, κάνοντας λόγο για «απόδοση προσώπων, την οικονομική τους κατάσταση, την πολυθεσία και το να μπορέσουν να βρουν γρήγορα δουλειά». Βέβαια, αφενός δεν ξέρω το πώς ορίζεται αυτό, το «σε κόβω να πιάνεις νέα δουλειά άμεσα», αφετέρου, δεν έμειναν και κάποιοι που δεν έχουν, απλώς, δεύτερη δουλειά, αλλά... τρίτη και τέταρτη; Επίσης, στο σταθμό, τηρήθηκαν, επί τω συνόλω για όλους, ανεξαιρέτως, όλες οι προϋποθέσεις για να πρέπει να αποχωρήσουν; Μήπως, μαζί με τα «ξερά», κάηκαν και κάποια «χλωρά;».
@ Να διευκρινίσω κάτι πολύ βασικό: Το ότι ο σταθμός έχρηζε ανανέωσης και εκκαθάρισης, είναι κάτι που δεν συζητάμε. Όταν τα έσοδα είναι 400 χιλ. ευρώ, η ετήσια και τακτική επιχορήγηση 15,5 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από διαφήμιση ανύπαρκτα, είναι λογικό να αναζητηθεί φόρμουλα εξυγίανσης. Πλέον, πέραν των περικοπών στο προσωπικό, η επιδότηση προς το σταθμό θα ανέλθει στα 5 εκ. ευρώ για το 2011, ενώ το καλοκαίρι λήγουν οι 3μηνες συμβάσεις των 91 που ανανεώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
@ Πάντως, ποτέ δεν θα μάθουμε, σύμφωνα με δήλωση του νυν δημάρχου Αθηναίων, ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που λάμβανε 2.500 ευρώ για δύο δεκάλεπτα εβδομαδιαίως και ποιος ήταν εκείνος που διέμενε σε νησί και έπαιρνε αμοιβή 6.000 ευρώ. Ή, μήπως, ξέρουμε;
@ Επίσης, ίσως να μην μάθουμε ποτέ πού πήγαν τα δώρα που έκανε ο σταθμός, αξίας 182.000 ευρώ. Τι δώρα ήταν αυτά; Μανικετόκουμπα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ζώνες και καφετιέρες! Το σίγουρο είναι ότι η Μαρία Σταματέρη, με επιστολή που απέστειλε στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνας, διαψεύδει ότι παραιτήθηκε από τον 984. Άρα, ας κοιμόμαστε ήσυχοι...
@ Το άλλο μεγάλο θέμα της εβδομάδας που ξεκίνησε, είναι η κήρυξη αυτόνομων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσει η ΕΤΕΡ σε σταθμούς της Αττικής, για αυτή την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011, από τις 6.00 το πρωί.
Συγκεκριμένα, στον ΑΝΤ1, ο οποίος προχώρησε, πριν λίγες μέρες, στην απόλυση μιας τεχνικού, που είναι και μητέρα, με δεκαέξι χρόνια προϋπηρεσίας.
Στον BEST, που απέλυσε τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της Ένωσης, ενάμιση μήνα μετά την εκλογή του, ενώ διακινούνται φήμες και για άλλες απολύσεις τεχνικών.
Τέλος, απεργία έχει κηρύξει η ΕΤΕΡ και στους LOVE RADIO και HAPPY, επειδή, επί τρεις μήνες, καθυστερείται η αποπληρωμή δεδουλευμένων των τεχνικών.
@ Προβλήματα, βέβαια, δεν έχουν μόνο οι τεχνικοί στο συγκρότημα του Ταύρου, αλλά και οι παραγωγοί των σταθμών. Έγραφα, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι απλήρωτοι είναι στο Love Radio, από το οποίο, μάλιστα, τελευταία εξέλιξη αυτή, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν και κάποιοι παραγωγοί του σταθμού. Αντίστοιχα, στην πιάτσα έχει αρχίζει να ακούγεται έντονα, μακάρι να είναι «αρβύλα», ότι ο Happy πάει για πώληση. Πόσοι θα μείνουν στο σταθμό; Η Κική Μηλίδου και οι ηχολήπτες, σίγουρα. Η Μαρίνα Χάντη θα είναι σε άδεια λοχείας. Πολλές ευχές από τη στήλη για «καλή λευτεριά». Όχι μόνο στη Μαρίνα, σε όλους αναφέρομαι.
@ Με ρωτάνε αρκετοί αν έχουν ακούσει το νέο ΑΝΤ1 Radio. Άκουσα, λοιπόν, και είναι σαφές ότι πρόκειται για άλλο ένα μοντέλο ραδιοφώνου που καλείται infotainment. Το αν είναι καλό το πρόγραμμα ή όχι ας μην το πω εγώ αλλά οι μετρήσεις, το μόνιμο θέμα μου είναι το κατά πόσο χάνεται ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού, όπως προκύπτει από την άδεια λειτουργίας του. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσει το ΕΣΡ. Το άλλο θέμα που έχω με τον σταθμό, είναι η, πώς να τη χαρακτηρίσω, αλλόκοτη συμπεριφορά που επιδεικνύει. Αφενός απολύει κόσμο, το οποίο, στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, είναι τραγικό, αφετέρου έχει στραφεί κατά της ΕΤΕΡ, με τον χειρότερο τρόπο. Οι ιθύνοντες του σταθμού στρέφονται κατά των διοικούντων της Ένωσης, επειδή ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία! Και πώς στρέφονται; Ας το γράψω ξανά: Με αγωγή αποζημίωσης 80.000 ευρώ!
Έτσι, (και) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της ΕΤΕΡ, με ανακοίνωση που αναφέρει ότι «η συμπεριφορά του ΑΝΤΕΝΝΑ αυτή, είναι κατάφωρα καταχρηστική και αντεργατική και στρέφεται ενάντια στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που επιχειρούν όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία και οι διοικούντες αυτά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί με νομικά ευφυολογήματα κατάργηση του συνδικαλιστικού αγώνα!».
@ Πώς μπορούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις ευκαιρίες που φέρνει σε αυτούς η νέα ψηφιακή εποχή που μόλις ξεκίνησε; Ποιες περιοχές και συνισταμένες πρέπει οι παραγωγοί προγράμματος να εξερευνήσουν, ως μέρος της ψηφιακής στρατηγικής; Ποιες είναι οι δημιουργικές καινοτομίες που μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να χτίσουν πιστότητα με τους ακροατές τους;
Ο διεθνούς φήμης σύμβουλος στρατηγικής Nik Goodman θα παρουσιάσει στο Radio Conference - που διοργανώνουν το Marketing Week και η Boussias Communications - ενδιαφέροντα cases από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης, οι οποίοι υιοθέτησαν τις δημιουργικές ευκαιρίες που έφερε η ψηφιακή επανάσταση, προάγοντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τα διαφημιζόμενα σε αυτούς brands. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΙΙΡΑ και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο Athenaeum Intercontinental. Θα είναι το πρώτο συνέδριο για το ραδιόφωνο που διοργανώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.
@ Ατάκα συναδέλφου μου που ήρθε στο email μου, έπειτα από συζήτηση που είχαμε περί Playlist: «Τι ακριβώς κάνουμε; Ανταγωνίζονται υπολογιστές μεταξύ τους; Ποιος έχει το καλύτερο αφεντικό; Όπως και να 'χει, το ραδιόφωνο που ξέραμε, το κανονικό ραδιόφωνο, δηλαδή, έχει πεθάνει. Προσπαθώ να προσαρμοστώ ακόμα. Θα το συνηθίσω, φαντάζομαι...».
@ Την Κυριακή 27 Μαρτίου, ο Ατλαντίς 105,2 διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι, αφού συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που έκλεισε ο σταθμός, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, έπειτα από εκείνη την ελεεινή δικαιολογία περί παρεμβολών στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Εκείνη τη βραδιά θα τραγουδήσουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (ήταν παρών και σε εκείνη την αποχαιρετιστήρια συναυλία διαμαρτυρίας που είχε διοργανώσει τότε ο σταθμός), ο Rous, ο Μουζουράκης, οι Motivo 4, o Μπαλάφας, ο Δημήτρης Καράς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Περισσότερες λεπτομέρειες, μέσα στις επόμενες ημέρες.

@ Αυτή η στήλη, τα ONAIRΟΜΑΖΩΜΑΤΑ-ΟNAIRΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ (τι σκεφτόμουν, άραγε, όταν τη βάπτιζα έτσι;), όπως και το e-tetradio.gr, συμπληρώνουν - μαζί - δυο χρόνια στο web. Κάθε Δευτέρα, χωρίς αργίες, χωρίς διακοπές, όλες τις εποχές, είμαστε μαζί, καταγράφοντας την επικαιρότητα και τα παρασκήνια που υπάρχουν στα ερτζιανά, κάνοντας μουσικά αφιερώματα, παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους του χώρου, παρακολουθώντας τα γεγονότα. Όταν, πριν από δυο χρόνια, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος μου έκανε πρόταση να γράφω κι εγώ εδώ - δεν το παίζω μετά Χριστόν προφήτης - ήξερα ότι θα πάμε πολύ καλά, όπως και έγινε. Λέμε να το συνεχίσουμε και, μάλιστα, πιο δυνατά, γιατί είμαστε δυνατή ομάδα, που αγαπάμε το ραδιόφωνο και ζούμε γι αυτό και όχι - αποκλειστικά από αυτό. Μείνετε συντονισμένοι...
Για τούρτες, κεράκια και «happy birthday», εδώ: [email protected]
Radio news
07 Μαρτίου 2011Δύο είναι στα σίγουρα τα μεγάλα θέματα που θα μας απασχολήσουν (και) την εβδομάδα που ξεκίνησε, η οποία μπορεί να είναι κουτσουρεμένη λόγω της αργίας της Καθαροδευτέρας, αλλά θα φέρει νέες εξελίξεις στην μπάντα των FM.@ Το ένα μεγάλο θέμα είναι ο Αθήνα 984 και το μέλλον του. Το ποιοι θα φύγουν, το ποιοι θα μείνουν στο σταθμό, όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τη στιγμή που θα μεταβληθεί και αυτός, όπως και τα υπόλοιπα δημοτικά μέσα, σε ανώνυμη εταιρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, o κ. Γιώργος Καμίνης, ο 984 είναι άλλο ένα τρανό παράδειγμα δημόσιας (κακο)διοίκησης που κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια, χρυσές μασέλες, χρυσά στομάχια κ.λπ. Μα, κόστος μισθοδοσίας 9 εκ. ευρώ; Με τόσα χρήματα που εισέπρατταν κάποιοι, θα είχαν τη μικρότερη δυνατή υποχρέωση να πηγαίνουν σε γειτονιές και να κάνουν επιτόπιες εκπομπές, σε παρέες 20 ατόμων! Η εκκαθάριση, λοιπόν, άρχισε, αρκετοί φεύγουν, άλλοι έφυγαν ήδη, μετά συνοπτικών διαδικασιών. Εκτός - ανάμεσα στους άλλους - και ο Γιάννης Τζαννετάκος που διετέλεσε πρώτος διευθυντής του σταθμού και, μάλιστα, χωρίς καμία ενημέρωση. Ταυτόχρονα, κάποιες παρουσιάστριες (λαλαλί-λαλαλό) τηλεοπτικών εκπομπών, δεν κατεβαίνουν από το... στασίδι. Πιθανώς να εμπίπτουν στην κατηγορία που έθεσε ο κ. Καμίνης, κάνοντας λόγο για «απόδοση προσώπων, την οικονομική τους κατάσταση, την πολυθεσία και το να μπορέσουν να βρουν γρήγορα δουλειά». Βέβαια, αφενός δεν ξέρω το πώς ορίζεται αυτό, το «σε κόβω να πιάνεις νέα δουλειά άμεσα», αφετέρου, δεν έμειναν και κάποιοι που δεν έχουν, απλώς, δεύτερη δουλειά, αλλά... τρίτη και τέταρτη; Επίσης, στο σταθμό, τηρήθηκαν, επί τω συνόλω για όλους, ανεξαιρέτως, όλες οι προϋποθέσεις για να πρέπει να αποχωρήσουν; Μήπως, μαζί με τα «ξερά», κάηκαν και κάποια «χλωρά;».

@ Πάντως, ποτέ δεν θα μάθουμε, σύμφωνα με δήλωση του νυν δημάρχου Αθηναίων, ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που λάμβανε 2.500 ευρώ για δύο δεκάλεπτα εβδομαδιαίως και ποιος ήταν εκείνος που διέμενε σε νησί και έπαιρνε αμοιβή 6.000 ευρώ. Ή, μήπως, ξέρουμε;
@ Επίσης, ίσως να μην μάθουμε ποτέ πού πήγαν τα δώρα που έκανε ο σταθμός, αξίας 182.000 ευρώ. Τι δώρα ήταν αυτά; Μανικετόκουμπα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ζώνες και καφετιέρες! Το σίγουρο είναι ότι η Μαρία Σταματέρη, με επιστολή που απέστειλε στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνας, διαψεύδει ότι παραιτήθηκε από τον 984. Άρα, ας κοιμόμαστε ήσυχοι...

Συγκεκριμένα, στον ΑΝΤ1, ο οποίος προχώρησε, πριν λίγες μέρες, στην απόλυση μιας τεχνικού, που είναι και μητέρα, με δεκαέξι χρόνια προϋπηρεσίας.
Στον BEST, που απέλυσε τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της Ένωσης, ενάμιση μήνα μετά την εκλογή του, ενώ διακινούνται φήμες και για άλλες απολύσεις τεχνικών.
Τέλος, απεργία έχει κηρύξει η ΕΤΕΡ και στους LOVE RADIO και HAPPY, επειδή, επί τρεις μήνες, καθυστερείται η αποπληρωμή δεδουλευμένων των τεχνικών.


Έτσι, (και) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της ΕΤΕΡ, με ανακοίνωση που αναφέρει ότι «η συμπεριφορά του ΑΝΤΕΝΝΑ αυτή, είναι κατάφωρα καταχρηστική και αντεργατική και στρέφεται ενάντια στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που επιχειρούν όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία και οι διοικούντες αυτά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί με νομικά ευφυολογήματα κατάργηση του συνδικαλιστικού αγώνα!».
@ Πώς μπορούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις ευκαιρίες που φέρνει σε αυτούς η νέα ψηφιακή εποχή που μόλις ξεκίνησε; Ποιες περιοχές και συνισταμένες πρέπει οι παραγωγοί προγράμματος να εξερευνήσουν, ως μέρος της ψηφιακής στρατηγικής; Ποιες είναι οι δημιουργικές καινοτομίες που μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να χτίσουν πιστότητα με τους ακροατές τους;
Ο διεθνούς φήμης σύμβουλος στρατηγικής Nik Goodman θα παρουσιάσει στο Radio Conference - που διοργανώνουν το Marketing Week και η Boussias Communications - ενδιαφέροντα cases από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης, οι οποίοι υιοθέτησαν τις δημιουργικές ευκαιρίες που έφερε η ψηφιακή επανάσταση, προάγοντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τα διαφημιζόμενα σε αυτούς brands. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΙΙΡΑ και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο Athenaeum Intercontinental. Θα είναι το πρώτο συνέδριο για το ραδιόφωνο που διοργανώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.
@ Ατάκα συναδέλφου μου που ήρθε στο email μου, έπειτα από συζήτηση που είχαμε περί Playlist: «Τι ακριβώς κάνουμε; Ανταγωνίζονται υπολογιστές μεταξύ τους; Ποιος έχει το καλύτερο αφεντικό; Όπως και να 'χει, το ραδιόφωνο που ξέραμε, το κανονικό ραδιόφωνο, δηλαδή, έχει πεθάνει. Προσπαθώ να προσαρμοστώ ακόμα. Θα το συνηθίσω, φαντάζομαι...».


@ Αυτή η στήλη, τα ONAIRΟΜΑΖΩΜΑΤΑ-ΟNAIRΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ (τι σκεφτόμουν, άραγε, όταν τη βάπτιζα έτσι;), όπως και το e-tetradio.gr, συμπληρώνουν - μαζί - δυο χρόνια στο web. Κάθε Δευτέρα, χωρίς αργίες, χωρίς διακοπές, όλες τις εποχές, είμαστε μαζί, καταγράφοντας την επικαιρότητα και τα παρασκήνια που υπάρχουν στα ερτζιανά, κάνοντας μουσικά αφιερώματα, παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους του χώρου, παρακολουθώντας τα γεγονότα. Όταν, πριν από δυο χρόνια, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος μου έκανε πρόταση να γράφω κι εγώ εδώ - δεν το παίζω μετά Χριστόν προφήτης - ήξερα ότι θα πάμε πολύ καλά, όπως και έγινε. Λέμε να το συνεχίσουμε και, μάλιστα, πιο δυνατά, γιατί είμαστε δυνατή ομάδα, που αγαπάμε το ραδιόφωνο και ζούμε γι αυτό και όχι - αποκλειστικά από αυτό. Μείνετε συντονισμένοι...
Για τούρτες, κεράκια και «happy birthday», εδώ: [email protected]