ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι η τελευταία φορά που ψηφίζει η Βάσω Παπανδρέου

21 Οκτωβρίου 2011Ήταν μία δύσκολη ημέρα η χθεσινή. Από νωρίς το πρωί, μέχρι και αργά το βράδυ. Με όλα όσα συνέβαιναν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στη Βουλή. Ζήτω, καταρχάς, η Βάσω Παπανδρέου! Να μην το ξεχάσω (παρακαλώ). Στέκομαι στο πλευρό της, την καταλαβαίνω, είναι τραγικό να πηγαίνεις ενάντια στη συνείδησή σου και να ξεφτιλίζεσαι δημοσίως. Αλλά, το δήλωσε από βήματος Βουλής, αυτή είναι η τελευταία φορά. Μέχρι την επομένη;


Το e-tetRadio, επί της ουσίας τώρα, βρισκότανε με το twitter του σε ενημερωτικό οργασμό. Βαρεθήκαμε να αλλάζουμε σταθμούς ώστε να παρακολουθούμε (και) τις ειδήσεις (και, φυσικά, τους ίδιους τους ραδιοσταθμούς). Ευτυχώς, τουλάχιστον, είχαμε έναν πονοκέφαλο λιγότερο καθώς ο «Σκάι 100,3», στις 7 το απόγευμα, πάντα μέσα στα γεγονότα, σταμάτησε την ανταπόκριση από το Σύνταγμα και ξεκίνησε τη μετάδοση του αγώνα Λοκομοτίβ-ΑΕΚ. Αν και ΑΕΚτζής, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό τους, εκεί, στο Φάληρο. Ειλικρινά. Πόσοι ακροατές αλήθεια θα άλλαξαν σταθμό επειδή θα ήθελαν να ενημερώνονται για όσα τραγικά συνέβαιναν εκείνη την ώρα στην Αθήνα; Σίγουρα πολλοί, ίσως λιγότεροι όμως από εκείνους που επίσης έφευγαν τον «Σκάι 100,3» και συντονίζονταν στον π.χ. «NovaΣΠΟΡ 94,6» ώστε να ακούσουν τον αγώνα (σε ένα δηλαδή, αμιγώς, αθλητικό ραδιόφωνο).



Γράφαμε, λοιπόν, στο twitter μας για την κόντρα Αλέκας Παπαρήγα και «105,5 Στο Κόκκινο», την ώρα που η γραμματέας του ΚΚΕ έκανε δηλώσεις έξω από τη Βουλή εναντίον του Σκάι 100,3 και του 105,5: «Συνδεόμαστε στο ραδιόφωνο του Σύριζα να ακούσουμε την απάντηση-παίζει blues προς το παρόν». Kαι, λίγο μετά: «Ειρωνική, προς το παρόν αντιμετώπιση των δηλώσεων Παπαρήγα, από τον "105,5 Στο Κόκκινο"». Στη συνέχεια το μάζεψαν βέβαια, το πράγμα, στο ραδιοσταθμό του Σύριζα: «Διευκρινίζουν τη στάση τους στον "105,5 Στο Κόκκινο". Και διαχωρίζουν τη θέση τους από τους κουκουλοφόρους της πλατείας Συντάγματος» γράψαμε σε real time.

Θα ήταν φαιδρό να κατέληγαν το χθεσινά γεγονότα σε μία αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων (ή ακόμα χειρότερα, των ραδιοσταθμών) της Αριστεράς. Και άδικο βέβαια, αλλά βασικά φαιδρό.
Η αλήθεια ωστόσο είναι πως στον «105,5 Στο Κόκκινο» ακούστηκαν -προχθές, ιδιαίτερα- κάποιες φωνές που θύμισαν Δεκέμβρη του 2008. Τότε που ο Σύριζα καταβαραθρώθηκε με τις ακραίες απόψεις που υποστήριζε. Σε αυτό στηρίχτηκε η Αλέκα Παπαρήγα και προχώρησε σε -περιορισμένη- σπέκουλα. Ευτυχώς (για το κόμμα του) ο Αλέξης Τσίπρας, πιο ώριμος και πιο καλός από ποτέ, δεν πέφτει πλέον σε ανάλογες παγίδες. Δεν ξέρω μόνο αν το ίδιο συμβαίνει και στον ραδιοσταθμό του κόμματος.

Διαφήμιση, πάντως, πρώτης γραμμής για το «105,5 Στο Κόκκινο». Σήμερα, πολύ κόσμος που μέχρι χθες αγνοούσε την ύπαρξή του, θα συντονιστεί στη συχνότητα. Να δούμε αν εκεί, στην πλατεία Κουμουνδούρου, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Για τον «902 Αριστερά Στα FM» δεν έχω να σας πω κάτι... Άκουσα το βράδυ πολλά επαναστατικά -ωραία- τραγούδια!