Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη

26 Οκτωβρίου 2011Αφιέρωμα , σε έναν από τους μεγαλύτερους διανοητές του 20ου αιώνα, το Νίκο Καζαντζάκη, μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 13.00 και σε επανάληψη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 16.00, 54 χρόνια μετά το θάνατό του.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μοναδικά ντοκουμέντα από το αρχείο της Ελληνικής  Ραδιοφωνίας ,μεταξύ άλλων και τη φωνή του Νίκου Καζαντζάκη, σε μια από τις σπάνιες ηχογραφήσεις του για την ελληνική υπηρεσία του Β.Β.C., το 1953.

Επίσης, ο φίλος  του Νίκου Καζαντζάκη, Αλέξης Μινωτής περιγράφει τη γνωριμία τους ενώ ο καθηγητής Κίμων Φράιερ, μεταφραστής της Οδύσσειας στα Αγγλικά, καταθέτει τη δική του άποψη για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Τέλος, η σύντροφος του συγγραφέα Ελένη Καζαντζάκη, μιλά για εκείνον στην τελευταία συνέντευξη της ζωής της, που δόθηκε 20 χρόνια πριν στη δημοσιογράφο Γιάννα Δημητριάδου. Η συνέντευξη αυτή μεταδίδεται για πρώτη φορά, κατ αποκλειστικότητα, από τη συχνότητα του Δευτέρου Προγράμματος 103,7.

Έρευνα αρχείου- παρουσίαση: Γιάννα Δημητριάδου.