ONAIRΟΜΑΖΩΜΑΤΑ-ΟNAIRΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ (UPDATE)

ONAIRΟΜΑΖΩΜΑΤΑ-ΟNAIRΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ (UPDATE)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από 26 Δεκεμβρίου 2011 έως και 2 Ιανουαρίου 2012 

26 Δεκεμβρίου 2011update

@ Ποιος καλός σταθμός, από μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, εδώ, στην Αθήνα, πωλείται, άμεσα; Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα, ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, τις οποίες θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανώς και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Μείνετε συντονισμένοι.

@ Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία για τον Χρήστο Παπαμιχάλη στον Μελωδία 99,2. Ο Χρήστος αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα μείωση 10% στον μισθό του και έτσι η συνεργασία του με το Φάληρο θα λάβει τέλος. Τέλος εποχής γενικότερα, με άλλα λόγια... 



@ Γεια σας και χρόνια πολλά. Για την ακρίβεια, χρόνια καλά.

@ Είναι η πιο αληθινή ευχή που μπορώ να δώσω, αναφορικά με όλα τα ζοφερά που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, αλλά και σχετικά με εκείνα που θα έρθουν την επόμενη χρονιά, η οποία ανατέλλει οσονούπω. Κι αν το 2011 την κουτσοπαλέψαμε, το 2012 φαντάζει, δυστυχώς, απάλευτο. Τα έσοδα από τη διαφήμιση συρρικνώνονται, όλο και λιγότερες εταιρείες επενδύουν διαφημιστικά στο ραδιόφωνο, οπότε η βασική πηγή εσόδων στερεύει, αν όχι κλείνει εντελώς.

@ Ζητώ συγγνώμη αν σας μαυρίζω την καρδιά χριστουγεννιάτικα, αλλά η κατάσταση αυτή είναι και, δυστυχώς, δεν μπορώ να δω πώς μπορεί να αντιστραφεί όλη αυτή η κατάσταση. Ακριβώς την ίδια άποψη με μένα (κοίτα κάτι πράγματα) έχουν και οι ιδιοκτήτες που βλέπουν τα ραδιόφωνά τους να χάνουν έσοδα και αρχίζουν να απολύουν σωρηδόν εργαζομένους. Εδώ ακριβώς προκύπτει και η βασική μου διαφωνία μαζί τους.

@ Αρκετοί από όσους έχω συζητήσει τις απόψεις που κατέγραψα στην προηγούμενη παράγραφο, μου λένε (και μου γυρίζει το μυαλό) «ε, και τι να κάνουν οι άνθρωποι; Αν δεν έχουν έσοδα, δεν πρέπει να απολύσουν κόσμο;».

@ Όχι, ρε μεγάλε, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να συμπονέσω τους ιδιοκτήτες που επί δεκαετίες έχουν κερδίσει χρήματα. Μπορώ, όμως, να σταθώ δίπλα στους ανθρώπους που καθημερινά χάνουν τη δουλειά τους και μένουν στο δρόμο, μαζί με τις οικογένειές τους.

@ Άρα, λοιπόν, οι πάσης φύσεως βολεμένοι ας μη μου ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις. Αφενός έχω γεννηθεί με νεύρα, αφετέρου μόνο σκληρός μπορώ να είμαι με τέτοιες αντιλήψεις.



@ Το θέμα είναι, για να επανέλθω από εκεί που το άρχισα, ότι όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθάει, υπάρχει ήδη αρνητικό κλίμα στην μπάντα των FM, ενώ σκάνε και ειδήσεις που προκαλούν σοκ και δέος σε όλους τους εμπλεκόμενους. Τρανταχτό, έσχατο - φοβάμαι όχι τελευταίο παράδειγμα, η είδηση με τον κ. Μάκη Σεριάτο που έκλεισε την εταιρεία του, την Ashley & Holmes. Ήταν γνωστό ότι χρωστούσε εκατομμύρια ευρώ, που είχε εισπράξει ήδη, σε πάρα πολλά Μ.Μ.Ε. Αν συνυπολογίσετε ότι ο Σεριάτος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διαφημισταράδες, που έλεγε κι η Μαλβίνα, στην Ελλάδα, μόνο τρόμος μπορεί να γεννηθεί στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης. Ο όμιλος αυτός, ο Ashley Worldgroup, είχε υπό τη σκέπη του τις εταιρείες Le Sport Productions, United Media, Politics, Zenteam και Alco.

@ Επίσης, είναι της μόδας, κάποιος ιδιοκτήτης να καταγγέλλει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας του και μετά να γίνεται Κόπερφιλντ: Να εξαφανίζεται, δηλαδή. Επίσης της ιδίας μόδας είναι το σενάριο που λέει ότι ΚΑΙ σε αυτόν τον επιχειρηματία ο δημόσιος τομέας χρωστάει χρήματα, πολλά χρήματα. Οι ΔΕΚΟ να είναι καλά και όλοι οι ιδιώτες να πάνε να κουρεύονται, για να μην πω τίποτε χειρότερο και επέμβει το ΕΣΡ.

@ Που δεν θα επέμβει, αλλά λέμε τώρα

@ Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου του Kiss 92,9 FM, έγραψε στο blog του ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο υπό τον τίτλο «Η ευημερία των επιχειρήσεων βασίζεται στο Brand Management, όχι στο Cost Management». Cost Management είναι οι περικοπές, ο συνεχής έλεγχος κα περιορισμός των εξόδων, ο έλεγχος και επανέλεγχος κάθε δαπάνης, οτιδήποτε αφορά το εξοδολόγιο και την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης.
Ο πυρήνας της ευημερίας και της κερδοφορίας είναι η αναγέννηση του Brand, όχι της μάρκας, αλλά της ιδέας των επιχειρήσεων. Το Brand Management είναι πολλά περισσότερα από διαφήμιση και προώθηση.
Το κείμενο, ανάμεσα στα υπόλοιπα, αναφέρει ότι «η βασική λογική των διοικήσεων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, κατά τους τελευταίους μήνες, είναι ο περιορισμός κάθε χαρακτηριζόμενης ως περιττής δράσης, αλλά στην πραγματικότητα «δολοφονούν» οτιδήποτε αποτελεί ελπίδα επιβίωσης. Και οι επιχειρήσεις που δεν δίνουν αξία στους εργαζόμενους της, δεν παίρνουν και αξία από αυτούς».

@ Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω

@ Ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος πήρε σύνταξη από την ΕΡΤ και, τώρα πια, μπορεί να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, στο ραδιόφωνο. Θα δείξει.

@ Η ATHENS VOICE ψήφισε αυτούς που αγάπησε να βλέπει, να διαβάζει και, σε ό,τι μας αφορά, να ακούει, για τη χρονιά που πέρασε. Αυτό σημαίνει πως δεν μιλάμε για αντικειμενικά βραβεία, αλλά για βραβεία σε δουλειές που τράβηξαν την προσοχή μας και κέρδισαν το θαυμασμό μας.
Στους προτεινόμενους, στο βραβείο «Ραδιοφωνική εκποπή», είναι οι:
Citizen, Κώστας Γιαννακίδης (Best 92,6)
Μίμης Ανδρουλάκης, Κατερίνα Παναγοπούλου (Flash 96)
Γιώργος Κύρτσος, Αγγελική Σπανού (Flash 96)
Σχόλια και Μουσικές, Παύλος Τσίμας (BHMA fm 99,5)
Η Επόμενη Δόση, Δώρα Σαρρή, Γιάννης Παπαγεωργίου (Αθήνα 9,84)
Μπείτε, λοιπόν, στο site της εξαιρετικής αυτής free press και ψηφίστε. Τα τελικά αποτελέσματα θα δημoσιευτούν τον Ιανουάριο.

@ Έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα μιας, αν μη τι άλλο, καίριας έρευνας από την Bari Focus που γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τον τρόπο της, ακριβώς στο πνεύμα των ημερών!
Με διάθεση «χιουμοριστική» αλλά και «ρεαλιστική», η φετινή έρευνα κατέγραψε πώς αισθανόμαστε φέτος, αν στολίσαμε το δέντρο, και τι περιμένουμε από τους Μάγους με τα δώρα για εμάς και την Ελλάδα. Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου, στο online panel της Focus Bari που σήμερα έχει ξεπεράσει τα 8.000 ενεργά μέλη, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες. Σταχυολογώντας τα αποτελέσματα, διαπιστώνουμε ότι:
* Κόντρα στις περικοπές και τη «μιζέρια» της επικαιρότητας, οι Έλληνες «πεισματικά» στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς να αλλάζουν τις συνήθειές τους, ίσως και λίγο νωρίτερα από ό,τι έκαναν παλιότερα. Οι οικονομικές δυσκολίες και η κατάσταση στη χώρα μας, δεν «στερεί» το χιούμορ, μια και ένας στους δύο αισθάνεται ο ίδιος σαν τον Άγιο Βασίλη, και ο ένας στους πέντε σαν το «κοριτσάκι με τα σπίρτα»!
* Η ανάγκη των Ελλήνων για μια καλύτερη Ελλάδα εκφράζεται στα ζητούμενα από τους Μάγους: «φώτιση» για κοινωνία χωρίς διαφθορά, νέα ικανά πολιτικά πρόσωπα, ανάπτυξη στη χώρα μας και βελτίωση της εικόνας μας στο εξωτερικό. Αυτά είναι τα κύρια «δώρα» που ζητά το κοινό για την Ελλάδα.
* Για τους πολίτες τους ίδιους, τα σημαντικά «δώρα» είναι οι αναλλοίωτες διαχρονικές αξίες της αγάπης, της οικογένειας και της αρμονίας, αλλά και της τύχης, ενώ δεν λείπουν και οι ευχές για δώρα με «χιούμορ» («να με ξεχάσει η ΔΕΗ, η εφορία, η Τράπεζα!»).
* Παρά τη συνεχιζόμενη δυσκολία της εποχής (που για φέτος αφήνει άνεργους και τους καλικάτζαρους!), φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι και πάλι όμορφα, με τα φωτάκια των δέντρων αναμμένα, τα σπίτια στολισμένα, τα παιδιά (και όσους αισθάνονται παιδιά) με τα τριγωνάκια τους στις γειτονιές, με ευχή και επιθυμία για μια καλύτερη κοινωνία και χώρα, για τις παραδοσιακές ουσιαστικές αξίες, και μια ευκαιρία για ηρεμία, ξεκούραση και ήσυχες, ευτυχισμένες στιγμές με τους αγαπημένους μας.

@ Οι αγαπημένοι μας, όμως, δεν είναι πάντα δίπλα μας. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν θα είναι ποτέ ξανά δίπλα μας. Ένας από τους πιο ικανούς και αγαπητούς συναδέλφους, ο Δημήτρης Χαραλάμπους, δημοσιογράφος και υπεύθυνος του ελεύθερου ρεπορτάζ στο «Βήμα», «έφυγε» τα ξημερώματα της Παρασκευής 23-12, λίγες ημέρες προτού συμπληρώσει τα 36 χρόνια του. Αιτία του θανάτου, ανακοπή καρδιάς, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών, τον βρήκε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τον θυμάμαι και θα τον θυμάμαι πάντα χαμογελαστό, να δίνει το αξιόπιστο ρεπορτάζ στην εκπομπή μου και, γενικότερα στο ΒΗΜΑ FM, και να με ρωτά, όπου με βλέπει, «πότε θα κάνουμε μαζί εκπομπή, ρε φάτσα;». Δυστυχώς, δεν θα κάνουμε ποτέ.

@ Μήτσο μου, καλό ταξίδι, ρε μαν, και να προσέχεις



@ Κλείνω τη στήλη, όπως ξεκίνησα. Γεια σας και χρόνια πολλά. Για την ακρίβεια, χρόνια καλά. Καταλάβατε, τώρα, πόσο αληθινή είναι αυτή η ευχή μου;

Για σχόλια και παρατηρήσεις, εδώ: [email protected]