CINE NEWS. ΣΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

CINE NEWS. ΣΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
Ακολουθήστε μας στο Google news

ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ

06 Ιανουαρίου 2012Μπήκαμε στο 2012 και αφού τα καταφέραμε, πάλι καλά. Το κέφι για τούς περισσότερους βρίσκεται ακόμα στα ύψη λόγω τον εορτών και της κραιπάλης που τις συνοδεύει. Αν και έπεται ακόμα ένα τριήμερο, αυτό, είναι καιρός να φορτίσουμε τις  μπαταρίες μας και να αφήσουμε τα ποτά και τα ξενύχτια-για την ώρα τουλάχιστον. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις πολυθρόνες του πιο κοντινού σας κινηματογράφου και απολαύστε τις νέες ταινίες της εβδομάδας, παρέα πάντα με μια γαβάθα pop corn και ένα τόσο δα μικρούλι σακουλάκι με ζαχαρωτά-τόσα μελομακάρονα εκεί θα κολλήσουμε; Πώς μπήκε, κινηματογραφικά, το νέο έτος λοιπόν;

To see or not to see

Περιπέτεια στο φουλ-απομεινάρια της πρωτοχρονιάς βλέπετε- με τη συνέχεια της ταινίας Sherlock Homes, SHERLOCK HOMES: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ. Αν και δεν είναι θα λέγαμε η αγαπημένη των κριτικών, αποτελεί μια λαμπερή τουλάχιστον επιλογή, αφού πρωταγωνιστούν οι Robert Downey Jr. και Jude Law. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Guy Ritchie που έχει ξεφύγει  από τον κλασικό Homes του Arthur Conan Doyle. Όμως όπως και να έχει η ταινία φαίνεται να αρέσει σε όσους τη βλέπουν και το μυστήριο του θανάτου του πρίγκιπα της Αυστρίας που καλείται να λύσει ο Homes, δείχνει να τραβά την προσοχή του κοινού.



Σειρά έχει η κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη, ΛΑΡΙΣΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ με ένα μεγάλο καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει ονόματα όπως Δημήτρης Σταρόβας , Μιχάλης  Ιατρόπουλος , Πέτρος Ξεκούκης , Γιάννης Ζουγανέλης , Ελένη Γερασιμίδου , Δημήτρης Τζουμάκης , Ευτυχία Φαναριώτη , Εφη Παπαθεοδώρου , Τάσος Κωστής , Κατερίνα Παπουτσάκη , Άννα Μονογιού, Θανάσης Τσαλταμπάσης , Γεράσιμος Σκιαδαρέσης , Δημήτρης Μαυρόπουλος , Μιχάλης Μαρίνος , Κώστας Βουτσάς , Τιτίκα Σαριγκούλη , Χριστίνα Τσάφου , Μπάμπης Αλαζτάς , Μπέσυ Μάλφα. Υπάρχουν όμως και guest stars: Φαίη Σκορδά, Χρήστος Χολίδης, Τρύφωνας Σαμαράς, Κατερίνα Ζαρίφη, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιολάντα Μπαλαουρα. Κύριος άξονας, δύο χωριά που ενώνονται λόγω του Καλλικράτη, γεγονός που αλλάζει την κανονικότητα και καθημερινότητα των κατοίκων και προκαλεί μια αλυσίδα άλλων περιπετειωδών γεγονότων. Μόνο και μόνο τα ονόματα που παίζουν στην ταινία μας προκαλούν να τη δούμε- αν είμαστε θαυμαστές του σημερινού ελληνικού κινηματογράφου- μήπως όμως όλα αυτά τα ονόματα υποδηλώνουν αδυναμία πλοκής; Ας είναι έκπληξη!



Για τους πιο επιλεκτικούς η Γαλλική ταινία LE HAVRE του Φιλανδού Aki Kaurismaki είναι η καταλληλότερη επιλογή. Προβληματισμός και ιδιαίτερο χιούμορ είναι κύρια χαρακτηριστικά της ταινίας, με πρωταγωνιστή τον Marcel Marx (Wilms Andre), που έχει εγκαταλείψει το όνειρό του να γίνει επαναστατικός συγγραφέας, και δουλεύει εθελοντικά εξόριστος- στο λιμάνι της πόλης της Χάβρης, καθαρίζοντας τα παπούτσια των περαστικών. Κάποια στιγμή στη ζωή του μπαίνει ένα αγόρι μετανάστης από την Αφρική και καλείται να το προστατέψει. Αυτή του η επιλογή όμως θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις συνέπειες της πράξης του. Η ταινία Le Havre που απέσπασε θετικές κριτικές και στο Φεστιβάλ Καννών, προβάλλεται στους ΑΣΤΥ CINEMA και ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX.



 


Fast Cine News


Μπορεί ο Ashton Kutcher τώρα που χώρισε την Demi Moore να έχει χρόνο για βόλτες στον Πάνο Κιάμο και στην Αραχωβα οι συνάδελφοί του όμως δουλεύουν σκληρά. Για παράδειγμα ο Clive Owen ανέλαβε την επίπονη δουλειά να διαφημίσει στην Ισπανία burgers γνωστής αλυσίδας του είδους. Το ισπανόφωνο σποτ θα προβληθεί αποκλειστικά στη χώρα. Τι κούραση!

H Anne Hathaway, τώρα μίλησε για τον ρόλο της ως Catwoman στην ταινία Dark Knight Rises, λέγοντας πως δυσκολεύτηκε να βρει την κατάλληλη σε χροιά και ύφος φωνή για τον ρόλο. Τη λύση όπως είπε τη βρήκε στο πρόσωπο ή μάλλον στη φωνή- της Hedy Lamarr: "Ξέρω ότι ακούγεται παράξενο αλλά έχει την τέλεια ανάσα. Παίρνει τόσο βαθιές εισπνοές και στη συνέχεια αφήνει μία τόσο βαθιά ανάσα". Γίνεται η  Hathaway να ξεπεράσει την Michel Pfeiffer; Αναρωτιόμαστε απλά.


Οι συντελεστές της ταινίας Horrible Bosses που προβλήθηκε το καλοκαίρι, σκέφτονται να γυρίσουν και συνέχεια. Όπως φαίνεται οι δημιουργοί John Francis Daley και Jonathan Goldstein έχουν ήδη συμφωνήσει, ενώ και οι ηθοποιοί Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudekis και ο σκηνοθέτης Seth Gordon είναι επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως η απουσία της σεξομανούς Jennifer Aniston θα είναι αισθητή.

Μεγάλη τιμή για τον Martin Scorsese, ο οποίος θα βραβευτεί από την Βρετανική Ακαδημία  για τη συμβολή του στην ιστορία του κινηματογράφου τον ερχόμενο Φεβρουάριο και θα γίνει με αυτό τον τρόπο αυτόματα και μέλος της . Ο Martin Scorsese δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για εκείνον η αναγνώριση από τη Βρετανική Ακαδημία. Τα BAFTA Film Awards 2012 θα γίνουν στο Λονδίνο στις 12 Φεβρουαρίου με οικοδεσπότη τον Stephen Fry. Παρεμπιπτόντως το τιμητικό βραβείο BAFTA δόθηκε πέρσι στον ηθοποιό Christopher Lee.

Και τέλος πίσω στα δικά μας. 105 λεπτά ταινία, 105 λεπτά μουσική υπόσχεται η νέα ταινία του Παναγιώτη Φαφούτη, Παράδεισος, που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Ιανουαρίου από τη StraDa Films. Ο Έλληνας παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής G.Pal (aka George Pallikaris), στη νέα του συνεργασία με τον σκηνοθέτη συνέθεσε για την ταινία, πάνω από 30 καινούρια θέματα, που ντύνουν κάθε λεπτό της ταινίας, μετατρέποντάς την σ' ένα ατελείωτο πάρτι. Περισσότερα για την ταινία σύντομα.


Φωτεινές Ευχές!