Παρέα 104, εγκαταλελειμμένος στην τύχη του

Παρέα 104, εγκαταλελειμμένος στην τύχη του
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι ένας από τους πιο... αθόρυβους (ή... αδιάφορους, όπως το δει κανείς) ραδιοσταθμούς των FM της Αθήνας. Με 24ωρη playlist ελληνικών και ξένων επιτυχιών...

06 Δεκεμβρίου 2013
Ο Παρέα 104 ιδρύθηκε το 2000 από τον (τότε) εκδότη Δημήτρη Ρίζο, λίγους μήνες μετά την πώληση στην Ισπανική SBS του Λάμψη 92.4 (δημιούργημά του επίσης από το '96). Το ήθελε το ραδιόφωνο προκειμένου να διαφημίζει -όπως είχε δηλώσει ο ίδιος- τον Αδέσμευτο Τύπο. Η συνταγή, ίδια με εκείνη του Λάμψη: έπαιζε δηλαδή επιτυχίες από το ελληνικό λαϊκο/ποπ πεντάγραμμο. Το 2003 ο Παρέα ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία του για να ξαναβγεί στον αέρα έναν χρόνο αργότερα. Το 2005 έγινε ένας από τους τέσσερις σταθμούς της Αθήνας, μαζί με την Πειραϊκή Εκκλησία 91.2, το Radio Gold 103.3 (νυν Sentra) και τον Diva FM 106.2 (νυν Mad Radio), οι οποίοι έλαβαν τις πρώτες Βεβαιώσεις Νομίμου Λειτουργίας του ΕΣΡ για την Αττική. Κάπως έτσι γίνεται... νόμιμος - αν και αυτό αμφισβητείται από αρκετούς.
 
Όπως ήταν φυσικό, ο Παρέα 104 δηλώθηκε στο ΕΣΡ ως μη ενημερωτικός ραδιοσταθμός, εντάχθηκε δηλαδή στην κατηγορία των μουσικών/αθλητικών προγραμμάτων. Η οικογένεια Ρίζου, στην οποία ανήκει ο ραδιοσταθμός, είχε δεχθεί κατά καιρούς ουκ ολίγες κρούσεις. Για συνεργασίες. Από ομάδες παραγωγών μέχρι κανάλια εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να εκπέμψουν το πρόγραμμά τους από τη συχνότητα. Οι απαντήσεις όμως από την πλευρά της ιδιοκτησίας είναι αρνητικές. Τον τελευταίο καιρό, δεδομένου και των οικονομικών προβλημάτων, ο Παρέα 104 μοιάζει σαν να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Ενδεικτικά, τον Ιούνιο, σταμάτησε και η μοναδική εκπομπή στο πρόγραμμα του σταθμού, εκείνη της Πέγκυς Ρίζου.