Mega Channel: Ωδή στην ανεξάρτητη και αντικειμενική δημοσιογραφία

Mega Channel: Ωδή στην ανεξάρτητη και αντικειμενική δημοσιογραφία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χόρευε και έπινε σε πανηγύρι στην Ικαρία το καλοκαίρι ο Χριστόδουλος! Ένα δελτίο ειδήσεων για τα πανηγύρια.

08 Ιανουαρίου 2014
«Στο στρατό δεν θυμάμαι να είχα πάρει σε 16 μήνες 7 άδειες» έλεγε ο Γιάννης Πρετεντέρης στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega και η Όλγα Τρέμη από... πάνω, στο παράθυρο από πάνω εννοώ, γούρλωνε τα μάτια. Όχι για τις άδειες του Πρετεντέρη στο στρατό, αλλά επειδή παρατηρούσε -για πρώτη φορά στη ζωή της να υποθέσω- το βίντεο που έπαιζε στο διπλανό παράθυρο. Το βίντεο-κλιπ της Ελένης Λεγάκη για το τραγούδι της «Τα Πάντα Ρει» και στο οποίο, προ δεκαετιών, συμμετείχε και ο Χριστόδουλος Ξηρός. «Αυτό που βλέπουμε εδώ Γιάννη είναι το μπαγλαμαδάκι που μέσα στην τρελή χαρά παίζει ο Ξηρός γιατί του είχε δοθεί άδεια να πάει στη γενέτειρά του και να μετάσχει στο τοπικό πανηγύρι» λέει έξαλλη η κυρία Όλγα, «ορίστε, λοιπόν» απαντάει ο κύριος Γιάννης σηκώνοντας ψηλά το χέρι, «κοίτα χαρά κι ενθουσιασμό» συνέχισε απηυδισμένη η κυρία Όλγα.
 
Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως όλο αυτό συνέβη κατά λάθος. Πως οι δύο ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν είχαν δει ποτέ το βίντεο κλιπ της Λεγάκη κι ας είχε παίξει δεκάδες φορές στο δελτίο του Mega, το καλοκαίρι εκείνο, με τις συλλήψεις των μελών της 17 Νοέμβρη. Μπορεί να τους ξέφυγε βρε αδελφέ, να μην το θυμήθηκαν ακόμα και όταν η δημοσιογραφική ομάδα του δελτίου, το επέλεγε νωρίτερα το απόγευμα προκειμένου να ντύσει οπτικά τις δημοσιογραφικές αγωνίες τους.
 
Το μότο όμως που είχαν επιλέξει από κάτω δεν άφηνε την παραμικρή αμφιβολία για το... πονηρό της σκέψης τους: «Χόρευε και έπινε σε πανηγύρι στην Ικαρία το καλοκαίρι ο Χριστόδουλος» έγραφαν. Για να το εμπεδώσουμε, όσοι δεν ακούσαμε προσεκτικά όσα έλεγε η κυρία Όλγα.
Αυτή είναι αντικειμενική δημοσιογραφία κυρίες και κύριοι. 

update: Στο δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης η Όλγα Τρέμη ανέφερε πως όλο αυτό συνέβη εκ παραδρομής. Δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε...