«Ή μου δίνεις τώρα την εκπομπή που δικαιούμαι, ή θα σε πάω στα δικαστήρια» (update)

«Ή μου δίνεις τώρα την εκπομπή που δικαιούμαι, ή θα σε πάω στα δικαστήρια» (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα επιστολή της Κατερίνας Ευαγγελάκου αποκαλύπτει σήμερα το e-tetRadio, της πρώην αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου στη ΝΕΡΙΤ, προς το ΔΣ και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. 

21 Μαΐου 2014
Είναι αξιέπαινη η κυρία Κατερίνα Ευαγγελάκου. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται εκτός ΝΕΡΙΤ πλέον, θέλει να βοηθήσει. Συγκινητικό, αν μη τι άλλο. Και αφού σημειώνει πως η «διαδικασία που επέλεξε η τότε διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ολοκληρώθηκε με γνώμονα την αξιοκρατία και τη διαφάνεια», θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του κράτους: «να συμβάλω στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης και συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα της στιγμής κατά την οποία ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα».

\"\"
 
Και μετά τα «χώνει» στον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κ. Χάρη Παπαδόπουλο, ο οποίος αμφισβήτησε τη διαδικασία. Ιδού τι λέει: «Η ΕΕΣ αλλά και η προσωπική εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου συμμετείχαν στο διαγωνισμό με κάποιες προτάσεις, ενώ ταυτόχρονα η ΕΕΣ είχε καταγγείλει δημοσίως την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να προβεί σε κατεπείγουσα πρόσκληση ενδιαφέροντος (υπάρχει το σχετικό κείμενο). Ωστόσο οι Επιτροπές προχώρησαν στο έργο της κρίσης τους ασχέτως με το ποιος ήταν ο προτείνων παραγωγός και ποια θέση κατείχε στο συνδικαλιστικό κατεστημένο του χώρου. Ο ίδιος ο κ. Χ. Παπαδόπουλος ήρθε στο ραδιομέγαρο και ζήτησε τα πρακτικά των επιτροπών, αμφισβητώντας ακόμα και την ύπαρξή τους, παρουσία μελών της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και της διοίκησης του επαγγελματικού σωματείου ΕΣΠΕΚ. Η Νομική Σύμβουλος κ. Βίκυ Σουλτανιά μάς συμβούλευσε να αρνηθούμε. Αυτό και πράξαμε. Σε συνέχεια, ως γνωστόν, αμφισβητήθηκαν ορισμένες αποφάσεις και από τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, με διάτρητα και ανακριβή κατά την άποψή μου στοιχεία. Λίγες ημέρες αργότερα συνάντησα τον κ. Χ. Παπαδόπουλο στο ραδιομέγαρο. Με εκβίασε ωμά λέγοντας, "ή μου δίνεις τώρα την εκπομπή που δικαιούμαι ή θα σε πάω στα δικαστήρια¨.  Η απάντησή μου ήταν φυσικά αρνητική και απόλυτη. Ακριβώς τα ίδια επανέλαβε λίγο αργότερα και στην κ. Βίκυ Σουλτανιά, η οποία μάλιστα μου είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι θα άξιζε τον κόπο να του κάνουμε αγωγή για εκβιασμό». 
 
Δύο αιτήματα υπέβαλε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκπροσωπούμενη από τον Χάρη Παπαδόπουλο αλλά απορρίφθηκαν. Το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή όλων των επιλεχθέντων παραγωγών και το αίτημα λήψης αντιγράφων των πρακτικών των επιτροπών. Γιατί ήταν απορριπτική η απάντηση; Το αποκαλύπτει η κ.Ευαγγελάκου: «Τόσο η ΝΕΡΙΤ όσο κι εγώ προσωπικά δεν θελήσαμε να κοινοποιήσουμε στον Τύπο όλη αυτή την ιστορία, ούτε καν την απόφαση του Δικαστηρίου, κρατώντας σταθερά χαμηλό προφίλ δημοσιότητας».

\"\"

«Παραιτήθηκα από τη ΝΕΡΙΤ για να μπορέσω ελεύθερα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις» λέει η Κατερίνα Ευαγγελάκου, στον επίλογο της επιστολής της. «Δεν θα διστάσω ούτε μια στιγμή να κάνω το ίδιο για τις διαδικασίες που τήρησα αλλά και για τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτές, όταν και όπου μου ζητηθεί. Καταλήγοντας θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό σας στην αντιμετώπιση των πολέμιων της διαφάνειας και της αξιοκρατίας».
 
Δάκρυα μας έρχονται στα μάτια... 


update

Σε απάντηση της επιστολής της πρώην αναπληρώτριας Διευθ. Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ κας Κατερίνας Ευαγγελάκου προς τον Πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών κ. Χάρης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:
 
«Η κα Ευαγγελάκου, στην απέλπιδα προσπάθειά της να παραμείνει στη ΝΕΡΙΤ, προσπαθεί να με εμπλέξει προσωπικά, επικαλούμενη δήθεν απειλές και εκβιασμούς εκ μέρους μου προκειμένου να εγκριθεί εκπομπή μου, και ισχυριζόμενη ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της διοίκησης «στην αντιμετώπιση των πολεμίων της διαφάνειας και της αξιοκρατίας». Αιδώς, Αργείοι!
 
Δυστυχώς για την κα Ευαγγελάκου, τη διαψεύδει ο απελθών Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ κ.  Γιώργος Προκοπάκης, ο  οποίος κατήγγειλε ότι συγγενείς προωθούσαν και ενέκριναν παραγωγές συγγενών και συντρόφων τους (έλαβε άλλωστε μεγάλη δημοσιότητα το ότι ο σύζυγος της κας Ευαγγελάκου συμμετείχε σε προτάσεις εκπομπών που υποβλήθηκαν προς τη ΝΕΡΙΤ, και ότι -όπως δήλωσε η ίδια- ο σύζυγός της είναι επαγγελματίας του χώρου και «δε μπορεί να μη δουλέψει»), καθώς και ότι άλλες παραγωγές εγκρίνονταν «ως δια μαγείας» και χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα. Την διαψεύδουν, επίσης, οι επιστολές που η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών είχε αποστείλει στον κ. Προκοπάκη και στην ίδια, με τις οποίες η Ε.Ε.Σ. διαμαρτυρόταν για έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας, τόνιζε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, που χρηματο­δοτείται με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, πρέπει να τηρεί τις αρχές της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αμεροληψίας, και επεσήμαινε ότι καταργήθηκε στην ουσία ο κανονισμός προμήθειας προγράμματος και παρακάμφθηκε ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος.
 
Ο Χάρης Παπαδόπουλος, ως Πρόεδρος και εκπρόσωπος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, παρενέβη θεσμικά επιδιώκοντας την τήρηση των πιο πάνω αρχών, και σε καμία περίπτωση δεν επεδίωξε -ούτε βεβαίως έχει- προσωπικά οφέλη, όπως προσπαθεί να τον εμφανίσει με την επιστολή της η κα Ευαγγελάκου. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ του κ. Προκοπάκη, της ιδίας και των εκπροσώπων της  Ε.Ε.Σ., παρουσία και των νομικών συμβούλων της ΝΕΡΙΤ και της Ε.Ε.Σ. κ.κ. Β. Σουλτανιά και Δ. Χατζημιχάλη αντίστοιχα, ο κ. Προκοπάκης και η κα Ευαγγελάκου δεσμεύτηκαν να παραδώσουν άμεσα στην Ε.Ε.Σ. τα πρακτικά των επιτροπών της διαδικασίας επιλογής προγράμματος. Σε καμία περίπτωση η κα Σουλτανιά δε διατύπωσε οποιαδήποτε αντίρρηση ως προς αυτό, όπως  ισχυρίζεται η κα Ευαγγελάκου. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις, ουδέποτε χορηγήθηκαν τα πρακτικά αυτά των επιτροπών που έκριναν τις υποβληθείσες προτάσεις, και για το λόγο αυτό η Ε.Ε.Σ απέστειλε την από 31-3-2014 επιστολή της (τρίτη κατά σειρά για το θέμα αυτό) με την οποία εξέφραζε τις διαμαρτυρίες της, και ζητούσε τα εν λόγω στοιχεία. Στην επιστολή αυτή βεβαίως δε δόθηκε καμία απάντηση, ούτε αμφισβητήθηκε εκ μέρους της κας Ευαγγελάκου και του κ. Προκοπάκη το περιεχόμενό της.
 
Κατόπιν αυτών, η Ε.Ε.Σ. προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε με αίτησή της ασφαλιστικών μέτρων να της χορηγηθούν τα πρακτικά των επιτροπών για την επιλογή προγράμματος, και να ανασταλεί η περαιτέρω διαδικασία υλοποίησης των προτάσεων που επελέγησαν. Η συζήτηση της αίτησης έχει οριστεί για τις 30-6-2014, και βεβαίως αυτή δεν έχει απορριφθεί, όπως ισχυρίζεται η κα Ευαγγελάκου.
 
Μετά από την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε χώρα, απεπέμφθησαν -ως γνωστόν- από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ τόσο ο κ. Προκοπάκης όσο και η κα Ευαγγελάκου, και «πάγωσαν» οι διαδικασίες υλοποίησης των παραγωγών. Αυτά που αναφέρει η κα Ευαγγελάκου για την κα Βίκυ Σουλτανιά, νομική σύμβουλο  της ΝΕΡΙΤ, ότι δηλ. εκείνη της πρότεινε να ασκηθεί εναντίον μου αγωγή για «εκβιασμό» επειδή δήθεν την «εκβίασα» ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη, πέραν του ότι είναι παντελώς ανυπόστατα, εκθέτουν την ίδια την κα Ευαγγελάκου και (εφόσον ευσταθούν, και δεν είναι επινοήσεις της) και την κα Σουλτανιά, δεδομένου ότι η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών ενήργησε θεσμικά, αποστέλλοντας επιστολές και κάνοντας διαβήματα στη Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, χωρίς όμως να λάβει ποτέ απάντηση, η δε προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνιστά ούτε «εκβιασμό» ούτε «απειλή» αφού αποτελεί νόμιμη ενέργεια, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές της νομικής.
 
Η κα Ευαγγελάκου είχε την ευκαιρία όσο ήταν στη  διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, και πριν αποπεμφθεί, να αγωνιστεί για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, κάτι όμως που -δυστυχώς για  την ίδια- δεν έκανε εμπράκτως. Τώρα είναι πολύ αργά, δεδομένου ότι έχει ήδη αποπεμφθεί και έχει χάσει πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία, όπως επισημαίνουν τα διάφορα δημοσιεύματα που, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της αυτές, καταλήγουν ειρωνικά ότι ‘’Δάκρυα μας έρχονται στα μάτια…’’. Αντί, λοιπόν, η κα Ευαγγελάκου να επιτίθεται στον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών - θεωρώντας τον ενδεχομένως ως υπεύθυνο για την αποπομπή της- θα έπρεπε να αναγνωρίσει δημόσια ότι αυτός με τις θεσμικές του παρεμβάσεις, τις επιστολές, τα δελτία τύπου και τέλος με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ξεσκέπασε τα κακώς κείμενα, προκειμένου έτσι να διασφαλιστούν οι αρχές της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, όπως και η ίδια οψίμως ευαγγελίζεται. Θα ήταν προτιμότερο να κάνει η κα Ευαγγελάκου, έστω και εκ των υστέρων, την αυτοκριτική της.
 
Σε κάθε δε περίπτωση, την προκαλώ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζεται ότι τη συμβούλευσε η νομική σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, και βεβαίως δηλώνω ότι το ίδιο επιφυλάσσομαι να πράξω και εγώ».