Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ!

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι παρανομίες στον καινούργιο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (το ελληνικό BBC;) συνεχίζονται. Αυτοί «κλέβουν» και το ίδιο το κράτος. O Γιάννης Βρούτσης, ο... πολέμιος της ανασφάλιστης εργασίας, τι λέει;

05 Νοεμβρίου 2014
Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ ΝΕΡΙΤ λοιπόν, φέρει τον τίτλο «ανασφάλιστη εργασία». Και αφορά το «Τρίτο Πρόγραμμα» που από σήμερα άρχισε δειλά να επαναλειτουργεί (ΕΔΩ). Όσοι παραγωγοί επανήλθαν στις θέσεις τους δουλεύουν -τυπικά αλλά και ουσιαστικά- χωρίς μισθό και χωρίς ασφάλεια! Μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και της εταιρίας παραγωγής (της ANK Music) και ακολούθως η υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ των παραγωγών και της εταιρίας παραγωγής, όλα βρίσκονται στον αέρα. Αν πάει κάποιος τώρα από το ΙΚΑ εκεί και βρει κόσμο να δουλεύει χωρίς ασφάλεια, τι θα πράξει; Προφανώς και θα αποφασίσουν αναδρομικότητα, δικό τους το μαχαίρι, δικό τους και το πεπόνι, γιατί όμως να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και μία οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Να απασχολεί εργαζόμενους τους οποίους θα ασφαλίσει... αργότερα! 
 
Να σας δώσουμε και το ραδιοφωνικό story εν τάχει: στη νέα -χθεσινή- συνάντηση της ομάδας παραγωγών του Τρίτου με την παρουσία του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ κ. Πέτρο Μάη, του Γενικού Διευθυντή Περιεχομένου Βασίλη Θωμόπουλου (οι οριζόντιες περικοπές του οποίου ήταν και η αιτία της αποχής και αναστάτωσης), του Υπευθύνου Ραδιοφωνίας Θανάση Γεωργακόπουλου και του Συμβούλου για το Τρίτο Χρίστου Παπαγεωργίου βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση ώστε το Τρίτο Πρόγραμμα να επανέλθει (σταδιακά όμως) στον αέρα.
 
Τη λύση έδωσε ο Πέτρος Μάης αδειάζοντας -εμμέσως πλην σαφώς- τον Βασίλη Θωμόπουλο. Κι αυτό ήταν το βασικό που οδήγησε αρκετούς από τους παραγωγούς (όχι όλους) ν' αλλάξουν στάση - βιαστική απόφαση κατά τη γνώμη μου, έσπευσαν κι αυτοί μετά από δύο μόλις μέρες απεργίας να συμφωνήσουν. Ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, λοιπόν, από τη μια δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει εδώ και τώρα διόρθωση των περικοπών με νεώτερη απόφαση του καινούριου Δ.Σ. της εταιρίας, από την άλλη, όμως, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει «αποκατάσταση των αδικιών σε εύθετο χρόνο». Κάτι το έμμεσο άδειασμα Θωμόπουλου κάτι ότι προβλέπεται πως το budget για το Τρίτο θα επανυποβάλλεται κάθε μήνα, οι παρόντες παραγωγοί έδωσαν -κατά πλειοψηφία- τόπο στην οργή κι αποφάσισαν να να ξαναρχίσουν εκπομπές.