Τα έσπασαν «Flash 96» και Τζίμης Πανούσης

Τα έσπασαν «Flash 96» και Τζίμης Πανούσης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Τζίμης Πανούσης αποχώρησε από τον «Flash 96» βγάζοντας μία σκληρή ανακοίνωση εναντίον του. Ο αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός απαντάει το ίδιο αιχμηρά στα λεγόμενα του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

25 Ιανουαρίου 2015
«Όνειρο ήταν η αυτοδιαχείριση στον Flash και κράτησε 10 μέρες» γράφει ο Τζίμης Πανούσης, το δημοσίευσε ο (φίλος) Ανδρέας Ρουμελιώτης στο (αγαπημένο, μας) enallaktikos.gr. «Κουβελοφωλιά αποδείχθηκε, φερετζές του Κυρ Φώτη με εντολή Σαμαρά. Εξού και η άδεια από τη Βούλτεψη. Για να έχει φωνή η ΟΙΚΟΛΟΔΗΜΑΡ το κρίσιμο πολιτικά πρώτο εξάμηνο του '15. Πανούσης, Πιτσιρίκος και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις αποχωρούν με το κεφάλι χαμηλά αφού οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους και μετά τους Λαυρεντιάδη/Κυριακίδη αφήνονται απελπισμένοι να πέσουν στην αγκαλιά της οινοπνευματώδους Αριστεράς. Ας είναι ελαφρύ το ουίσκι που θα τους πνίξει».
 

Επικοινωνήσαμε με τους ιθύνοντες του Flash 96, «σίγουρα οι εργαζόμενοι πάντως δεν θέλαμε χαλίφη στη θέση του χαλίφη» λένε. Ιδού και η επιστολή που έστειλαν στο e-tetRadio: «Από την ανακοίνωση του Τζίμη Πανούση αλλά και από όλη την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ Πανούση, Επιτροπής Εργαζομένων και Διαχειριστή, είναι προφανές ότι υπήρξε μια μεγάλη παρεξήγηση. Για την επιτροπή των εργαζομένων αυτοδιαχείριση είναι ένας σταθμός με δομή, οργάνωση, κανόνες δεοντολογίας και περιεχόμενο που προσπαθεί να φτιάξει ένα ραδιόφωνο ελεύθερο, πλουραλιστικό και ενημερωτικό με όλες τις σημασίες της λέξης. Χωρίς εμμονές, ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και ύβρεις.
Από την άλλη πλευρά σκοντάψαμε στο ιδεολογικό παλιμπαιδισμό κάποιου που μπερδεύει τη σάτιρα με την πολιτική κριτική και την αυτοδιαχείριση με την ανάγκη του για εξουσία πάνω στον σταθμό και στους εργαζόμενους εφ'  όλης της ύλης. Εμείς επιλέξαμε να μην έχουμε αφεντικό έστω και αν το ξεκίνημα αυτής της πορείας έγινε λόγω ανάγκης. Όποιος πιστεύει οτι γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια, το απόλυτο ραδιόφωνο και την απόλυτη μουσική, από μόνος του δεν έχει θέση στον "φτωχό" αυτοδιαχειριζόμενο Flash 96. Όποιος πιστεύει ότι η επωνυμία του, του χαρίζει ασυλία, δεν έχει καμία θέση στον Flash 96».
 
Την υπογράφουν η «επιτροπή των εργαζομένων» Δημήτρης Κρικέλας, Σπύρος Ηλιάδης και Θάνος Τσιμέκας και ο διαχειριστής Γιώργος Μελέας.
 
Είναι δύσκολο πράγμα η αυτοδιαχείριση, πάρα πολύ.