Music

Κι εγένετο... Fly 104

25 Ιανουαρίου 2016

Από τα ελληνικά λαϊκο-pop τραγούδια -άλμα- στην alternative ξένη μουσική για τη συχνότητα της Θεσσαλονίκης. 

update 2
Η εναρκτήρια επιστολή του Fly 104 από τον (επικεφαλής) Αντώνη Κανάκη, που ανέβηκε πριν λίγο στο facebook του σταθμού:

Όταν παρουσίασα το στούντιο του Fly 104 στους συνεργάτες και φίλους παραγωγούς που θα στελεχώσουν το σταθμό, τους είπα χαρακτηριστικά, πως μετά το πειρατικό στούντιο που είχα φτιάξει μαζί με τον Μπαμπά μου, το 1986 στο φωταγωγό του πατρικού μου, το οποίο είχε μέγεθος 1,70 επί 1, αυτό είναι το αμέσως επόμενο αγαπημένο μου στούντιο. 
Είναι αφαιρετικό, κομψό, ζεστό, σημερινό αλλά και διαχρονικό και είναι τέρμα μουσικό. Έτσι ακριβώς επιθυμώ και ελπίζω να είναι και ο Fly, ακριβώς όπως το στούντιό του.
Δύσκολες εποχές για να ξεκινάς έναν ραδιοφωνικό σταθμό, πόσο μάλλον όταν αυτός δεν φτιάχτηκε για να είναι και ο πιο εμπορικός του κόσμου και το «εμπορικός» το χρησιμοποιώ με την όχι και τόσο καλή του έννοια. Αν σκεφτείς βέβαια τι ήταν και τι έπαιζε πριν, τότε το κοινωνικό έργο έχει ήδη επιτευχθεί.
Σοβαρά όμως, είναι ένα εγχείρημα απόλυτα βασισμένο στην αγάπη για την μουσική και το ραδιόφωνο και σε μια ιδέα και προσπάθεια να υπάρχουν και τέτοιου είδους σταθμοί στο ραδιόφωνο.
Η δημιουργία του Fly με έφερε ξανά κοντά με φίλους από το παρελθόν, που χαθήκαμε για πολλά χρόνια και δεν έτυχε να συνεργαστούμε ποτέ. Επίσης έγινε αφορμή να κάνω καινούργιους φίλους και καινούργιες συνεργασίες και μαζί με τους τωρινούς συνεργάτες μου, να δημιουργηθεί μια ομάδα που στην πρώτη μας συνάντηση σκέφτηκα και το είπα φωναχτά: «μου αρέσει πολύ αυτό το δωμάτιο». 
Μου αρέσει γιατί είναι γεμάτο με ανθρώπους της μουσικής και του ραδιοφώνου και νομίζω με τους καλύτερους από δαύτους. 
Έτσι λοιπόν με χαρά ξεκινάω και ξεκινάμε τον Fly 104, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο, τον Στέφανο Κόγια, την Βάσω Βλαχοπούλου, τον Λευτέρη Κορδιάο και τον Γιώργο Σκαράκη. 
Φτιάχτηκε για εσάς και ελπίζουμε να σας αγγίξει, να σας συντροφεύσει, να σας μεταδώσει μουσική και να γίνει το soundtrack της μίας και μοναδικής σας ζωής. 
Και επειδή όπως προανέφερα, δεν είναι και οι πιο εύκολες εποχές, ειδικά για τέτοια ραδιόφωνα, παρακαλούμε διαδώστε και εσείς το ξεκίνημα του Fly 104, ώστε αυτοί που πρέπει τουλάχιστον, να συντονιστούμε.
Άντε λοιπόν... καλοτάξιδος και καλές μουσικές
Αντώνης Κανάκης.

update
Η επίσημη πρεμιέρα του Fly 104 θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου (την άλλη Δευτέρα δηλαδή) με το πλήρες πρόγραμμά του. Επιστροφή στην πρωινή ζώνη για τον Στέφανο Τσιτσόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει το 8 με 11.

Στροφή 180 μοιρών για τους 104 της Θεσσαλονίκης. Πριν λίγες ώρες λοιπόν, έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» για το νέο ραδιοσταθμό που εγκαταστάθηκε στη συχνότητα, παίζοντας (ΕΔΩ) lounge, house, ηλεκτρονική και dance μουσική. Τον ακούμε από τον περασμένο Νοέμβριο ήδη. Και θυμίζει τον αθηναϊκό Best 92.6Ο λόγος για τον Fly 104, ο οποίος παίρνει την θέση του (εγκαταλελειμμένου) Ρυθμού Θεσσαλονίκης στην μπάντα - για 8 χρόνια αποτελούσε το ραδιοφωνικό «αδερφάκι» του Ρυθμού 94.9. Ο σταθμός θα έχει σύντομα και πρόγραμμα που θα απαρτίζεται από μεγάλα «ονόματα» του ραδιοφώνου της πόλης, όπως ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, ο Λευτέρης Κορδιάος, η Βάσω Βλαχοπούλου (είχε κατέβει και για ένα φεγγάρι στο Up Radio 88.6 αλλά γρήγορα αποχώρησε), ο Στέφανος Κόγιας και άλλοι.Ο Fly 104 αναμένεται να μπει και αυτός στον ανταγωνισμό των «εναλλακτικών» ραδιοφώνων της συμπρωτεύουσας, μαζί με τον Republic 100.3, τον Imagine 89.7, τον Sunshine 107.7 και τον (νεκραναστημένο) 88μισό.

Από το e-tetRadio ευχές -φυσικά- για μακροημέρευση! 

Στην ίδια κατηγορία