Αυτά είναι τα ΜΜΕ του Γιάννη Αλαφούζου

Αυτά είναι τα ΜΜΕ του Γιάννη Αλαφούζου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ως γνωστόν χθες με απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, δόθηκε εντολή σε όλες τις τράπεζες για την δέσμευση από το ΚΕΦΟΜΕΠ, της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία-καναλάρχη του ΣΚΑΪ, επειδή βρέθηκαν μη δικαιολογούμενα ποσά, της τάξεως άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ. 

11 Αυγούστου 2016
Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος σε ανακοίνωσή του τα... «χώνει» στα «κέντρα» που «αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)». Στον Βαγγέλη Μαρινάκη αν καταλαβαίνουμε καλά. 
«Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).... ...Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».
 
Κατά τα λοιπά, ο ιδιοκτήτης του Σκάι έχει ήδη προγραμματίσει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία του ραδιοσταθμού και του καναλιού, για τις 25 Αυγούστου, λίγο πριν δηλαδή την προκήρυξη των νέων αδειών.
 
 
Ας δούμε λοιπόν, ποια είναι η εταιρική κατάσταση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που κατέχει ο Γιάννης Αλαφούζος. Όσον αφορά τα ραδιόφωνα, τον Νοέμβριο του 2015 προχώρησε στην απορρόφηση της εταιρίας που διαχειριζόταν τον Σκάι 100.3 από την αντίστοιχη του Σκάι TV, ενώ αργότερα κάνει μείωση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν, το ποσοστό των φυγόδικων, Γιώργου Κυριακίδη και Ελένης Σκούρα. Από το 2010 ανέκτησε τον έλεγχο του Μελωδία 99.2, τον οποίο εξαγόρασε έναντι 5.300.000 ευρώ από την εκδοτική εταιρία της Καθημερινής, που ανήκει στον αδερφό του, Θέμη Αλαφούζο. Ενώ το 2014 «μπαίνει» στο Σπορ FM 94.6 με συνολικά 2.000.005 ευρώ και αποκτά τις μετοχές του Γιώργου Δήμα στο σταθμό και την Θαναλε Α.Ε., με ταυτόχρονη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία καλύπτει εξ ολοκλήρου. Ταυτόχρονα, το 2013 και το 2014 πούλησε στην Frontstage A.E. της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου δύο από τα ραδιόφωνά του, το Red 96.3 και τον (πρώην) Play 88.9.
 
ΣΚΑΪ 100.3 - ΣΚΑΪ TV: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
99,09% Γιάννης Αλαφούζος
0,80% Γιώργος Κυριακίδης
0,11% Ελένη Σκούρα
ΔΣ: Γιάννης Αλαφούζος (Πρόεδρος)
Γιάννης Σπανολιός (Αντιπρόεδρος)
Κώστας Κιμπουρόπουλος (Μέλος)
Νίκος Μήλλας (Μέλος)
Κωνσταντίνος Φιλιππακόπουλος (Μέλος)
Μπάμπης Παπαδημητρίου (Μέλος)
Άρης Πορτοσάλτε (Μέλος)
 
ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2: ΜΕΛΩΔΙΑ Α.Ε. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
100% Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης
ΔΣ: Γιάννης Αλαφούζος (Πρόεδρος)
Γιάννης Σπανολιός (Αντιπρόεδρος)
Τζένη Πουπουλίδου (Μέλος)
Κώστας Κιμπουρόπουλος (Μέλος)
 
ΣΠΟΡ FM 94.6: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ Α.Ε. ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
71,10% Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης
9% Χρήστος Σωτηρακόπουλος
9% Μπάμπης Χριστόγλου
8,62% Θαναλε Α.Ε.
0,38% Γιώργος Χελάκης
ΔΣ: Γιάννης Σπανολιός (Πρόεδρος / Διευθύνων σύμβουλος)
Νίκος Μήλλας (Μέλος)
Κώστας Κιμπουρόπουλος (Μέλος)
Χρήστος Σωτηρακόπουλος (Μέλος)