Ο «Χριστιανισμός FM» πήρε άδεια στους 104.3

Ο «Χριστιανισμός FM» πήρε άδεια στους 104.3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το... τρίτο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο στην πόλη, είναι πλέον γεγονός.

01 Ιουνίου 2017
Διέξοδο στα ερτζιανά της Αθήνας, βρήκε 16 χρόνια μετά το Χριστιανισμός FM. Το ΕΣΡ αποφάσισε 5 χρόνια μετά την εκ των υστέρων αδειοδότησή του, να του παραχωρήσει συχνότητα εκπομπής όπως προβλεπόταν δια του νόμου -  ΕΔΩ η απόφαση. Κι αυτή είναι η 104.3, εκεί δηλαδή από όπου ακούγεται σήμερα το Μινόρε FM αλλά και ένας ακόμα ραδιοσταθμός που εκπέμπει στον Αργοσαρωνικό, το Ράδιο Ερμιονίδα.
 
Ο εν λόγω ραδιοσταθμός εξέπεμπε από το 1993 μέχρι και το 2001 από τους 93.9, συχνότητα η οποία καταργήθηκε με τη νέα αδειοδότηση. Στην διαδικασία αυτή το Χριστιανισμός, παρανόμως όπως αποδείχθηκε βάσει απόφασης του ΣτΕ, βαθμολογήθηκε με μηδέν στη μοριοδότηση και τέθηκε εκτός της λίστας των νόμιμων ραδιοσταθμών. Έκτοτε το ΕΣΡ επανεξέτασε την υπόθεσή του και το 2012 του χορήγησε άδεια λειτουργίας, χωρίς όμως να του δώσει δικαίωμα να εκπέμψει πριν του δοθεί συχνότητα, κάτι που εν τέλει έγινε. Παρόλα αυτά ο Χριστιανισμός 104.3 συνέχισε να εκπέμπει σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας, με πολλούς από τους αναμεταδότες του όμως, να έχουν κλείσει.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Χριστιανισμός 104.3 είναι το πρώτο ραδιόφωνο στο οποίο χορηγείται άδεια εντός Αττικής, μετά από 15 χρόνια. Καθώς όλοι όσο λειτουργούν νόμιμα από τότε λαμβάνουν μόνο Βεβαιώσεις Νόμιμης Λειτουργίας. Ως προς το περιεχόμενό του πάντως, δεν θα είναι ίδιο με τα άλλα δύο εκκλησιαστικά ραδιόφωνα, λόγω του ότι δεν ανήκει σε κάποια... μητρόπολη αλλά στην «Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής». Τυπικά, ο φορέας του είναι η εταιρεία «Πνοή Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε.».
 
Από τα βαριά λαϊκά δηλαδή, στους ύμνους και τις προσευχές. Πολιτισμικό σοκ...