«Παράνομη η εκχώρηση της 104.3 στον Χριστιανισμό FM»

«Παράνομη η εκχώρηση της 104.3 στον Χριστιανισμό FM»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή-καταγγελία που λάβαμε στο e-tetRadio, σχετικά με τη συχνότητα που δόθηκε στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Πεντηκοστής.

26 Ιουνίου 2017
Την 1η Ιουνίου σας είπαμε (ΕΔΩ) για την απόφαση του ΕΣΡ με την οποία παραχωρούσε τους 104.3 FM στην εταιρεία «Πνοή Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε.», η οποία είναι ο φορέας του Χριστιανισμός FM, ενεργοποιώντας και τυπικά την άδεια λειτουργίας του. Μπορεί ο σταθμός να μην εκπέμπει ακόμα, ωστόσο στην ιστοσελίδα του ήδη αναφέρεται παντού η νέα του συχνότητα. Στους 104.3 βγαίνει, να υπενθυμίσουμε, ο Μινόρε 104.3
 
Σήμερα ωστόσο, μας εστάλη μια καταγγελία εναντίον της παραπάνω απόφασης για το συγκεκριμένο δίαυλο. Σύμφωνα με το κείμενο, που συνοδεύεται από φωτογραφίες της επίμαχης απόφασης αλλά και του χάρτη συχνοτήτων από την ΕΕΤΤ, η 104.3 δεν υπάρχει στη σχετική λίστα, επομένως δόθηκε μονομερώς από το ΕΣΡ και χωρίς να υπάρχει υπουργική απόφαση που να επικυρώνει την εκχώρηση της συχνότητας στο Χριστιανισμό FM

Διάταξη η οποία όντως ισχύει και που αναφέρεται στην απόφαση 562/2012 που νομιμοποιεί το σταθμό. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ απέστειλε το 2012 δύο επιστολές στο Υπουργείο Μεταφορών, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να παραχωρηθεί ελεύθερη συχνότητα εντός της Αττικής. Ακόμα και η χορήγηση της άδειας τον Οκτώβριο του ιδίου έτους δεν ήταν παμψηφεί, καθώς ο Ιωάννης Λασκαρίδης (πρόεδρος) και η Λίνα Αλεξίου (αντιπρόεδρος), αμφότεροι πρώην μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής, ψήφισαν αρνητικά γιατί δεν υπήρχε η απόφαση για την συχνότητα. 
 
Ωστόσο το ΕΣΡ σαν να... πιέστηκε το τελευταίο διάστημα, τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας που είχε δικαιώσει την «Πνοή Α.Ε.» όσο και από την ίδια την εταιρεία. Μάλιστα, το 2013, το ΣτΕ επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο ΕΣΡ για μη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του, ενώ πριν έναν χρόνο ο φορέας του Χριστιανισμός FM προσέφυγε εκ νέου κατά του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, με την «καμπάνα» αυτή τη φορά να ανεβαίνει στις 100.000 ευρώ. Το ΕΣΡ δηλαδή πλήρωσε (και πληρώνει), βάσει της απόφασης 98/2017, την καθυστέρηση του αρμόδιου υπουργείου.
 
Ιδού τι αναφέρει η επιστολή που μας ήρθε σήμερα (τα ακριβή στοιχεία του αποστολέα βρίσκονται στη διάθεση του e-tetRadio): 
 
Το ΕΣΡ με την υπ.αριθ' 2910/25-5-17 απόφασή του, χορήγησε την συχνότητα 104,3 στην Αθήνα, στην εταιρεία «Πνοή Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε.» . Για να την χορηγήσει την συγκεκριμένη συχνότητα θα έπρεπε α) να περιλαμβάνεται στον ισχύοντα χάρτη συχνοτήτων και β) αν δεν συμπεριλαμβάνεται (στον ισχύοντα χάρτη) να υπάρχει υπουργική απόφαση για χορήγησή της (όπως η 106,7 της Βουλής). 
Σας πληροφορώ ότι ούτε στον χάρτη συχνοτήτων υπάρχει, ούτε κάποια υπουργική απόφαση για την συγκεκριμένη (104,3) υπάρχει. Θεωρώ ότι η εισηγήτρια κα. Πέρσα Λαμπροπούλου παρέσυρε τα μέλη του ΕΣΡ σε λανθασμένη απόφαση, την οποία άμεσα πρέπει να διορθώσουν.