Παρατάει το Βήμα 99.5 για χάρη του Παραπολιτικά 90.1

Παρατάει το Βήμα 99.5 για χάρη του Παραπολιτικά 90.1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τέλος οι εκπομπές και η ενημέρωση, σε φάση παρόμοια με εκείνη του Mega πέρασε ο ραδιοσταθμός και αρχίζει να θυμίζει City 99.5.

11 Σεπτεμβρίου 2017
update: Συνεχίζονται οι 6ωρες στάσεις εργασίας στον Βήμα 99.5, από τις 8 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή από την ΕΣΗΕΑ. Όπως και η αποχή από την ενημέρωση, καθώς τα κενά στο πρόγραμμα γεμίζουν είτε με μουσική είτε με σερί επαναλήψεις ενθέτων και εκπομπών αρχείου.

Για την κατάσταση εντός του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου μίλησε στον 105.5 Στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ και τεχνικός του ραδιοσταθμού της Alter Ego Τάκης Μαυράκης. Μεταξύ άλλων, είπε πως από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη μεταφέρονταν στους εργαζόμενους πως θα αφήσει τον Βήμα FM να «σβήσει», όπως και το ότι «έχει κάποιον άλλο σταθμό και θέλει να έχει αυτός την πρωτοκαθεδρία της ενημέρωσης, άρα δεν θέλει να έχει και τον Βήμα FM». Εννοώντας φυσικά τα Παραπολιτικά 90.1, που φέτος ενισχύθηκαν με νέο πρόγραμμα και συντελεστές.
 

Καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης στο Συγκρότημα, μόνο μια φορά σταμάτησε το ενημερωτικό πρόγραμμα κι αυτή λόγω απεργίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Το περίεργο της υπόθεσης είναι που επαναλαμβάνεται τώρα, μετά το πέρασμα στην περίφημη «νέα εποχή» και με ιδιοκτήτη πλέον τον οικονομικό κολοσσό  Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι το μόνο από τα ΜΜΕ που αγόρασε ο εφοπλιστής και έχει αφήσει στο έλεος του Θεού. 
 
Η τελευταία φορά που η συχνότητα έπεσε σε «λήθαργο» ήταν το καλοκαίρι του 2009, όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου έκλεινε μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο και το City 99.5. Με τους εργαζόμενους τότε στο ραδιόφωνο να περιμένουν, είτε την επιστροφή της άδειας στο κράτος, άρα και το οριστικό κατέβασμα του «διακόπτη», είτε την πώλησή του σε νέο επενδυτή, όπερ κι εγένετο.

Οι εργαζόμενοι του Βήμα 99.5 ανέβασαν από την Παρασκευή ένα (ειρωνικό;) τρέιλερ για το... νέο πρόγραμμα αποφασίζοντας ταυτόχρονα να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το ερμαφρόδιτο ενημερωτικό πρόγραμμα με τον Πάγκαλο και τους υπόλοιπους. Έκτοτε παίζουν μόνο εκπομπές σε επανάληψη χωρίς δελτία ειδήσεων. Το αίτημα όσων απέμειναν στον σταθμό είναι η καταβολή των δεδουλευμένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ, οι δημοσιογράφοι είναι περίπου 10 μήνες απλήρωτοι και οι τεχνικοί γύρω στους 5