Η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το Βήμα FM

Η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το Βήμα FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άμεσος ο κίνδυνος να κλείσει οριστικά ο ραδιοσταθμός και να επιστραφεί η συχνότητα στο κράτος. 

29 Σεπτεμβρίου 2017
update 2: Η ανταπάντηση της ΕΤΕΡ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter Ego.

Οι τεχνικοί του BHMA FM παραμένουμε ακόμα στο σκοτάδι και σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, αφού δέκα ημέρες τώρα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να πληρώσει τη ΔΕΗ για να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος στο σταθμό. Η αναλγησία προς τους εργαζόμενους και η απαξίωση της προσωπικότητάς μας προφανώς αποτελεί προτεραιότητα των εκπροσώπων της διοίκησης της ALTER EGO ΜΜΕ.
 
Παρόλο που ήταν σε όλους γνωστό πως ο πλειοδότης στη διαδικασία της μεταβίβασης του ΔΟΛ θα έπαιρνε και τις θυγατρικές, τώρα ο ίδιος βάζει προσχώματα και παραθέτει αστείες δικαιολογίες. Το χειρότερο όλων όμως είναι η κοροϊδία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πραγματικά δεν σου περιποιεί τιμή αυτή η συμπεριφορά για κάποιο γινάτι ή επειδή κάποιοι λάθος σε συμβουλεύουν. Δεν αρμόζει σε ένα μεγαλομέτοχο του βεληνεκούς σου να αφήνει στην ανέχεια είκοσι εννέα (29) οικογένειες. Ακούμε κούφια λόγια για υποτιθέμενα χρέη, τριγωνικές συναλλαγές κτλ. αλλά η τετράγωνη λογική υπαγορεύει αν κάποιος ανακαλύπτει ύποπτες ή εγκληματικές πράξεις να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και όχι να τα καλύπτει για να φεσώσει εργαζόμενους. Ενώπιον των φορέων του υπουργείου Εργασίας άνθρωποι της διοίκησης της ALTER EGO ΜΜΕ μας ζήτησαν να βρούμε τρόπο πληρωμής μας, ακόμα και αυτό το βρήκαμε αλλά… «περί πολλά τυρβάζει».
 
Να υπενθυμίσουμε πως οι τακτικές Ψυχάρη, το «διαίρει και βασίλευε» μακροπρόθεσμα κανέναν δεν ωφέλησαν. Εκτός και αν θες το όνομά σου να φιγουράρει στο πλάι μαζί με αυτά των άλλων μπαταχτσήδων των ΜΜΕ που εξαφανίστηκαν αφήνοντας απλήρωτο το προσωπικό των επιχειρήσεών τους. Να αντιπαραβάλλουμε όμως, γιατί είμαστε και παλιοί στο χώρο, το παράδειγμα της Γιάννας Αγγελοπούλου η οποία αποχωρώντας από την ίδια συχνότητα, τότε City, αποπλήρωσε, εντίμως και με το παραπάνω, το προσωπικό του ραδιοσταθμού. Αποφάσισε λοιπόν πλάι σε ποιο κάδρο θες να μπεις…του τίμιου ή του μπαταχτσή, αν και οι πράξεις σου δείχνουν πως προφανώς έχεις επιλέξει να είσαι ο υπαίτιος του μαύρου στο ΒΗΜΑ FM.
 
Εμείς, οι εργαζόμενοι που παρατάς απλήρωτους, καταλάβαμε πλέον πως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από εσένα. Ξεκαθαρίζουμε όμως πως δεν εγκαταλείπουμε τον δίκαιο αγώνα μας και θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Αν θες «το σκοτάδι» να πάρει τις ζωές μας, θα πάρει μαζί και τον ΒΗΜΑ FM.

update: Οι τεχνικοί του Βήμα 99.5, μέσω του Δημήτρη Κοττάκη (ένας από τους ηχολήπτες) σε post του στην επίσημη σελίδα του σταθμού στο facebook, στρέφονται εναντίον της Alter Ego, και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.
 


Και συμπληρώνει στη συνέχεια: «Στον Βήμα fm είμαστε στα σκοτάδια... Όλοι οι πολιτικοί που ξημεροβραδιάζονταν στα μικρόφωνα σφυρίζουν κλέφτικα. Ο πρόεδρος θέλει να μας πετάξει στα σκουπίδια -και εμάς και τις οικογένειες μας- σαν να μην υπάρχουμε. Δεν γίνεται να είσαι ο μεγιστάνας-γενναιόδωρος που ξέρουμε και να κάνεις το κορόιδο για να μην πληρώσεις. Δεν απαντήθηκε η ερώτηση μας. ΒΡΗΚΑΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΟΥ... ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ 'ΝΤ' ΑΛΛΩΝ... Δεν πάει έτσι, κανένας δεν ξεχνάει...»

Ως μια επιχείρηση με «επικίνδυνα αυξημένο παθητικό» και με «σοβαρότατα προβλήματα ταμειακής ρευστότητας» που χρήζει αναδιάρθρωσης ή και λύσης-εκκαθάρισης, αντιμετωπίζει η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη τον Βήμα 99.5. Αυτή ήταν η απάντηση της Alter Ego στην πρόταση που της κατατέθηκε από τους απλήρωτους εργαζόμενους, για μερική αναδοχή του χρέους προς αυτούς από την νέα μεγαλομέτοχο της «Βήμα FM A.E.», που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταβολή κάποιων από τα δεδουλευμένα τους.

 
Όπως επισημαίνεται στην απάντηση της εταιρείας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διενέργεια οικονομικού, διαχειριστικού και φορολογικού ελέγχου για το ραδιοσταθμό. Μετά τη λήξη του, η Alter Ego δήλωσε ότι εντός των ημερών ή θα κινηθεί για να αντιμετωπίσει το ζήτημα ή θα θέσει τον Βήμα 99.5 σε λύση κι εκκαθάριση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο σταθμός θα πάψει να εκπέμπει οριστικά, με την άδειά του να επιστρέφεται στο κράτος.