Πρόσφατες dvd κυκλοφορίες

Πρόσφατες dvd κυκλοφορίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας είχα αναφερθεί στις επακυκλοφορίες των U2 και νομίζω ότι ήλθε η ώρα να αναφερθώ σε πρόσφατες dvd κυκλοφορίες..

19 Μαρτίου 2009

Flashback 3

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας είχα αναφερθεί στις επακυκλοφορίες των U2 και νομίζω ότι ήλθε η ώρα να αναφερθώ σε πρόσφατες dvd κυκλοφορίες..

Ξεκινώ με το dvd το οποίο μου έδωσε το έναυσμα για αυτό το άρθρο. Ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε το Σεπτέμβριο του 1978 στο θέατρο Sound and Light που βρίσκεται μπροστά στη Σφίγγα και τη πυραμίδα του Χέοπα, λίγα λεπτά έξω από το Κάιρο. Το αμερικάνικο συγκρότημα Grateful Dead αποφάσισε να καταγράψει τις εκεί εμφανίσεις του που έγινα μπροστά σε 1000 θεατές εκ  των οποίων οι 300 ήταν fans του συγκροτήματος που είχαν έλθει με αεροπλάνο από την Αμερική. Το άλμπουμ τιτλοφορείται Rocking the cradle Egypt 1978 και εκτός του dvd περιέχει και δύο cd. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ μα ποτέ δεν μου άρεσαν οι Grateful Dead, όταν όμως είδα το package του άλμπουμ το αγόρασα αμέσως. Χάρτινή συσκευασία που φιλοξενεί τα 3 cd και όταν ανοίξει ξεπηδούν οι πυραμίδες και η Σφίγγα. Τρομερή κατασκευή. Για να έλθουμε στο dvd, η συναυλία, ο φωτισμός, η κάλυψη και αλλά και το group πάνω στη σκηνή δεν λένε τίποτα, όμως σαν γεγονός έχει ιστορική σημασία ειδικά όταν πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια του live φαίνονται οι αιγύπτιοι τεχνικοί που φορούν…κελεμπίες. Να θυμίσω στους 50αρηδες ότι πάντα το όνειρο μας ήταν να δούμε τους Pink Floyd να παίζουν εκεί, αλλά δεν έκατσε.


Ο Tony McPhee, κιθαρίστας των Groundhogs, θεωρείται σαν μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο χώρο του ηλεκτρικού αγγλικού blues. To Live at the Astoria (έκδοση cd/dvd) απευθύνεται αποκλειστικά στους ακροατές του είδους, ενώ η δουλειά που έχει γίνει στο dvd που αναφέρεται στο πρώτο άλμπουμ των Doors είναι εξαιρετική. Κυκλοφόρησε από την Eagle και τη σειρά Classic Albums και σας το συνιστώ. Θα ξανακούσετε πολλές πολλές φορές ξανά Doors. 


Σε ντράμερς αλλά και αφοσιωμένους fans τους, απευθύνονται τα dvd των Carl Plamer (E.L.&P., Asia) Live in Europe και Ian Paice On the drums. Καλές λήψεις, ειδικά στον Paice, drums clinic, επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής τυμπάνων αλλά και μπαγκέτων, τεχνικές αλλά και live συνιστούν δύο πολύ ενδιαφέροντα dvd αλλά μόνο για fans.

 

Για τους fans των Deep Purple το 4πλο(!)dvd Around the world αποτελεί ένα είδος Άγιου Δισκοπότηρου για τη νεώτερη ιστορία του μεγάλου συγκροτήματος. Live στην Ινδία, live στην Αυστραλία, live στη Μ. Βρετανία, live στην Κορέα, ένα Access all areas dvd όπου θα δείτε αποσπάσματα από την εμφάνισή τους στην ΕΤ3 και ένα 34σέλιδο ένθετο αποτελούν τα εχέγγυα για μια εξαιρετική αγορά. 


Παρακολουθώντας τους Within Temptation στο Rockwave του 2008 ήμουν σίγουρος ότι  το Black Symphony που είχε αναγγελθεί για το φθινόπωρο θα ήταν άψογο. Και έτσι έγινε. Εξαιρετικά γυρίσματα, πλούσιο extra, bonus video και το κυρίως πιάτο τέλειο. Ίσως το καλύτερο dvd της χρονιάς. Τις ίδιες δάφνες διεκδικεί και το Live premonition των Firewind γιατί πέρα από τα γυρίσματα στο δύσκολο χώρο του Principale Club theater της Θεσσαλονίκης, τα extra είναι full. Unplugged από εμφάνισή τους στο Mad TV, 3 κομμάτια από live στο Montreal και video clips και documentary συνθέτουν ένα πλούσιο πακέτο, άξιο προς απόκτηση.

Και κλείνω με το Revolution Rock  Live των Clash που περιέχει 22 εμφανίσεις τους από το 1977 έως και το 1982 καλύπτοντάς με απόλυτα που τους θεωρώ μεγάλους όσους κα τους Led Zeppelin και τους U2. London Calling, This is Radio Clash, Police and Thieves, Know your rights, Tommy gun, Should I stay or should I go και πολλά άλλα συνθέτουν μια οτική ανθολογία των μεγάλων Clash. Μην  το χάσετε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔOΣ
(Ακούστε καθημερινά την εκπομπή του Αλέξανδρου Ριχάρδου από τις 18.00 έως τις 20.00 στο web radio  www.Rockmachine.gr)