Μια γροθιά οι δημοσιογράφοι στον ΔΟΛ

Μια γροθιά οι δημοσιογράφοι στον ΔΟΛ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις κλήθηκαν από την ιδιοκτησία. Φυσικά δεν δέχτηκαν μόλις αντίκρισαν τους όρους. 

14 Ιανουαρίου 2014
Και λογική η άρνησή τους όταν στις νέες συμβάσεις λείπουν τρία βασικά πράγματα. Καταρχάς δεν ξεκαθαρίζεται ποια θα είναι η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης και με ποιους όρους... Φυσικά παραμένουν οι περικοπές (και είναι πολλές το τελευταίο διάστημα). Επίσης δεν υπάρχει η παραμικρή δέσμευση από την πλευρά του ΔΟΛ να μπει όρος για αποφυγή ομαδικών απολύσεων. 
Όσο για τον τρίτο όρο, η διοίκηση εξήγησε στους εργαζόμενους πως θα δεχτεί οποιαδήποτε συλλογική σύμβαση προτείνουν τα σωματεία των εργαζομένων στο μέλλον (η ΕΣΗΕΑ λόγου χάριν) αρκεί η εταιρία, ο ΔΟΛ, να βρίσκεται ακόμα στο... παιχνίδι, να παραμένει ας πούμε μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Κι αν δεν; Πονηρή διάταξη. 
 
Από την εταιρία ανακοίνωσαν επίσης στους εργαζόμενους πως με τη λήξη της σύμβασης (το 2016) δεν θα τους επαναφέρουν στους προηγούμενους μισθούς, όχι γιατί δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο ο ΔΟΛ, αν είναι δυνατόν φυσικά, αλλά γιατί προτιμά να είναι... απελευθερωμένος ως διοίκηση, να μην έχει δεσμεύσεις, μήπως και δώσει και αυξήσεις αν χρειαστεί. Εκεί γέλασαν όλοι. Μα όλοι.

Οι εργαζόμενοι είναι μία γροθιά, σημειώστε το αυτό. Ενωμένοι όσο ποτέ. Και το ψήφισμα ήταν ομόφωνο. Και η συμμετοχή τους στη συνέλευση καθολική.

Εν αναμονή πλέον της απάντησης της ιδιοκτησίας. Η οποία πρέπει να δοθεί άμεσα.