Live απόψε το «Fascism INC» στο e-tetRadio

Live απόψε το «Fascism INC» στο e-tetRadio
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συντονιστείτε απόψε στις 8 το βράδυ ακριβώς για να παρακολουθήσετε ζωντανά το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της ομάδας του Infowar.

10 Απριλίου 2014
Πάρτε θέση λοιπόν αναπαυτικά μπροστά στους υπολογιστές σας γιατί θα έχουμε σε αποκλειστική μετάδοση μαζί με συνεργαζόμενα κι ελεύθερα ΜΜΕ (την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Ελληνοφρένεια», την ΕΡΤ, το Unfollow, το Omnia TV και το x-pressed, ) το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, το «Φασισμός ΑΕ».

Στις 8 ακριβώς το βράδυ, η πρεμιέρα του στο internet. Ταυτοχρόνως θα προβάλλεται και σε 100 (έως τώρα) επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Τις προβολές οργανώνουν ομάδες πολιτών, οργανώσεις και αντιφασιστικά δίκτυα ενώ συμμετέχουν ομάδες εργαζομένων, καλλιτέχνες και δημιουργοί από την ERT Open, το θέατρο Εμπρός κ.ά. 

Το ντοκιμαντέρ αναζητά το ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί στην άνοδο του φασισμού από την εποχή του Χίτλερ και του Μουσολίνι μέχρι τα χρόνια της Ε.Ε. και του μνημονίου. Συζητώντας με γνωστούς ιστορικούς και δημοσιογράφους όπως ο Ταρίκ Αλί, ο Γ. Μαργαρίτης, ο Σπ. Μαρκέτος κ.α οι δημιουργοί αναζητούν το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού, πίσω και πέρα από τις σβάστικες και τα νεοναζιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Το σενάριο υπογράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και οι Last Drive.