Onairομαζώματα - Onairοσκορπίσματα 16.03.09

Onairομαζώματα - Onairοσκορπίσματα 16.03.09
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους βρήκατε ποιος είναι ο εκδότης που κάνει εκπομπή και έχει απλήρωτο πολύ κόσμο, ενώ λίαν συντόμως θα κλείσει τα περιοδικά του. Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα συνεχίσει να κάνει εκπομπή, καθώς, όταν πρότεινε αυτή την εκπομπή που ήδη κάνει, ήταν «ο κύριος εκδότης» και είχε άλλο κύρος...

16 Μαρτίου 2009

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους βρήκατε ποιος είναι ο εκδότης που κάνει εκπομπή και έχει απλήρωτο πολύ κόσμο, ενώ λίαν συντόμως θα κλείσει τα περιοδικά του. Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα συνεχίσει να κάνει εκπομπή, καθώς, όταν πρότεινε αυτή την εκπομπή που ήδη κάνει, ήταν «ο κύριος εκδότης» και είχε άλλο κύρος...

Μας αρέσουν τα κουίζ.
Παράδειγμα:
Κουίζ νούμερο 1: Για ποιον δημοσιογράφο ακούγεται ότι θα αφήσει την εκπομπή του επειδή «θέλει, σιγά-σιγά, να αφοσιωθεί στην πολιτική του καριέρα;». Θα ρωτήσουμε για να είμαστε σίγουροι και θα επανέλθουμε. 

Κουίζ νούμερο 2: Ποιος ραδιοσταθμός μετατρέπεται σε Ανώνυμη εταιρεία, στον οποίο θα μείνουν, περίπου, 35 εργαζόμενοι που θα παίρνουν – φυσικά – ελάχιστα χρήματα ως αμοιβή;

Κουίζ νούμερο 3: Σε ποιο ραδιοφωνικό σταθμό ακούστηκε ότι έπαιξε τρελό σενάριο καλπονοθείας;

Κουίζ νούμερο 4: Υπάρχει περίπτωση, ραδιοφωνικός παραγωγός, που διατηρεί και blog, να το έχει πουλήσει (να έχει δώσει τους κωδικούς πρόσβασης) σε κάποιον άλλο, έναντι χρηματικού ποσού; Αν συμβαίνει αυτό, ας μη μιλάει «περί ιδεών». Κι ο ίδιος μέρος του συστήματος που βρίζει είναι, για τα χρήματα τα κάνει όλα...

Αρκετά με τα κουίζ. Το τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την 704/2008 απόφασή (πρόεδρος Μ. Βροντάκτης, εισηγήτρια Μ. Αθανασόπουλου) αναστέλλει την απόφαση του ΕΣΡ για τη διακοπή λειτουργίας του Atlantis 105,2. Κι αυτό, «επειδή δεν είναι πρόδηλη η κατάργηση του κέντρου εκπομπής Πυροβολεία στο Αιγάλεω», από όπου και εξέπεμπε.
Η απόφαση αφορά την αίτηση ακυρώσεως του ΕΣΡ που είχε καταθέσει ο σταθμός. Ο Ατλαντίς, πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα, μπήκε και στις μετρήσεις της Bari Focus. 

Μιλώντας για Πυροβολεία, πότε θα μαζέψουν τους «πειρατές» που εκπέμπουν από εκεί παίζοντας σκυλάδικα, προκαλώντας παρεμβολές σε νόμιμους ραδιοσταθμούς;

Νέο πρόγραμμα για το σταθμό «Στο Κόκκινο». Καθημερινή και ενδιαφέρουσα εκπομπή έχουν οι Άγγελος Τσέκερης, Γιώργος Κυρίτσης (10.00-11.00). Στις 11.00, κάθε Κυριακή, η εκπομπή του περιοδικού «Γαλέρα».

Τι μπορεί να κάνει μια διαφήμιση, τελικά! Μπορεί να επαναφέρει μια επιτυχία από τα παλιά. Από τα πολύ παλιά. Από το 1971, για παράδειγμα, τότε που κυκλοφόρησε το «I'd Love To Change The World» των Ten Years After, από το album A Space in Time. Εν έτει 2009, δεν υπάρχει ραδιοφωνικός σταθμός, ανεξαρτήτως μουσικού ύφους, που να μη μεταδίδει αυτό το τραγούδι. Ας είναι. Από το να ακούγονται άλλα κι άλλα, καλό είναι κι αυτό. Πάντως, αν θελήσετε – σε κάποιο κατάστημα που πουλάει cd – να αγοράσετε το εν λόγω album, ένα αυτοκόλλητο θα σας ειδοποιεί ότι «περιέχει το τραγούδι που ακούγεται στη διαφήμιση της εταιρείας κινητής». Ποιος να το έλεγε στους Ten Years After και να τον πίστευαν!

Το Alpha Radio, με 7 εκατομμύρια ευρώ κάτω από την αρχική πρόβλεψη των Γερμανών, ποιος θα το πάρει; Όποιος το πάρει, όμως, θα σημειωθεί ως το πρώτο θέμα στα FM...

Βέβαια, ως πιθανοί αγοραστές του Alpha Radio φέρονται πάρα πολλοί. Μόνο για μένα δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικό. Ή, μήπως, όχι;

Άκουγα το απόγευμα του Σαββάτου, 6-7, την εκπομπή Μπιπ Μπιπ των Βασίλη Σαρημπαλίδη και Πάρι Ποντίκα στον Alpha 98.9, που ήταν αφιερωμένη στην ανακύκλωση των αυτοκινήτων. Μπράβο τους. Όχι μόνο για το θέμα της εκπομπής, αλλά και για το ότι, κανονικά, αφού το μέλλον στο σταθμό για όλους είναι αβέβαιο, θα έπρεπε να παίζουν μόνο μουσική και να κάνουν κάνα σχολιάκι για να περνά η ώρα. Κι όμως. Ετοιμάζουν εκπομπή και παραμένουν σοβαροί επαγγελματίες και όσο πάει... Ξανά μπράβο.

Μπράβο και στους Κάζη και Σατσίδη του VFM 88,3. Εκείνη δεν το παίζει χαζή, εκείνος δεν το παίζει έξυπνος. Έξυπνοι είναι και οι δύο και με επίπεδο.

Μπράβο και στην ομάδα του http://www.galaxy92.gr. Καλή δουλειά, ενημερωμένο site.

Ο Red 96.3 αναγνωρίζοντας τους καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη σημερινή ροκ μουσική, τους αποδίδει το σεβασμό που τους αξίζει, δημιουργώντας το «Red 96.3 Wall Of Fame». Κάθε μήνα, κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των ακροατών του, ο Red 96.3 θα προσθέτει κι ένα νέο όνομα στο Wall of Fame. Στο τέλος του χρόνου, ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες θα ανακηρυχθεί σε «Red 96.3 Wall Of Famer» της χρονιάς.

Αν είσαστε εκτός Αθήνας, από εδώ μπορείτε να ακούτε Best 92,6.
Γιάννενα: 9,07
Ρόδος : Αιγαίον Αντέννα
Χανιά : 96,2 Χανιά
Κως : 100,3 fm
Καλαμάτα : Βest 97.3
Λάρισα : Fresh 95.4
Πύργος :Best Radio 103.3
Λειβαδιά : City fm
Βόλος : Dolce Radio 89.5
By the way, ήρωα Βράτσο, κράτα απέναντι στους Γιαννούτσο & Βαμβακάρη, γνωστούς για τα... ολυμπιακά τους αισθήματα!

Ο Flash, έχει άδεια για ενημερωτικό σταθμό, σωστά; Αν, όμως, λέμε αν, παίζει ένα δελτίο ειδήσεων στο ακριβώς της ώρας και στο και μισή μόνο τίτλους ειδήσεων, δε θα μπορεί να είναι – κατά βάση – μουσικός, αλλά να συνεχίσει να φέρει την ταμπέλα του ενημερωτικού; Αυτό λέγεται, μου ήρθε... φλασιά!

Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια μέχρι να ολοκληρώσουν το «The Fray». Θυμίζουμε ότι τους γνωρίσαμε με το «How to save a life», τραγούδι που έχει σχεδόν «υπογράψει» τη δημοφιλή σειρά Greys Anatomy. Ο λόγος για τους Fray που επιστρέφουν με νέα δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου από τη Sony Music με την υποστήριξη του MAD RADIO 106,2. Τρεις μέρες πριν και συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Μαρτίου, λίγο μετά τις 1900, οι ακροατές του Mad Radio 106,2 θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε πρώτοι όλα τα καινούρια τραγούδια του άλμπουμ, αλλά και να κερδίσετε αντίτυπα του «The Fray» πριν από την επίσημη κυκλοφορία του. Όλα αυτά λίγο μετά τις 1900, στην εκπομπή του Σπυρέα.

Κι όμως, υπάρχουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί που δε γνωρίζουν πώς γίνεται η έρευνα ΑΕΜΑΡ- BARI Ακροαματικότητας Ραδιόφωνου Νομού Αττικής.
Οι προδιαγραφές της έρευνας αυτής οριστικοποιήθηκαν σε συνεργασία με την ΑΕΜΑΡ που εκπροσωπεί όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αττικής και την Κρατική Ραδιοφωνία.  Πρόκειται για μια συνεχή, καθημερινή έρευνα, που διεξάγεται με τη μέθοδο του «Day-after Recall» μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων CATI (Computer Assisted Telephone Interviews) για 46 εβδομάδες τον χρόνο, σε ημερήσιο δείγμα 180 ατόμων (ετήσιο δείγμα 57.960). Η έρευνα ΑΕΜΑΡ BARI δίνει αναλυτικά στοιχεία ακροαματικότητας για 35 ραδιοσταθμούς του Νομού Αττικής, και τα αποτελέσματά της διανέμονται προς τους χρήστες της κάθε εβδομάδα (συνεχές software update), κάθε μήνα (top line αποτελέσματα και επίσημο Δελτίο Τύπου προς τον πολιτικό και ειδικό Τύπο) και κάθε τρίμηνο σε quarterly reviews.

Ενδιαφέρον σύνθημα στην οδό Κεραμεικού: «Τρομοκρατία είναι οι κάμερες πάνω απ' τα κεφάλια μας». «Τρομοκρατία είναι οι τηλεοράσεις στα σαλόνια μας», θα το παραφράσω εγώ. Γι’ αυτό σας λέω: «Ακούτε ραδιόφωνο. Δεν κουράζει τα μάτια, δε λερώνει τα χέρια», που έλεγε και το πρώτο σλόγκαν του Rock Fm, όταν είχε ξεκινήσει εκπομπές στο studio της Πατησίων...

Επικοινωνήστε με τη στήλη, εδώ: [email protected]