Onairομαζώματα - Onairοσκορπίσματα- 22.03.09

Onairομαζώματα - Onairοσκορπίσματα- 22.03.09
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τη στιγμή που έγραφα αυτές τις γραμμές, δεν μπορούσα να ξέρω ποιο είναι το αποτέλεσμα του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΡΑ (Αθήνα 9,84), όπου τέθηκε το θέμα της απόλυσης του Γ. Φράγκου.

22 Μαρτίου 2009

Φρέσκα ραδιοφωνικά νέα

 

Τη στιγμή που έγραφα αυτές τις γραμμές, δεν μπορούσα να ξέρω ποιο είναι το αποτέλεσμα του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΡΑ (Αθήνα 9,84), όπου τέθηκε το θέμα της απόλυσης του Γ. Φράγκου. Ο κ. Φράγκος είναι στέλεχος του γραφείου Τύπου του δημάρχου Αθηναίων (προσελήφθη το 1998) και κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς μαχαίρωσε Νιγηριανό. Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση του 9,84 «αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Γ. Φράγκο και σταμάτησε την καταβολή της μισθοδοσίας του».

Πάντως, εκεί, στον «Αθήνα» είχαμε και την ανάδειξη εκπροσώπου στο Δ.Σ. του σταθμού. Έμαθα σωστά ότι έγινε μια μίνι μάχη για το αν θα επικρατήσουν οι διοικητικοί ή οι δημοσιογράφοι; Αλήθεια ή όχι, πάντως, «νίκησαν» οι δημοσιογράφοι.

Μαθαίνω ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η πίεση των βρετανικών αρχών στους πειρατικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας. Ο αριθμός των σταθμών που εντοπίστηκαν και έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο, ανέβηκε - από τους 707 που ήταν το 2007 - στους 881. Εδώ, στην Αττική, οι πειρατές συνεχίζουν να «αλωνίζουν» και να παρεμβάλουν. Το ραδιογωνιόμετρο θα βγει καμιά βόλτα;

Είναι απόφοιτος Ψυχολογίας, αλλά βρέθηκε στα μονοπάτια της δημοσιογραφίας, με το πτυχίο να μένει στον τοίχο. Ξεκίνησε ως πιτσιρίκα τότε από την Αθλητική Ηχώ και βρέθηκε στην εφημερίδα Goal από την πρώτη ημέρα της ίδρυσή της. Δε λέει, όμως, όχι στις προκλήσεις και έτσι δοκίμασε και το ραδιόφωνο, στο Arrena Radio 89,2. Είναι η Βίκυ Δημητροπούλου και την ακούτε – μαζί με τον Αλέξανδρο Λοθάνο – κάθε Σάββατο 16:00-17:00, στην εκπομπή ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΙ ΑΛΛΑ. Έχουν μέχρι και παρασκήνια…

Τι μπορεί να σου κάνει ένα fax, έτσι; Ερήμην του Ρ/Σ «Εν Λευκώ» ελήφθη η απόφαση του ΕΣΡ με την οποία δεν εγκρίθηκε η σύμβαση μεταβίβασης από τον Κ. Καββαθά προς την «Three Dee» του Αν. Λυμπέρη, αντί 120.000 ευρώ. Ο σταθμός διαπίστωσε ότι η πρόσκληση του ΕΣΡ δεν απεστάλη στο fax της «Threee Dee». Είναι δυνατόν, εν έτει 2009, να υπάρχουν άνθρωποι που στέλνουν fax; Ας το έστελναν με ταχυδρομικό περιστέρι, πιο ασφαλές θα ήταν!

Μιλώντας για ΕΣΡ, το Σάββατο που το τσέκαρα, το όνομα του Atlantis δεν εμφανίζεται στη σελίδα του ΕΣΡ στο Ίντερνετ, με τους νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς. «Γιατί;», ρώτησε αθώα ο Σπύρος Σεραφείμ και απάντηση δεν πήρε. Μήπως επειδή δεν εγκρίθηκε η σύμβαση μεταβίβασης του σταθμού διότι δεν έχει βεβαίωση νομίμου λειτουργίας; Εγώ, πάντως, θα τους στείλω fax με την ερώτησή μου...

Με 636 χιλιάδες downloads, το τραγούδι «Right Round» του Flo Rida αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων στο αμερικανικό και ευρωπαϊκό airplay των αντίστοιχων ραδιοφωνικών σταθμών. Το ξέρω ότι έριξα ιδέα! Δεν έχω κάποιο επίσημο στοιχείο, αλλά στην Αθήνα πιστεύω ότι είναι το Just Dance της Lady Gaga. Μόνο ο Μελωδία δεν το μεταδίδει!

Ή, τώρα που το σκέφτομαι ξανά, μήπως είναι «οι τσούλες όλες της γης» από την... Απόλυτη; 

Μελωδία είπα πριν και να πω ότι αργά το βράδυ που γράφω, ακούω Χρήστο Παπαμιχάλη. Η μοναδική περίπτωση που με κάνει να χαλαρώνω, χωρίς να κοιμάμαι.

Τελικά, θα γίνει το Mega Radio; Αν και οι μέτοχοι φτιάχνουν – τελικά - τους δικούς τους σταθμούς, συνεχίζουν να το σκέφτονται...

Δωράκια...
Ο Raydio.gr στέλνει τέσσερις ακροατές του στο Λονδίνο, το Μάιο (25 και 28/5), για τις συναυλίες της BEYONCE και των Καναδών rockers NICKELBACΚ.
Ο Λάμψη στέλνει ακροατές του στο Dubai.
Το Love Radio 97,5 χαρίζει 3ήμερο για τις γιορτές του Πάσχα, στην Πάφο της Κύπρου.
Ο John Greek σας στέλνει στη Σαγκάη, με την Αθηναΐδα Νέγκα. Η οποία – ένα από τα πιο φωτεινά μυαλά του αθηναϊκού ραδιοφώνου - έχει γράψει το βιβλίο «Μικρές ηλεκτροπληξίες». Αξίζει να το διαβάσετε.
Μπείτε στις σελίδες των σταθμών για τα περαιτέρω.

Μπείτε και στη σελίδα http://www.vfm883.gr/. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσπάθεια με τα eco news. Eco news έχουν και στο www.athensdeejay.gr, όπου γράφει αποκλειστικά ο Γιάννης Τουμπάνος που κάνει εκπομπή κάθε μεσημέρι στις 14:00.
Εξίσου ενδιαφέρον το «Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής», δια χειρός Αλέξανδρου Μυριώτη, στη σελίδα του 92,9 (www.kiss.gr)

Από την εκπομπή του Αλέξανδρου Βραχωρίτη στο Red 96,3 μάθαμε ότι Franz Ferdinand και Linkin Park έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Rockwave Festival. Μιλώντας για Red, έχω την αίσθηση ότι ο Παναγιώτης Ευστρατίου έχει την καλύτερη ανδρική άρθρωση στο αθηναϊκό ραδιόφωνο. Δε θα ακούσετε ούτε ένα σαρδάμ. Την πιο ωραία και όχι δήθεν φωνή την έχει ο Χρήστος Παπαδάς, στον ίδιο σταθμό (καθημερινά 10-12 τα μεσάνυχτα).
 
13 χρόνια έκλεισε η εκπομπή του Γιάννη Ευθυμίου στον ΑΝΤ1 radio «Λαϊκά Μονοπάτια», που μεταδίδεται 02.00 με 05.00 τα ξημερώματα.

Μου ήρθε ένα mail με θέμα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ. Χάρηκα κι εγώ, θα δω τα χάλια του Ολυμπιακού σκέφτηκα, το ανοίγω και διαβάζω: «Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 8 το απόγευμα, o ραδιοφωνικός σταθμός ΣΟΚ FM 104,8 θα παρουσιάσει τα ”ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ” που γνωρίσαμε μέσα από το X-FACTOR». Και έμεινα μόνο με τη χαρά...

Κάθε Παρασκευή το πρωί από τις 7-10, στον John Greek 88,6 o Βασίλης Δρυμούσης (ήταν άρρωστος την προηγούμενη εβδομάδα, περαστικά από εμάς) και η Κατερίνα Σεφερλή) κληρώνουν το όνομα ενός τυχερού που πετάει με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα, σε μια πτήση 30 λεπτών. Καν’ το όπως ο Παλαιοκώστας, δηλαδή!

Πέρασε στα ψιλά. «Μίνι – κατάληψη» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου από εργαζόμενους στις εργολαβίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα γραφεία και το στούντιο του κρατικού ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ακουστούν στον «αέρα» οι απόψεις και τα αιτήματά τους για το καθεστώς των εργολαβιών στο Πανεπιστήμιο. Αίτημα που, έπειτα από σχετικό διάλογο, έγινε δεκτό. Η φωνή σου έχει δύναμη...

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες. Κάθε Σάββατο 18:00 – 20:00 το απόγευμα, 2 παραγωγοί έπρεπε να σπάσουν το κεφάλι τους, να σκεφτούν την καλύτερη και πιο έξυπνη επιλογή και να στριμώξουν τον άλλον στη γωνία! Κατηγορίες όπως: αγαπημένη διασκευή, καλύτερο τραγούδι για sex, τραγούδι που ντρέπεσαι που σου αρέσει, τραγούδι για μαγειρική, hottest new track, τραγούδι που θα ήθελες να παίζει στην κηδεία σου και πολλές άλλες, ανέδειξαν τους νικητές και έβγαλαν νοκ-άουτ τους ηττημένους… Από το Σάββατο 28 Μαρτίου ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα μεταξύ των ακροατών του Hijack 96,6.

By the way, o Στάθης Χριστοφορίδης του Hi Jack, έχει blog και είναι το http://lalasalarm.blogspot.com. Ο τίτλος του είναι «Δεν αντέχω». Ο Στάθης υποστηρίζει Ηρακλή στα ποδοσφαιρικά και μη νομίσετε ότι το έφτιαξε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με πέντε γκολ! Το έχει ξεκινήσει από το 2008! 

Ουφ. Κουράστηκα να ακούω από ραδιοφωνικούς παραγωγούς σε ποια σειρά θα διαγωνιστεί ο Ρουβάς στη Eurovision. Βαριέμαι να ακούω ότι «μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε το τάδε» ανούσιο.
Μιλήστε λίγο για πράγματα που μας απασχολούν. Πιάστε λίγο το σφυγμό της πόλης.


Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε ξανά από αυτή τη στήλη, μείνετε συντονισμένοι στο e-tetRadio για την πιο έγκυρη ενημέρωση και θυμηθείτε: The sun always shines on Radio.


Κι αν έχετε κάτι να μου πείτε, επικοινωνήστε εδώ: [email protected]