Πάει και ο Nick Cave, ούτε καν αυτός δεν μας καταδέχεται

Πάει και ο Nick Cave, ούτε καν αυτός δεν μας καταδέχεται
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήδη, από συναυλιακής απόψεως, βρισκόμαστε στο περιθώριο της Ευρώπης. Λίγα ξένα ονόματα μας έρχονται πια και η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι μικρού βεληνεκούς. 

30 Σεπτεμβρίου 2014
Κάτι εναλλακτικά, καλά δεν λέμε, αλλά για 300-400 άτομα το maximum, για χώρους όπως το Αν και το Six Dogs. Από τον Nick Waterhouse στους Future Islands και από τον Parov Stelar (sold out ήδη!) στον (οκ...) Morrissey.

Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε και ο Nick Cave την ευρωπαϊκή του περιοδεία. Και σε όσες πόλεις ανακοινώθηκαν, η Αθήνα δεν είναι μέσα. Έως τώρα τουλάχιστον. «We are hoping you include Athens Greece in there too!». Αυτό έγραψε σαν σχόλιο ένας έλληνας φαν στη σελίδα του Cave, ο Nicholas Nicoli. Και μία φίλη του καλλιτέχνη, η Ioanna Foundoulaki ακόμα: «Dear Nick, I'd like to complain... where's Greece? I know you're a fan since you visit it regularly (I personally have seen you twice back in the nineties (once in Athens and once in Thessaloniki), maybe you should also consider coming to Crete too, I know there are a lot of people waiting to see you performing live».
 
26/4 Glasgow Royal Concert Hall 
28/4 Edinburgh Playhouse
29/4 Gateshead Sage
30/4 Nottingham Royal Concert Hall
3/5 London Royal Albert Hall
6/5 Berlin Friedrichstadtpalast
7/5 Stuttgart Liederhalle
9-10/5 Brussels Cirque Royal
12-13/5 Copenhagen Koncertsalen
14/5 Stockholm Waterfront
16-17/5 The Hague World Forum
18/5 Paris Grand Rex
21/5 Barcelona Auditori Forum
22/5 Madrid Palacio Congresos
25/5 Moscow Crokus City Hall
26/5 St. Petersburg BKZO 
 
Το ντοκιμαντέρ του Nick Cave πάντως, το «20.000 ημέρες στην Γη», ήταν-είναι καταπληκτικό. Καλογυρισμένο από τον Iain Forsyth και την Jane Pollard, το είδαμε την Κυριακή βράδυ στο μικρό Δαναό. Γεμάτος ο κινηματογράφος, εννοείται. Μία διαφορετικού είδους βιογραφία, σε πρώτο πρόσωπο, με εξομολογήσεις, αποσπάσματα από στούντιο και συναυλίες. Δεν ξέρω αν θα βγει στην Ελλάδα, αξίζει να το ψάξετε σε dvd. Ειδικά οι φίλοι του Cave.

Το παρακολουθούσα και το σκεφτόμουν εκείνη την ώρα, θα κάνουμε καιρό να δούμε ξανά τον Cave να παίζει live στην Αθήνα. Είναι και ακριβός πλέον ως καλλιτέχνης, πάνε οι εποχές που ήταν για το βαλάντιό μας. Έχει ανέβει επίπεδο εμπορικά... Είναι σούπερ σταρ πια.