Στο Λονδίνο για τον Van Morrison

Στο Λονδίνο για τον Van Morrison
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τετάρτη παίζει στο Royal Albert Hall και είπαμε να μην τον χάσουμε. Άλλωστε, ούτε δίνει συχνά συναυλίες ούτε ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε ποτέ να τον δούμε live.

23 Μαρτίου 2015
Ένα τριήμερο ταξίδι λοιπόν στο Λονδίνο μέχρι και την Πέμπτη, ο Van the Man εμφανίζεται την Τετάρτη, θα έχει και πολλούς guests, είναι από τις συναυλίες που αξίζουν. Την προηγούμενη κλείσαμε ένα πιο μικρό live, την Courtney Barnett στο δισκοπωλείο της Rough Trade ενώ απόψε Δευτέρα υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε Sleater Kinney στο Roundhouse και Who στο Ο2. Να φτάσουμε με το καλό και βλέπουμε. 
 
Παλιά πηγαίναμε πιο συχνά για συναυλίες στο εξωτερικό, Λονδίνο σταθερά αλλά και Βερολίνο για κάποια χρόνια, μας ερχότανε πιο φθηνά. Πλέον δεν μπορούμε, τις αραιώσαμε, κάποιοι τις έκοψαν εντελώς. Τι να κάνουμε; Αυτά που για κάποιους μοιάζουν φυσιολογικά (στις τιμές τους), ένα t-shirt ενός γκρουπ λόγου χάριν που κοστίζει 50 ευρώ κι ένας Γάλλος τα δίνει με ευκολία, για τους Έλληνες είναι ακριβά. Κι ας είναι «κανονικές» οι τιμές αυτές. 
 
Το κακό είναι πως έκλεισαν και τα περισσότερα από τα μεγάλα δισκοπωλεία στο Λονδίνο, αυτά που έδιναν τον (εμπορικό) μουσικό τόνο της πόλης, έμπαινες, πέρναγες δύο-τρεις ώρες κι έβγαινες στενοχωρημένος για το χωριό στο οποίο ζεις. Η Αθήνα, μουσικά, είναι ένα χωριό, τι να κάνουμε... 
 
* Αρχές Μαΐου παίζει στο Λονδίνο και ο Παύλος Παυλίδης με support τον Leon, δύσκολο να το επαναλάβουμε το ταξίδι, όσοι όμως θα είστε εκεί μην το χάσετε. Θα τον δούμε τον Leon μετά τον Van την Τετάρτη να μας ξεναγήσει στα μέρη που συχνάζει στο Λονδίνο, ωραίο ρεπορτάζ θα είναι αυτό.