Τα τραγούδια της εβδομάδας 7-13/3

Τα τραγούδια της εβδομάδας 7-13/3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Jake Bugg επιστρέφει με το τρίτο άλμπουμ του προσδοκώντας να φτάσει ξανά στην επιτυχία του πρώτου του, οι Weezer επιβεβαιώνουν το ο παλιός είν’ αλλιώς ενώ κορίτσια σαν την Mitski και τις Skating Polly ανατρέπουν δεδομένα κι ο Κ. Βήτα περιπλανιέται στην πολύβουη Ομόνοια…

07 Μαρτίου 2016Τραγούδι της εβδομάδας

Jake Bugg - Gimme The Love
Το ντεμπούτο του πιτσιρικά από το Νότιγχαμ ήταν μία από τις εκπλήξεις του 2012 και ένα από τα εμπορικότερα άλμπουμ της χρονιάς εκείνης για τη Μ. Βρετανία. Αυτό του άνοιξε τον δρόμο για τη συνεργασία του με τον σπουδαίο παραγωγό Rick Rubin με τον οποίο ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ του το 2013.
Τρία χρόνια μετά έχει έτοιμο το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο On My One που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου. Αυτό είναι το πρώτο δείγμα της νέας του δουλειάς.


 
Weezer - L.A. Girlz
Για τους Weezer δεν έχει και πολλά να προσθέσει κανείς αφού εδώ και χρόνια είναι μία από τις σημαντικότερες αμερικανικές ροκ μπάντες. Το νέο τους άλμπουμ κυκλοφορεί την 1η Απριλίου και το L.A. Girlz είναι ακόμα ένα εξαιρετικό τραγούδι που μας γυρνάει στη δεκαετία του ’90.


 
Mitski - Your Best American Girl
Η Mitski, πιθανότατα επηρεασμένη μουσικά από τους Weezer,  είναι ένα από τα κακά κορίτσια του νέου αμερικανικού ροκ κι εδώ για ακόμα μια φορά φωνάζει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τα πρότυπα που θα ήθελαν οι γονείς της.


 
Skating Polly - Perfume For Now
Κι αν λέμε για άγρια κορίτσια οι Skating Polly είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Η Kelli Mayo και η Peyton Bighorse δεν έχουν πατήσει καλά-καλά τα 18 κι όμως ακούγονται περισσότερο ώριμες από πολλά κορίτσια της σημερινής ροκ σκηνής. Οσοι αγάπησαν τις L7 είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν.


 
Johnny Lloyd - Hello Death
Ο Johnny Lloyd μακριά από τους Tribes μας προετοιμάζει για την προσωπική του κυκλοφορία με ένα σκοτεινό όσο και συναρπαστικό τραγούδι για τον θάνατο…


 
The Kills - Doing It To Death
Με τον θάνατο ασχολούνται και οι Kills που ξεφεύγουν από την παρέα του Jack White για να φτιάξουν το νέο τους άλμπουμ και ένα άκρως σουρεαλιστικό βίντεο.


 
The Dandy Warhols – STYGGO
Οι Dandy Warhols δυσκολεύονται πια να μας εκπλήξουν μα, παρόλα αυτά, είναι μία μπάντα που δεν σταματάμε να αγαπάμε ακόμα κι αν συνεχίζουν τις ποπ περιπέτειές τους μακριά από το ροκ ξεκίνημά τους.


 
Bitchin Bajas & Bonnie Prince Billy - Your Hard Work is About to Pay Off. Keep On Keeping On
Ο Will Oldham, αντιθέτως, περισσότερο ανήσυχος συναντά τους πειραματικούς Bitchin’ Bajas από το Σικάγο σε ένα παράξενο πάντρεμα της country-folk με την ανατολή.


 
Anna Meredith – Taken
Με μία πολύ σημαντική παρουσία στην βρετανική κλασική μουσική η Anna Meredith μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες νέες παρουσίες της αβάν γκαρντ σκηνής. Αυτό τον μήνα κυκλοφορεί το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ μετά από δύο EP και εμφανίσεις της δίπλα σε ονόματα όπως αυτό του James Blake.


 
Κ. Βήτα – Ο Απόφοιτος
Κι αν η Anna Meredith υιοθέτησε εσχάτως την ηλεκτρονική μουσική ο εκ των πρωτοπόρων του είδους για τη χώρα μας με τους Στέρεο Νόβα, την εγκαταλείπει για να μπει στην ακουστική. Ρομαντικός και μελαγχολικός μέσα από το νέο του άλμπουμ, Ομόνοια.