Οι «Άθλιοι Γιοι» του 1055 Rock στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Λαμία

Οι «Άθλιοι Γιοι» του 1055 Rock στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Λαμία

Πριν από έναν χρόνο, περίπου, σας μιλήσαμε για τον 905 Rock, έναν νέο ροκ σταθμό της Λάρισας που λάνσαρε το Loud Media Group των Τρικάλων. Ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς ομίλους της περιφέρειας. Τόσο ο 905 Rock όσο και άλλοι δύο συνονόματοί του, ο 1055 Rock της Θεσσαλονίκης και ο 101 Rock της Λαμίας, έχουν πλέον ένα ακόμη κοινό στοιχείο. Την πρωινή τους ζώνη.

Οι «Άθλιοι Γιοι», μια από τις μακροβιότερες εκπομπές στα FM της «συμπρωτεύουσας», ακούγεται και στις δύο πόλεις της κεντρικής Ελλάδας καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 με 11 το πρωί. Στην παρουσίαση είναι ο Αλέξης Αναστασιάδης, ο ιδρυτής του 1055 Rock, και ο Νίκος Δαλαμπύρας, με τη συμμετοχή του Πάνου Πλόσκα και της Λίνας Αντωνιάδου.

Οι ιθύνοντες των τριών ροκ σταθμών παρουσιάζουν την γεωγραφική επέκταση, αυτή, της εκπομπής ως «επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ραδιοφωνικής δικτύωσης». Και εξηγούνται:

Η φιλοσοφία της εκπομπής βασίζεται στην ισότιμη συμμετοχή και των τριών πόλεων, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ραδιοφωνικής της ταυτότητας.

Δεν είναι μια εκπομπή από τη Θεσσαλονίκη που αναμεταδίδεται στη Λάρισα και τη Λαμία. Είναι το κοινό ροκ πρωινό και των τριών πόλεων.

Με μια διαδρομή που ξεκίνησε πριν από τη σημερινή συνεργασία των τριών σταθμών, οι «Άθλιοι Γιοι» συνεχίζουν να εξελίσσονται, διατηρώντας τον αυθεντικό τους χαρακτήρα και διευρύνοντας τη ραδιοφωνική τους παρέα.

Σε μια εποχή όπου η δικτύωση στο ραδιόφωνο συχνά ταυτίζεται με την απλή αναμετάδοση περιεχομένου, η συγκεκριμένη συνεργασία προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση: τρεις σταθμοί, τρεις πόλεις και ένα ενιαίο ραδιοφωνικό σημείο συνάντησης, στο οποίο κάθε τοπική κοινωνία έχει τη δική της θέση.

Γιατί η ροκ μουσική μπορεί να εκπέμπει σε διαφορετικές συχνότητες, αλλά η καλή ραδιοφωνική παρέα δεν γνωρίζει σύνορα.