Ευτυχώς που δεν θα πάω Primavera φέτος (10 λόγοι)

Ευτυχώς που δεν θα πάω Primavera φέτος (10 λόγοι)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βλέπω όλα αυτά τα post που ανεβάζουν φίλοι και γνωστοί στο facebook ιδίως, ρίχνω μία ματιά και στο πρόγραμμα με τις ώρες του φεστιβάλ και χαίρομαι που δεν θα είμαι εκεί. 

31 Μαΐου 2016
Πλέον το Primavera είναι ασύμφορο. Από κάθε άποψη, όχι μόνο οικονομική (μια και πρόκειται για ένα φεστιβάλ με ακριβό εισιτήριο). Να σας πω μερικούς αρνητικούς λόγους κι έναν θετικό. Και να ευχηθώ καλή διασκέδαση σε όσους ταξιδεύσουν αύριο, ξέρω κάποιους που έχουν τον τρόπο να είναι σούπερ εκεί.  
 
1) Το ακριβό εισιτήριο όπως σας είπα, προτίμησα να ταξιδεύσω τον επόμενο μήνα για την Πορτογαλία στο NosAlive και το τριήμερο εισιτήριο κόστιζε 120 ευρώ.
2) Είναι πλέον τεράστιο Ι. Η 2η βασική σκηνή (που έφτιαξαν πριν από μερικά χρόνια) είναι στην άλλη άκρη του χώρου. Ούτε οι απομακρυσμένες σκηνές του Glastonbury έτσι, μιλάμε για περπάτημα, όχι αστεία.
3) Είναι πλέον τεράστιο ΙΙ. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, πάνω από 100 καθώς λένε, δεν μαζεύεται με τίποτε. 
4) Δεν μου αρέσουν τα μικρά ονόματα του φεστιβάλ.
5) Όσο για τα περισσότερα από τα headliners θα τα δούμε, είτε στην Αθήνα (Last Shadow Puppets ή PJ Harvey) ή, προσωπικά, στη Λισαβόνα (Radiohead). Χώρια που εκεί θα έχει και Arcade Fire και Chemical Brothers
6) Αν δεν προνοήσεις να βρεις ξενοδοχείο κοντά στο φεστιβάλ, τον... «ήπιες». Μετά τις 12-1 το βράδυ δεν έχει συγκοινωνία παρά κάτι σκόρπια λεωφορεία, ταξί είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις, την κόβεις με τα πόδια. Και μιλάμε για τις 4 το πρωί, έτσι; Και μετά από κραιπάλη
7) Οι συναυλίες αρχίζουν πολύ αργά, τα headliners βγαίνουν συνήθως στη 1 το βράδυ. Κουραστήκαμε πια, μεγαλώσαμε. 
8) Ωραία είναι η Βαρκελώνη, σούπερ, αλλά έχουμε πάει πολλές φορές, δεν είναι και τόσο δελεαστικός ως προορισμός πια. 
9) Θα μου λείψουν πάντως κάτι ωραία μέρη για καφέ, φαγητό (μέσα στην αγορά!) και ποτό. Αν και απίστευτα τουριστική η πόλη, παραμένει όμορφη.
10) Δεν έχει καλά ναρκωτικά (λένε). 

Γι'  αυτό σας λέω, Αθήνα αυτή τη φορά, καλύτερα. Θα έχει και κάποια live streaming από το φεστιβάλ, θα τα δω από εκεί τα 5-6 ονόματα (όχι παραπάνω) που με ενδιέφεραν.