Όταν το Mega έψαχνε για ραδιοφωνική συχνότητα...

Όταν το Mega έψαχνε για ραδιοφωνική συχνότητα...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Περίπου 8 χρόνια πίσω, οι κάποτε «εύρωστοι» μέτοχοι του καναλιού, ήθελαν να βγουν και στα ερτζιανά.

07 Σεπτεμβρίου 2016
Άλλες εποχές και άλλα ήθη. Τότε που το Mega δεν χρωστούσε... 5 μηνιάτικα στους εργαζομένους του, παρήγαγε ανταγωνιστικό πρόγραμμα και πλήρη δελτία ειδήσεων, πλήρωνε όλες τις υποχρεώσεις του και ήταν ο Νο.1 τηλεοπτικός σταθμός της χώρας σε τηλεθέαση. Το ακριβώς αντίθετο από ό,τι είναι τώρα, δηλαδή. Οι μέτοχοι («αμέτοχοι» πλέον) του καναλιού σχεδίαζαν προ κρίσης, την δημιουργία και του «Μεγάλου Ραδιοφώνου»
 
Τέλη 2008 με αρχές 2009 και αρχίζει η φημολογία περί αναζήτησης συχνότητας η οποία θα στέγαζε το Mega Radio των Μπόμπολα - Λαμπράκη - Βαρδινογιάννη. Ένα ανταγωνιστικό ειδησεογραφικό ραδιόφωνο στα πρότυπα του Σκάι 100.3, του ΑΝΤ1 97.2, του Alpha 98.9 κ.ά., που θα στελεχωνόταν από τους «αστέρες» του Mega. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα τότε δημοσιεύματα, έψαχνε συχνότητα «φιλέτο» στη μπάντα, δηλαδή από τους 96 εως τους 104 μεγάκυκλους. Οι δύο βασικότεροι στόχοι ήταν ο Παρέα 104 και ο Flash 96.
 
Όπως γράφονταν τότε, τον Οκτώβριο του 2008, η τιμή κυμαίνονταν γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, με το μουσικό σταθμό του Δημήτρη Ρίζου να αποτελεί το φαβορί. Οι διαπραγματεύσεις όμως ναυάγησαν κι έτσι το Mega στράφηκε γρήγορα στη λύση του Flash 96. Το ιστορικό ενημερωτικό ραδιόφωνο είχε επαναγοραστεί από τον ιδρυτή του, Σωκράτη Κόκκαλη, παρόλα αυτά όμως ήταν μια σκιά του εαυτού του, με ακροαματικότητες πολύ κάτω του μετρίου. Το πωλητήριο είχε ήδη μπει στην συχνότητα, κάτι που ο τηλεοπτικός σταθμός εκμεταλλεύτηκε και ξεκίνησε τις συζητήσεις. Κι ενώ αυτές είχαν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, το deal χάλασε την τελευταία στιγμή. Λίγους μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2009, ο Flash 96 πουλήθηκε στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
 
Τα σχέδια για το Mega Radio εγκαταλείφθηκαν οριστικά. Ο Πήγασος και ο ΔΟΛ δημιούργησαν ξεχωριστά ραδιόφωνα, την ίδια ακριβώς χρονιά (2009). Ο μεν συνέπραξε μέσω του Πρώτου Θέματος με τον Δημήτρη Κοντομηνά, για την δημιουργία του (βραχύβιου) Θέμα 98.9, ενώ ο δε μέσω του Βίκτωρα Ρέστη, εξαγόρασε τον City 99.5 της Γιάννας Αγγελοπούλου και δημιούργησε τον Βήμα FM. Η πλευρά Βαρδινογιάννη παρέμεινε με τους (μουσικούς) Δίεση 101.3 και Δρόμος 89.8.