Στον ΕΔΟΕΑΠ όλοι οι δημοσιογράφοι ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη της ΕΣΗΕΑ

Στον ΕΔΟΕΑΠ όλοι οι δημοσιογράφοι ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη της ΕΣΗΕΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ίδιο ισχύει και για τους διοικητικούς των ΜΜΕ, πρέπει και αυτοί να ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη της ΕΠΗΕΑ. Απόφαση-σταθμός του ΣτΕ. 

14 Δεκεμβρίου 2016
Όλα αυτά έγιναν μετά από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες του Γιώργου Κουρή. Ήρθε το ΣτΕ και με τις 1314/2016 και 1483/2016 τελεσίδικες αποφάσεις του αλλάζει το καθεστώς στα ΜΜΕ. Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εφημερίδων του Γιώργου Κουρή έπρεπε να ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ για περίθαλψη, επικούρηση και παροχή εφάπαξ, ανεξάρτητα αν ήσαν ή όχι μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αντίστοιχα, και όχι στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ  (ακολούθως ΕΤΕΑΜ και ήδη ΕΤΕΑ). 
 
Σύμφωνα με το Νομικό Σύμβουλο της ΕΙΗΕΑ Γιώργο Δημαρά, «οι ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ και των άλλων δικαστηρίων αποτελούν σημαντικό δεδικασμένο, το οποίο α) αλλάζει το καθεστώς και δικαίωμα ασφάλισης δημοσιογράφων και υπαλλήλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ αντίστοιχα, στον ΕΔΟΕΑΠ, και (β) δημιουργεί, υπό συνθήκες, δικαίωμα αναζήτησης από το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ επιστροφής τυχόν εισφορών που αχρεωστήτως  κατεβλήθησαν στο παρελθόν ή συμψηφισμό τους με τυχόν άλλες οφειλές προς ΙΚΑ».