Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-26/12

Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-26/12
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μαύρη μουσική κυριάρχησε μέσα στο 2016 και καταλαμβάνει και την τελευταία λίστα μας για τη χρονιά με την καμερουνέζα Vagabon, τον Ab-Soul, τον Bj The Chicago Kid και τους Ex Reyes δίπλα στους Elbow και τον χριστουγεννιάτικο Michael Angelakos, τον τζαζίστα Jean-Paul Estiévenart και τους πολιτικούς The Bomb.

19 Δεκεμβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Vagabon: The Embers
Πίσω από το όνομα Vagabon κρύβεται η καμερουνέζα μετανάστρια στη Νέα Υόρκη, Laetitia Tamko, η οποία τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της Infinite Worlds.
Ο τίτλος του δίσκου είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο της Dana Ward με τίτλο The Crisis of Infinite Worlds, το οποίο, όπως η ίδια δηλώνει αποτέλεσε και την έμπνευσή της για τα τραγούδια.
Η φωνή της ιδιαίτερη, ισορροπεί ανάμεσα στο ροκ και την folk ενώ η ίδια παίζει όλα σχεδόν τα όργανα μόνη της!



 
Michael Angelakos: Christmas In Your Arms
Χριστούγεννα γαρ και δεν θα μπορούσαμε να μην φιλοξενήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Ο ελληνικής καταγωγής Michael Angelakos, frontman των Passion Pit σε ένα οπτικοακουστικό πρότζεκτ-ταινία με τον τίτλο Merry Christmas, Mr Fields παρουσιάζει τη δική του indie εκδοχή με μία παλιομοδίτικη αισθητική και ατμόσφαιρα.


 
Ab-Soul: Raw
Όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, η μαύρη μουσική είναι πλέον κυρίαρχη, όπως άλλωστε και είναι από τη δεκαετία του ’50 και μετά. Στη χρονιά που κλείνει οι κυκλοφορίες που τη χαρακτήρισαν ανήκουν ολοκληρωτικά σε μαύρους μουσικούς κι ο Ab-Soul είναι ακόμα ένας από αυτούς παρότι ο δίσκος του Do What Thou Wilt «DWTW» κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ημέρες.


 
Bj The Chicago Kid: Uncle Marvin ft. Marvin Gaye
Εξίσου ενδιαφέρον και ο Bryan James Sledge ή Bj The Chicago Kid, συνεργάτης του Ab-Soul που εδώ κάνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με τον Marvin Gaye δηλώνοντας τον θαυμασμό του γι’ αυτόν.


 
Ex Reyes: Keeping U in Line
Ψυχεδελικοί και εξίσου παλιομοδίτες οι Ex Reyes από το Μπρούκλιν μοιάζουν να αναβιώνουν την ψυχεδελική soul των τελών της δεκαετίας του 60-αρχών δεκαετίας ’70.


 
Jean-Paul Estiévenart: Blade Runner
Ο βέλγος τρομπετίστας Jean-Paul Estiévenart είναι ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους τζαζίστες της νέας σκηνής και με το δεύτερο άλμπουμ του το επιβεβαιώνει. Άλλοτε σκληρός και ρυθμικός με αυτοσχεδιαστική διάθεση και άλλοτε μελωδικός μοιάζει να κινείται με χαρακτηριστική ευκολία ανάμεσα σε όλες τις σχολές της τζαζ.


 
Sohn: Rennen
Για τον Sohn έχουμε ξαναγράψει σε αυτή τη στήλη. Το Rennen είναι το νέο του single κι αυτό για λογαριασμό της 4AD και το 2017 αναμένεται να του ανήκει αφού κάπου στο ξεκίνημά του θα κυκλοφορήσει και την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά.


 
Elbow: Magnificent
Το 2017, όμως, θα επιστρέψουν και οι Elbow με νέο δίσκο κι αυτό είναι το πρώτο δείγμα. Ένα ακόμα κομψό ποπ τραγούδι που μας παραπέμπει και τέλη των 80s.


 
Mac Miller - My Favorite Part (feat. Ariana Grande)
Ο Mac Miller είναι σχετικά άγνωστος στη χώρα μας παρότι στις ΗΠΑ είναι, ίσως, ο διασημότερος λευκός ράπερ μετά τον Eminem. Εδώ σε ένα τραγούδι από το τελευταίο του άλμπουμ με τη συνεργασία της Ariana Grande, μιας από τις σούπερ (και παρεξηγημένες) σταρ της αμερικανικής ποπ. Όπως και στις περισσότερες συνθέσεις του οι επιρροές από την τζαζ έντονες.


 
The Bomb - Everybody's Famous
Το ροκ, όμως, κι αν υποχωρεί υπάρχει ακόμα και φωνάζει δυνατά με φωνές σαν αυτή της Rachel Fannan και το πρώτο τους EP με τραγούδια διαμαρτυρίας. Η πολιτική κερδίζει ξανά ολοένα και περισσότερο χώρο στην αμερικανική μουσική.