Music

Εξοδος (από τα... αριστερά;) από τον 105.5 Στο Κόκκινο

30 Μαρτίου 2017

Τυπικά δεν είναι απόλυση, απλώς δεν ανανεώθηκε η σύμβαση σε μία νεαρή εργαζόμενη του σταθμού. Τυπικά... 

update 2: Ανακοίνωση για την σημερινή στάση εργασίας, εξέδωσε και η Left Media A.E., ιδιοκτήτρια του 105.5 Στο Κόκκινο:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LEFT MEDIA AE σχετικά με τη στάση εργασίας που προκήρυξαν μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» διευκρινίζει και δηλώνει τα εξής:.
 
1.Ουδεμία απόλυση υπήρξε στον σταθμό.
 
2.Η διακοπή της συνεργασίας με ορισμένους εργαζόμενους είναι λογική συνέπεια της λήξης είτε συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεων μαθητείας.
 
3.Ο 105,5 είναι από τους ελάχιστους ρ/σ που τηρεί την εργατική νομοθεσία και σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων
 
4. Η διεύθυνση του σταθμού ποτέ δεν προφασίστηκε τα υπαρκτά του οικονομικά προβλήματα ως δικαιολογία για να παραβιάσει τη νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
 
5.Η LEFT MEDIA AE και ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο105 και 5» δεν έχει από πίσω του εκατομμυριούχους με λεφτά στην Ελβετία και δάνεια με "αέρα" και η μόνη δύναμή του τόσα χρόνια είναι οι ακροατές του.

update: Ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο, η οποία κατέφυγε και στο ΣΕΠΕ:

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου με ευρύτατη πλειοψηφία (μία ψήφος κατά), αποφασίζει τα εξής:
 
-Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση για απόλυση της συναδέλφισσάς μας Κατερίνας Κανάκη, στην οποία ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στον σταθμό μετά τις 31 Μαρτίου.
 
-Καταγγέλλουμε την απόπειρα της διοίκησης να παρουσιάσει την απόλυση ως «μη πρόσληψη». Η συναδέλφισσα εργάζεται στον σταθμό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την 1η Ιουνίου του 2016. Για αυτούς τους 10 μήνες εργασίας έχει λάβει έως τώρα δύο δόσεις των 400 (τετρακόσια) ευρώ.
 
-Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση τη μεθόδευση της διοίκησης, η οποία αφού κωλυσιέργησε επί 9μηνο, παριστάνοντας ότι αναζητά τρόπους πρόσληψης, έκανε μια παραπειστική σύμβαση 15 ημερών στις 17 Μαρτίου, προκειμένου να μπορεί να επικαλεσθεί μαθητεία και λήξη σύμβασης στη συνέχεια. 
 
-Θεωρούμε την απόλυση της συναδέλφισσας αρχή δυσμενών εξελίξεων, που απειλούν όλες τις εργασιακές σχέσεις στο Κόκκινο, δεδομένων και των ιταμών σχετικών αποστροφών από μέλη της διοίκησης («όποιος δεν αντέχει να φύγει» κ.λπ.)
 
-Δηλώνουμε ότι ούτε η απόλυση ούτε η κοροϊδία από μέρους της διοίκησης γίνονται ανεκτές και ότι απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας. Διαφορετικά προχωρούμε σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διαρκείας, ξεκινώντας με στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τις 08:00 πμ μέχρι τις 12:00. 
 
-Προβαίνουμε σε άμεση καταγγελία στο ΣΕΠΕ, σχετικά με την απόλυση και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στην περίπτωση της συναδέλφισσας Κατερίνα Κανάκη
 
-Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία διαλόγου με τη διοίκηση του σταθμού μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, συμπεριλαμβανομένης και της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Παρασκευής 31/3.

Θέση για το συμβάν πήραν και η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», για αύριο Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, έπειτα από την κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και την απόλυση της συναδέλφου Κατερίνας Κανάκη.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν:
 
Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.

Μία καθ' όλα... αριστερή κίνηση από την ιδιοκτησία του. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι δείχνοντας γρήγορα (και αριστερά) αντανακλαστικά αποφάσισαν καταρχάς 4ωρη στάση εργασίας για σήμερα (Πέμπτη πρωί) και πιθανότατα και απεργία αργότερα (αν δεν ανακληθεί η απόφαση). Δεν θυμόμαστε πάντως -εδώ και καιρό- σε άλλο ραδιόφωνο να απεργεί κόσμος για μία απόλυση... 
 
Η νεαρή αυτή κοπέλα δούλευε κοντά ένα χρόνο τώρα στον 105.5 Στο Κόκκινο. Είχε πάει για τρίμηνη πρακτική και συνέχισε με σύμβαση. Και ήταν, όπως όλοι λένε, εξαιρετικά ικανή. Αλλά δεν ανανέωσαν τελικά τη σύμβασή της σε ένα ραδιόφωνο, αριστερό και κινηματικό. Και πολυπρόσωπο (ραδιόφωνο) θα μας πείτε. Οκ. Είναι λοιπόν οι απολύσεις η λύση;

Από το πρωί ο 105.5 Στο Κόκκινο παίζει μόνο μουσική.  

Στην ίδια κατηγορία