Οδηγείται σε πλειστηριασμό ο ΔΟΛ

Οδηγείται σε πλειστηριασμό ο ΔΟΛ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα χέρια των ορκωτών λογιστών της Grant Thornton και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέα Αγγελίδη, πέρασε και τυπικά ο έλεγχος του Συγκροτήματος. Οριστικά έκπτωτος ο Σταύρος Ψυχάρης από τη διοίκησή του.

03 Απριλίου 2017
Με την υπ' αριθμόν 963/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα, έναν μήνα μετά την εκδίκαση της αίτησης από τις τράπεζες, ο ΔΟΛ φεύγει από τον έλεγχο της οικογένειας του (πρώην, πλέον) εκδότη και ξεκινά η διαδικασία της περίφημης «ειδικής διαχείρισης».
 
Κάτι που σημαίνει ότι οι προσωρινοί «ιδιοκτήτες» του Οργανισμού, θα πρέπει να βρουν τρόπο για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ΔΟΛ, έτσι ώστε να κυκλοφορούν τα έντυπα και να είναι σε λειτουργία τα ηλεκτρονικά μέσα του, μέχρι να βρουν νέο αγοραστή για τις μετοχές του Σταύρου Ψυχάρη, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού. Όλα αυτά σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, στο οποίο ήδη πέρασε ο ΔΟΛ.
 
Η Grant Thornton μαζί με το δικηγορικό γραφείο, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπλειστηριάσουν είτε ολόκληρο το Συγκρότημα, είτε ξεχωριστά τα μέσα του και τις συμμετοχές του. Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων, ο ΔΟΛ ως εταιρεία κατέχει το 99,75% των μετοχών του Βήμα 99.5 και το 22,11% του Mega.