«Στα μαχαίρια» Ολυμπιακός και Metropolis 95.5

«Στα μαχαίρια» Ολυμπιακός και Metropolis 95.5
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Λειτουργεί ως εκπρόσωπος ΠΑΕ» λέει η ομάδα, «ύψιστη τιμή να μας κατηγορούν» απαντά το ραδιόφωνο.

02 Μαΐου 2017
Ανοιχτούς λογαρισμούς με ένα ακόμη αθλητικό ραδιόφωνο έχει πλέον ο Ολυμπιακός. Μετά από την κόντρα με το Σπορ FM 94.6 (του Γιάννη Αλαφούζου) που είναι «persona non grata» στο γήπεδο Καραΐσκάκη, πλέον και το Metropolis 95.5 -το πρώτο σε ακροαματικότητα αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης- είναι σε σύγκρουση με τους ερυθρόλευκους.
 
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του Πλατανιά Χρήστου Καρυπίδη στο ραδιοσταθμό, όταν κατήγγειλε περιστατικά βίας εντός του γηπέδου του Ολυμπιακού στο ματς με τον Πλατανιά. Κατόπιν τούτου, τόσο το Metropolis 95.5 όσο και η εφημερίδα Metrosport κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Πειραιώτικης ΠΑΕ με το περιεχόμενο των δηλώσεων του παίχτη, λίγες μόνο ώρες μετά την παρόμοια πρόθεση ενός άλλου παίχτη του Πλατανιά, του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου.
 
Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση κατηγορεί τόσο τον Αποστολόπουλο όσο και το Metropolis 95.5 για μεθοδεύσεις εναντίον του. Για το ραδιοσταθμό αναφέρει ότι: «Εκτός από τον ποδοσφαιριστή (σ.σ. ο Αποστολόπουλος) και ο σταθμός "Μετρόπολις" κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου με σκοπό να ασκηθεί δίωξη και να επιδιωχθεί τιμωρία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, γεγονός πρωτοφανές αφού ουδέποτε στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο. Δηλαδή ραδιοφωνικός σταθμός να λειτουργεί ως εκπρόσωπος ΠΑΕ. Όμως η αλήθεια είναι δυστυχώς καταδικαστική και για το συγκεκριμένο μέσο και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, για τη συνολική μεθόδευση. Οι αποδείξεις είναι πολλές και επαρκείς».
 
Άμεση ήταν η απάντηση του σταθμού, που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ύψιστη τιμή να μας κατηγορεί ο Ολυμπιακός επειδή, ως Μέσο, δίνουμε μάχη για να λάμψει η αλήθεια, επειδή, δηλαδή, εκτελούμε στο ακέραιο το καθήκον που έχουν όλα τα Μ.Μ.Ε. Ακόμη, αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί με τη μηνυτήρια αναφορά και τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή Χρήστου Καρυπίδη στο ραδιόφωνό μας, που καταθέσαμε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου, βοηθήσαμε στο να γίνει πιο εύκολο το έργο της αθλητικής δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκαν ποδοσφαιριστές του Πλατανιά στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραισκάκης».
 
Η πρώτη «καμπάνα» ωστόσο, ήρθε μέσω του... βόλεϊ. Στο περιθώριο του αγώνα μεταξύ των Πειραιωτών και του Δικέφαλου του Βορρά στο γήπεδο του Ρέντη, κόπηκαν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες του Metropolis, όπως κατήγγειλε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο δημοσιογράφος του σταθμού, Γιώργος Μπούζος. Κι όλα αυτά, εν μέσω του πολέμου ανακοινώσεων μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να έχει έννομο συμφέρον και να διεκδικεί, μέσω της αφαίρεσης βαθμών από τον πρώτο, το φετινό πρωτάθλημα...