Ο καρχαρίας που θα καταβροχθίσει όλα τα μικρά ψάρια (των συναυλιών)

Ο καρχαρίας που θα καταβροχθίσει όλα τα μικρά ψάρια (των συναυλιών)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν θα κουραστώ να το λέω: ο χώρος του πολιτισμού δεν διαφέρει από οποιονδήποτε άλλον χώρο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι. 

17 Μαΐου 2017Της Μαργαρίτας Συγγενιώτου

Ένα από τα επίδικα της διαπραγμάτευσης όλο αυτόν τον καιρό ήταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Κι αυτό γιατί μια τέτοια ρύθμιση θα οδηγήσει σε εξόντωση τα μικρά καταστήματα και θα παραδώσει την αγορά στις μεγάλες αλυσίδες με τις γνωστές εργασιακές πρακτικές. Σε αυτό το πλαίσιο ακόμα και στις πιο νεοφιλελεύθερες αγορές υπάρχει ένας κάποιος κρατικός έλεγχος, μία αρχή η οποία ρυθμίζει τις αρχές του ανταγωνισμού και διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ένας καρχαρίας που θα καταβροχθίσει όλα τα μικρά ψάρια. Δεν μπορείς, ας πούμε, να ανοίξεις ένα μαγαζί και να χαρίζεις το εμπόρευμα γιατί έχεις πολλά λεφτά και δεν σε νοιάζει. Δεν θα σου το επιτρέψει η επιτροπή ανταγωνισμού.
 
Πού κολλάει ο πολιτισμός, θα μου πείτε; Εδώ:
«To Summer Nostos Festival (SNFestival) έρχεται αυτόν τον Ιούνιο, προτείνοντας έναν νόστο, μια ομαδική ‘επιστροφή’ σε όλα όσα σημαίνει για τον καθένα μας η άφιξη του καλοκαιριού, με μια εβδομάδα δωρεάν εκδηλώσεων για όλους από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) και βρίσκει ιδανικό χώρο φιλοξενίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφοντας έτσι, μια φορά τον χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε το ΙΣΝ για όλον τον κόσμο.
Στο πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί η ομάδα του ΙΣΝ σε συνεργασία με την Limor Tomer, Γενική Διευθύντρια Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, καθώς και μια ομάδα συμβούλων-ειδικών στον εκάστοτε τομέα, συμμετέχουν 160 Έλληνες και 130 ξένοι καλλιτέχνες, δίνοντας έτσι το στίγμα της σύμπραξης, της ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους».