Imagine 89.7, ένα παιδικό όνειρο που έκλεισε 10 χρόνια on air

Imagine 89.7, ένα παιδικό όνειρο που έκλεισε 10 χρόνια on air
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο πολύ καλός ραδιοσταθμός του Αντώνη Κανάκη και του Γιάννη Σερβετά έχει γενέθλια.

29 Οκτωβρίου 2017
Ουσιαστικά είναι ένα project που κυριολεκτικά ξεκίνησε από το μηδέν. Εξαγοράζοντας τον (πρώην) Studio 5 που έπαιζε ελληνικά ποπ και λαϊκά, έπρεπε να κάνει στροφή 180 μοιρών για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Ένα ραδιόφωνο που παίζει ξένη μουσική, και συνδυάζει το mainstream ρεπερτόριο με το πιο «εναλλακτικό», τόσο από το σήμερα όσο κι από το χθες. 
 
Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου του 2007 ο Imagine 89.7 βγήκε στον αέρα με το Mr. Brightside των Killers. Είναι επίσης ένα από τα λίγα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης που βγήκαν εκτός των τειχών της και δικτυώθηκαν με ραδιόφωνα της περιφέρειας. Για ένα διάστημα «κατέβηκε» και στην Αθήνα, ως μέρος του προγράμματος του (τότε) Ράδιο 9 98.9. Κάποιοι δε από τους παραγωγούς του υπήρξαν -και είναι ακόμα- συντελεστές του Ράδιο Αρβύλα, μια απ' τις πιο επιτυχημένες σατυρικές εκπομπές των τελευταίων ετών.
 
Η υποδοχή από τους ακροατές της πόλης, ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. Πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το επίσημο λανσάρισμά του, όχι μόνο ανέβηκε στους 10 κορυφαίους σταθμούς σε ακροαματικότητα, αλλά έφτασε μέχρι και (τουλάχιστον) το 8%. Αν μη τι άλλο εξαιρετική επίδοση, για σταθμό που μετρούσε μόνο μερικούς μήνες λειτουργίας. Σήμερα πάντως είναι πιο πεσμένος αλλά σε αξιοπρεπή επίπεδα, στο 4,8% βάσει της τριμηνιαίας μέτρησης του καλοκαιριού που μας πέρασε.
 
«Πριν απο δέκα χρόνια σαν σήμερα, περίπου 9 το βράδυ, την ημέρα του ΟΧΙ, εμείς είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ! 10 χρόνια! Μπορεί να του πει κάποιος να επιβραδύνει λίγο; Γεμάτα δέκα χρόνια. Μου πήρανε πολλά και μου δώσανε περισσότερα και γι’ αυτό τα ευγνωμονώ. Σαν σήμερα, πριν από δέκα χρόνια ξεκινήσαμε τον Imagine 89.7 με αυτό το τραγούδι (σ.σ. το Mr. Brightside των Killers). Τον αγαπώ πολύ τον Imagine με τις παλιές και καινούργιες διαχρονικές του μουσικάρες, με τις φωνές του και την ζωντάνια του και του εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες και σε όλους τους φίλους ακροατές. Να τον χαιρόμαστε!» έγραψε στην σελίδα του στο facebook ο Αντώνης Κανάκης.
 
Σήμερα, ο Imagine 89.7 μπήκε στην δεύτερη δεκαετία του με ένα πλήρως ανανεωμένο site, στα πρότυπα του «αδερφού» Fly 104, και με νέο πρόγραμμα.
 
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
07:00 - 10:00 Θανάσης Κοντογιάννης / Νεκτάριος Αλεξίου
10:00 - 12:00 Γιάννης Σερβετάς
12:00 - 14:00 Άννα Πρίγγα
14:00 - 17:00 Νίκος Περέτ
17:00 - 20:00 Χρήστος Μητρέντσης
20:00 - 00:00 Κώστας Πετρίδης
00:00 - 07:00 Playlist (Αντώνης Κανάκης)
 
Από το e-tetRadio, ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.