Η Καταλανική Ραδιοφωνία που θέλει να «καταλάβει» ο Μαριάνο Ραχόι

Η Καταλανική Ραδιοφωνία που θέλει να «καταλάβει» ο Μαριάνο Ραχόι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα γεγονότα, λίγο-πολύ γνωστά. Η Καταλονία κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της την Παρασκευή, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας την ακύρωσε, εφαρμόζοντας το περίφημο άρθρο 155 του Συντάγματος της Ισπανίας.

29 Οκτωβρίου 2017
Πράγμα που σημαίνει πως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Καταλονίας περνούν στον (απευθείας) έλεγχο της Μαδρίτης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα δημόσια ραδιόφωνά της. Τα οποία την ημέρα της διακήρυξης της ανεξαρτησίας, δέχθηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές που ήταν υπέρ της ενωμένης Ισπανίας. Τι θα κάνει άραγε η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας; Θα αλλάξει τους δημοσιογράφους και τους παραγωγούς του Catalunya Radio και θα βάλει δικούς της; 
 
Το CCMA, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δηλαδή της Καταλονίας, αποτελείται από έναν τηλεοπτικό σταθμό, τον TV3 και 4 ραδιόφωνα. Τρία βασικά προγράμματα κι ένα που παίζει μόνο μέσω internet, όλα τους αποκλειστικά στην Καταλανική γλώσσα.
 
- Catalunya Radio: Το γενικής στόχευσης πρόγραμμα της CCMA, με ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές. Βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ακροατών.
 
- Catalunya Musica: Το αμιγώς μουσικό ραδιόφωνο, που παίζει κλασσική μουσική και διαχρονικές επιτυχίες, μαζί με ανάλογες εκπομπές.
 
- Catalunya Informacio: Το αμιγώς ειδησεογραφικό ραδιόφωνο, που έχει όλο το 24ωρο ενημερωτικές εκπομπές. Είναι μάλιστα το πρώτο του είδους που εξέπεμψε ποτέ στην Ισπανία, από το 1992.
 
- iCat.fm: To web radio της Καταλανικής Ραδιοφωνίας μόνο με μουσική, από το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο.