Και ξαφνικά εμπλοκή στον 105.5 Στο Κόκκινο (update)

Και ξαφνικά εμπλοκή στον 105.5 Στο Κόκκινο (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαφωνία σχετικά με τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων. 

14 Φεβρουαρίου 2018
update: Η χθεσινοβραδινή, αργά, ανακοίνωση των εργαζομένων στο σταθμό:
 
Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Left Media από την οποία πληροφορούμαστε ότι "υπαναχωρήσαμε από την πρόταση  που οι ίδιοι καταθέσαμε" και στην οποία κατηγορούμαστε ότι "παίζουμε ανεύθυνα με το μέλλον του ραδιοφώνου" "παίζουμε παιχνίδι στις πλάτες του" και δεν σεβόμαστε τους ακροατές και τις ακροάτριες του". Δεν ξέρουμε από που έχει αυτή τη πληροφορία η left media. Oι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων παίρνουν αποφάσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται άμεσα. Θα παρακαλέσουμε τα μέλη του Δ.Σ του σταθμού να ενημερώνονται γι' αυτές από τις ανακοινώσεις μας και όχι από καλοθελητές ή πηγαδάκια. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή θα περιμέναμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και όχι ανακοινώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Αν μη τι άλλο, για να μην παίζονται παιχνίδια στις πλάτες του ραδιοφώνου. 
Στη σημερινή συνέλευση 14 Φεβρουαρίου δεν τέθηκε θέμα υπαναχώρησης. Η μόνη ψηφοφορία που έγινε, αφορούσε τη στήριξη ή μη των όποιων αποφάσεων των τεχνικών του σταθμού, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του σταθμού. Με 23 ψήφους υπέρ και 2 λευκά αποφασίστηκε η στήριξη των συναδέλφων τεχνικών. 

Μπούλικα Μιχαλοπούλου
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ 

Η ιδιοκτησία θεωρεί πως οι μειώσεις που συμφωνήθηκαν (ΕΔΩ) είναι για τις μεικτές αποδοχές ενώ οι εργαζόμενοι για τις καθαρές. Βάσει μαθηματικών μάλιστα πιστεύουν πως οι μειώσεις στις μεικτές αποδοχές θα βγαίνουν στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερες. Η ανακοίνωσή του ΔΣ της Left Media είναι πολύ επιθετική: «Μετά τη σημερινή τους Γ.Σ οι εργαζόμενοι υπαναχωρούν από την πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν και έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της Left Media χωρίς αλλαγές. Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν ανεύθυνα να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου, εμείς  δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε και να ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του»

Οσο για την ΕΤΕΡ, αυτή δεν δέχεται επ ουδενί τις μειώσεις που προτείνει η ιδιοκτησία. «Εχουμε συλλογική σύμβαση εν ισχύ και διαπραγματευόμαστε την καινούργια με την ΕΙΙΡΑ» λένε και ζητούν από τη Left Media να τη σεβαστεί.