Η «Ms Pepper» γιορτάζει

Η «Ms Pepper» γιορτάζει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυστηρώς κατάλληλο για τις γυναίκες το μεγάλο event που διοργανώνει ο Pepper 96.6 την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

08 Μαρτίου 2018
Μουσική, θέατρο, διάλογος και εικόνες. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα ο Pepper 96.6 διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «Ms Pepper», αφιερωμένο αποκλειστικά στις ακροάτριές του, μεταδίδοντας live τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στο χώρο.
 
Η σειρά των events ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 2.30 με ένα σεμινάριο για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις νέες τεχνολογίες από το Tech Talent School, με παρουσίαση από την Κατερίνα Κερά. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί και θα παραμείνει στους χώρους του ΙΜΚ μέχρι την 1η Απριλίου η έκθεση τέχνης με θέμα το #MeToo, το hashtag που σημάδεψε την χρονιά που μας πέρασε και ανέδειξε το μέγεθος της σεξουαλικής παρενόχλησης στον σύγχρονο κόσμο. Παράλληλα θα προβληθούν φωτογραφίες της διεθνούς φωτογράφου Μάρως Κουρή, με γυναικείες μορφές από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο.
 
Στη συνέχεια από τις 5 το απόγευμα εως τις 6.30 θα λάβουν χώρα θεατρικά αναλόγια από Ελληνίδες ηθοποιούς, σε συνεργασία με το Αθηνόραμα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη, «Mίλα μου σαν τη βροχή» του Τενεσί Ουίλιαμς
- Ιωάννα Παππά, «Η πιο δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, «Μήδεια» του Ευριπίδη
- Ναταλί Τσάβεζ, «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ
- Ελένη Ουζουνίδου, «Γράμμα στον Ορέστη» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
- Λένα Παπαληγούρα, «Λαχταρώ» της Σάρα Κέην
- Ελεάννα Μαυρομάτη, «Γλάρος» του Άντον Τσέχοφ
- Εύα Κοτανίδη, «Ο Παλιάνθρωπος», συλλογή διηγημάτων «Τα άτακτα κορίτσια» του Ανδρέα Στάικου
 
Την ίδια ώρα, από τις 5 εως τις 8, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική-μη κομματική οργάνωση Women Act πάνελ συζητήσεων, με καλεσμένες ομιλήτριες από διάφορους χώρους και συμμετοχή του κοινού:
 
1. Πώς διαχειριζόμαστε την αποτυχία;
- Αγγελική Κοσμοπούλου, The People's Trust
- Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Fact News
- Ζίκα Κωτσή, Ψυχολόγος, επιχειρηματίας
 
2. Γυναίκες στην Τέχνη: αναστοχασμός και διάλογος
- Στέλλα Σερέφογλου, σκηνοθέτης
- Στέλλα Καπεζάνου, εικαστικός
- Λίνα Πάτσιου, designer
 
3. Πώς είναι να είσαι γυναίκα «under 30» στην Ελλάδα του 2018;
- Ρόζμαρι Μέλλου, ιδρύτρια Pitchstor
- Όλγα Αζιλαζιάν, Fpower
- Μία εκ των 2 ιδρυτριών του The Fifty-Fifty Project
 
4. Women led initiatives (15:00 - 16:30)
by Microsoft & Tech Talent School
συντονισμός Αννούσα Μελά, My Style Forecast
- Μάγκυ Κοντού, SimpleApps
- Μελίνα Ταπραντζή, Wise Greece
- Λέλα Δρίτσα, Nannouka
 
Από τις 8 το βράδυ και για 2,5 ώρες χωρίς διακοπή, ανεβαίνουν στο stage 15 καλλιτέχνες σε ένα ακουστικό live αφιερωμένο στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του 20ου αιώνα. Ο λόγος για τους Agatha, Amali, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δώρος Δημοσθένους, Cookie, Nalyssa Green, Idra Kayne, Lench, Monsieur Minimal, Πέννυ Μπαλτατζή, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μαρία Παπαγεωργίου, Δημήτρης Σαμόλης, Gadjo Dilo, Φωνές (γυναικείο φωνητικό σύνολο), με τον Άγγελο Αϊβάζη στις κιθάρες και τον Μάρκο Χαϊδεμένο στο πιάνο. 
 
Η μέρα θα κλείσει με μουσικές από τις παραγωγούς και DJ του Pepper 96.6, Claudia Matola και Λιάνα Μαστάθη, από τις 10 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα στο Clap The Restaurant, στον τρίτο όροφο του ΙΜΚ.