Δεύτερο μέρος με ανέκδοτες συνεντεύξεις Μητσοτάκη σε. Παπαχελά...

Δεύτερο μέρος με ανέκδοτες συνεντεύξεις Μητσοτάκη σε. Παπαχελά...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ με τις ανέκδοτες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά, μεταδίδει ο ΣΚΑΪ απόψε (11/6) και πάλι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή όταν θα έχει τελειώσει το επεισόδιο του «Survivor».

10 Ιουνίου 2018

Και για όσους δεν μπορούν να κάνουν τους νυχτοφύλακες για να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον ντοκουμέντο το κανάλι του Φαλήρου το βάζει σε επανάληψη, την Κυριακή ((17/6) στις 13.00. Όσοι λοιπόν δεν αντέχουμε τέτοια ξενύχτια θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν μια βδομάδα.

Η παραγωγή - ντοκουμέντο του Αλέξη Παπαχελά ολοκληρώνεται σε τέσσερα επεισόδια, που περιλαμβάνουν μια «ανεκτίμητη ιστορική καταγραφή, τις αφηγήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του τελευταίου της γενιάς των μεγάλων ηγετών, που σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επί επτά δεκαετίες». Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλάει στον Αλέξη Παπαχελά για όλα τα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής Ιστορίας, τα οποία έζησε ως πρωταγωνιστής, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του.

Στο δεύτερο επεισόδιο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξετυλίγει την ιστορία της περιόδου 1955 – 1964. Εξηγεί την επιλογή του Παλατιού να ορίσει πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναφέρεται στην επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, στις εκλογές βίας και νοθείας, αλλά και στηδολοφονία Λαμπράκη και την αποχώρηση του Καραμανλή στο Παρίσι μετά τη διένεξή του με το Παλάτι. Ακόμη, φωτίζει το παρασκήνιο της μυστικής συμφωνίας του Γεωργίου Παπανδρέου με τον Βασιλέα Παύλο για το ποιος θα ελέγχει το στράτευμα, αλλά και το σκοτεινό ρόλο των συγκροτημάτων του Τύπου στις εξελίξεις της εποχής εκείνης, με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Λαμπράκη και τον Πάνο Κόκκα.